Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

30 Νοε 2016

Καταγγέλλουμε το νέο εργατικό ατύχημα στον ΟΤΕ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Το νέο εργατικό ατύχημα που συνέβη την Τρίτη 29/11 στο Παγκράτι έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της δουλειάς. Ο συνάδελφος, που δούλευε μόνος του, στάθηκε «τυχερός» αφού το σίδερο στο οποίο προσγειώθηκε του τρύπησε το πόδι και όχι κάποιο ζωτικό όργανο.

Το ατύχημα αυτό ήρθε την επόμενη μέρα της ενημέρωσης που έκαναν οι προϊστάμενοι των ΤΤΛΠ στους τεχνικούς. Στην ενημέρωση, που έγινε σε πολύ υψηλούς τόνους, ζητήθηκε από τους τεχνικούς να βάλουν ακόμα περισσότερη πλάτη για να επιτευχθεί ο στόχος της διοίκησης αναφορικά με τις μετατροπές συνδέσεων σε VoBB και ο στόχος των πωλήσεων που έχει ο κάθε προϊστάμενος.

Η εντατικοποίηση στον όμιλο ΟΤΕ έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που απειλεί τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζόμενων. Κύρια υπεύθυνη είναι η εργοδοσία που στο κυνήγι του κέρδους και της αύξησης της ανταγωνιστικότητας δεν υπολογίζει ούτε καν τη σωματική μας ακεραιότητα. Ωστόσο, η εργοδοτική αυθαιρεσία εκδηλώνεται και επεκτείνεται τόσο λόγω της ανοχής που δείχνουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες της ΟΜΕ – ΟΤΕ και της ΓΣΣΕ όσο και  εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνηση που είτε ανέχεται την εργοδοτική αυθαιρεσία είτε, όποτε το χρειάζονται οι εργοδότες, τη θεσμοθετεί νομοθετώντας αντεργατικά μέτρα.


Αυτό ετοιμάζεται να κάνει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα πλαίσια της 2ης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου. Σε συνεργασία με τους θεσμούς (Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ) ετοιμάζεται να νομοθετήσει νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Οι ανατροπές αυτές ταυτίζονται με τις απαιτήσεις των εργοδοτών όπως αυτές δημοσιοποιήθηκαν από το ΣΕΒ σε πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο.
Ενδεικτικά τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της δουλειάς λάστιχο των 100-200 ευρώ μισθό!
  • Πλήρη επικράτηση των ατομικών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!
  • Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος “υποκατώτερος μισθός” για τους νεοπροσλαμβανόμενους! Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
  • Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
  • Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!
  • Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
  • “Δικαίωμα” στους εργοδότες να απαντούν με “λοκ-άουτ” στους αγώνες των εργαζομένων.
  • Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Η επίθεση, λοιπόν, στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζόμενων εντός κι εκτός ΟΤΕ είναι ολόπλευρη και εξαπολύεται από τα μονοπώλια, όπως είναι ΟΤΕ, και από το πολιτικό τους προσωπικό κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ. Στην επίθεση αυτή, οι εργαζόμενοι οφείλουμε να δώσουμε τη δική μας απάντηση. Η απεργία στις 8 Δεκέμβρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα σταθμό στην προσπάθεια να περάσουμε στην αντεπίθεση και να επιβάλουμε τις λύσεις που θα οδηγήσουν στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στις 10:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Επισκέπτες