9 Νοε 2016

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ… ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
10 χρόνια τώρα ο όμιλος ΟΤΕ μας καλεί να συμμετάσχουμε σε έρευνες ικανοποίησης που το μόνο που μας προσέφεραν ήταν :
  • Εντατικοποίηση που χτυπάει κόκκινο και βρίσκεται στα όρια της αντοχής των εργαζομένων, προωθούμενη με τρόπους όπως αξιολόγιο, WFM, στοχοθεσία, ατελείωτα ωράρια, stand by κλπ. Ρυθμούς δουλειάς που ευθύνονται για την αύξηση εργατικών ατυχημάτων, καρδιολογικών προβλημάτων, κρίσεων άγχους και  πανικού που οδηγούν συναδέλφους είτε στο γιατρό εργασίας ή είτε στο νοσοκομείο.
  • Μισθούς που δεν φθάνουν να βγει ο μήνας όχι γιατί είναι μεγάλος ο μήνας άλλα γιατί είναι μικρός ο μισθός και οι υποχρεώσεις δυσβάστακτες. Ιδιαίτερα για τους συναδέλφους των τρίτων εταιρειών.
  • Κλίμα ανασφάλειας λόγω μαζικών εργολαβοποιήσεων και πιθανής απόσχισης ολόκληρων κλάδων.

Το ερωτηματολόγιο της  Έρευνας Στιγμής που καλούμαστε να συμπληρώσουμε όσο ειλικρινά και αν απαντήσουμε, δεν πρόκειται να βελτιώσει τη θέση, τις συνθήκες εργασίας, το μισθό μας. Πρόκειται για εργαλείο εξυπηρέτησης των επιδιώξεων της διοίκησης και μόνο αυτών. Στοχεύει στη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο η Διοίκηση θα διαχειρίζεται τους εργαζόμενους, θα αποφεύγει τις αντιδράσεις και θα υλοποιεί τη στοχοθεσία της, θα αυγατίζει τα κέρδη της και θα ενισχύεται απέναντι στον ανταγωνισμό.
Η ΕΣΚ έχοντας σταθερά θέση ενάντια σε αυτήν την κοροϊδία και με βαθειά πεποίθηση ότι τα προβλήματα των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς δεν λύνονται με workshops και meetings αλλά με οργάνωση στο σωματείο, με αγωνιστικό προσανατολισμό και δράση:
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην συμμετάσχουν στην Έρευνα Στιγμής. Το ‘’μαύρισμα’’ στην έρευνα φέρνει συναντήσεις και workshops όχι για την επίλυση των προβλημάτων αλλά για να μην ξεφύγει κανείς από το ‘’μαντρί’’ και πέσουν τα ποσοστά συμμετοχής. Για αυτό άλλωστε τις τελευταίες μέρες οι προϊστάμενοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξαναγκάσουν τους συναδέλφους να πάρουν μέρος, ρωτώντας επίμονα και σε προσωπικό επίπεδο αν έχουν συμμετάσχει ή όχι, παραβιάζοντας ακόμα και τις προϋποθέσεις που η ίδια η διοίκηση έχει θέσει ως προς τους κανόνες διεξαγωγής των «ερευνών ικανοποίησης» οι οποίες θεωρητικά είναι ανώνυμες και η συμμετοχή σε αυτές «εθελοντική».
  • Καλούμε τις πλειοψηφίες της ΟΜΕ-ΟΤΕ να σταματήσουν να παίζουν τον ‘’κρυμμένο θησαυρό’’ και να πάρουν επιτέλους θέση απέναντι στις έρευνες ικανοποίησης. Η πρακτική και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα που εφαρμόζουν με τις έρευνες ικανοποίησης και το αξιολόγιο μπερδεύει τους συναδέλφους αφήνοντάς τους εκτεθειμένους στην εργοδοτική τρομοκρατία.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Κάνουμε το πρώτο βήμα απέναντι στις πρακτικές της συγκυβέρνησης που θα ισοπεδώσουν  τα εργασιακά μας δικαιώματα. Οργανώνουμε και προετοιμάζουμε το επόμενο βήμα με την μαζική συμμετοχή μας στην Πανελλαδική απεργία 8 Δεκέμβρη.

Θέλουμε μισθούς για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, θέλουμε ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, θέλουμε ένταξη ΤΩΡΑ όλων των συναδέλφων από τις τρίτες εταιρείες, θέλουμε ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, θέλουμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, θέλουμε άμεσα μέτρα για την ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ στους χώρους εργασίας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Επισκέπτες