Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

19 Δεκ 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Καταδικάζουμε την απόφαση της διοίκησης του ομίλου ΟΤΕ να τιμωρήσει με ένα μήνα αργία τον πρόεδρο της ΤΔΕ Κέρκυρας της ΠΕΤ – ΟΤΕ, συνάδελφο Τριβυζά Γιάννη. Η απόφαση που στηρίχθηκε στη μαρτυρία μόνο του καταγγέλλοντα, υπευθύνου δικτύου της Κέρκυρας, είναι απαράδεκτη και αποτελεί ξεκάθαρα συνδικαλιστική δίωξη. Είναι μια απόφαση που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες συνδικαλιστικές διώξεις αφού ο κάθε προϊστάμενος θα μπορεί να σύρει στο πειθαρχικό όποιον συνάδελφο θέλει, αβάσιμα, με μόνο πειστήριο την προσωπική του μαρτυρία!
Είναι ξεκάθαρο ότι η διοίκηση του ΟΤΕ έχει βάλει στο στόχαστρο τη συνδικαλιστική δράση με στόχο να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Αντίστοιχη, στόχευση εμφανίζουν τα άλλα μονοπώλια του κλάδου των τηλεπικοινωνιών. Λίγες μέρες μετά την καταδίκη του συναδέλφου, το διευθυντικό στέλεχος της 360 Connect (θυγατρική του ομίλου Vodafone) κ. Νευροκοπλής έπεσε με τη μηχανή του πάνω στην απεργιακή φρουρά που είχαν σχηματίσει οι συνάδελφοι της 360 Connect στο κτίριο των Πετραλώνων περιφρουρώντας της απεργία της 8ης Δεκέμβρη.
Η στιγμή που επιλέγουν τα μονοπώλια να χτυπήσουν τη συνδικαλιστική δράση δεν είναι τυχαία. Συμπίπτει με τα μέτρα που ετοιμάζει ο ΣΕΒ, η κυβέρνηση και οι θεσμοί με τα οποία θέλουν να θέσουν υψηλά εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση ώστε να μπορούν να ελέγξουν ακόμα περισσότερο το συνδικαλισμό επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
Τους προειδοποιούμε ότι αυτές οι μεθοδεύσεις δεν θα γίνουν ανεχτές. Καλούμε τις ηγεσίες της ΟΜΕ – ΟΤΕ, της ΠΕΤ – ΟΤΕ και των υπόλοιπων πρωτοβάθμιων σωματείων να αναλάβουν τώρα πρωτοβουλίες ώστε να υπερασπιστούμε συντονισμένα το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση. Θεωρούμε απαραίτητο κλιμάκιο της ΟΜΕ και της ΠΕΤ να επισκεφθούν την Κέρκυρα, το συντομότερο δυνατό, γιατί με βάση και τις καταγγελλίες των συναδέλφων, η εργοδοτική αυθαιρεσία μετά την καταδίκη του συναδέλφου Τριβυζά έχει ενταθεί.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Επισκέπτες