Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

23 Νοε 2016

8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Απαντάμε με πανελλαδική –πανεργατική απεργια!

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Εργαζόμενη, εργαζόμενε  στον όμιλο ΟΤΕ,
δεν χωρά καμιά αναμονή, κανένας εφησυχασμός για τα παζάρια στα πορίσματα και τις συμφωνίες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ  και κουαρτέτου.
Τους τα επιστρέφουμε, ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ!!!
Απαιτούμε δικαιώματα  στη ζωή και στην εργασία με βάση τις ανάγκες της εποχής μας, δούλοι στον 21ο αιώνα δε θα γίνουμε. Δε θα δεχτούμε δουλειά λάστιχο και μισθούς πείνας.
Προετοιμαζόμαστε για κάθε αιφνιδιασμό της κυβέρνησης  με ηχηρή απάντηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους, προετοιμαζόμαστε μέσα από ενημέρωση με συσκέψεις, αποφάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε κτήριο. Να μη δεχτούμε την  νέα βαρβαρότητα που ετοιμάζουν.

 ü Να μη μας πιάσουν στον ύπνο….

Τώρα έχουμε την πείρα να βάλουμε τέρμα στους εκβιασμούς, στα ψέματα και τις απάτες.
Ο νέος γύρος επίθεσης που ξεκίνησε είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, το ΔΝΤ, την ΕΕ, το ΣΕΒ και όλους όσους τους στηρίζουν, εργοδότες και κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο. Ο στόχος τους είναι πάμφθηνοι εργαζόμενοι δίχως εργατικά δικαιώματα,  γιατί γνωρίζουν ότι η ανάπτυξή τους προϋποθέτει  ισοπεδωμένες εργασιακές σχέσεις , μισή ζωή – μισή δουλειά, ανασφάλιστη εργασία.                                            

ü Αντλούμε δύναμη από τους αγώνες και την οργάνωση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος

Στα θετικά των εξελίξεων, που υπάρχουν, όσο κι αν προσπαθούν να τα εξαφανίσουν από το οπτικό πεδίο των εργαζομένων είναι:
 •  Οι μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην επίσκεψη ΟΜΠΑΜΑ και την 43η επέτειο του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
 • Η 4η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ του ΠΑΜΕ 19 & 20 Νοέμβρη.
«Στη Συνδιάσκεψη πήραν μέρος 1.224 αντιπρόσωποι από 536 συνδικαλιστικές οργανώσεις (12 Ομοσπονδίες, 15 Εργατικά Κέντρα, 457 Συνδικάτα και 52 Επιτροπές Αγώνα) που προήλθαν από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων, συζητήσεων και συσκέψεων σε χώρους δουλειάς. Επίσης, στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν και απεύθυναν χαιρετισμό 36 συνδικαλιστικές οργανώσεις διαφόρων χωρών, με περισσότερους από 50 αντιπροσώπους.»

ü Στην ενιαία επίθεσή τους η απάντησή μας πρέπει να είναι ενιαία

Θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου, γιατί θέλουν να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλιακών ομίλων. Στον όμιλο ΟΤΕ με κέρδη πάνω από 1,2 δις τα τελευταία χρόνια, έχουμε δύο συνεχόμενες ΣΣΕ με μειώσεις μισθών και διαχωρισμό των εργαζομένων σε «νέους και παλαιούς». Έχουμε «χαρίσει»  δικαιώματα, επιδόματα  και ατέλειωτες - απλήρωτες ώρες δουλειάς. Βιώνουμε την εντατικοποίηση στο πετσί μας με τους «στόχους» να μας κατατρέχουν. Και σαν κερασάκι σε όλα τα παραπάνω οι συνάδελφοι μας που δουλεύουν μέσω των δουλεμπορικών – τρίτων εταιρειών και ζουν με την ανασφάλεια και το φόβο της απόλυσης συνεχώς αυξάνονται.
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι, ξεπεράστε το κλίμα συμβιβασμού και υποταγής  που  προσπαθούν να επιβάλουν κυβέρνηση και εργοδοσία με τη βοήθεια των πλειοψηφιών σε ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ  αλλά και της ΟΜΕ –ΟΤΕ. Όλοι μαζί σε κατανεμημένους ρόλους στηρίζουν την «εργασιακή ειρήνη», την υποταγή στην ανταγωνιστικότητα και τον ρεαλισμό στην «οικονομία της αγοράς» υπερασπίζοντας την κερδοφορία των εργοδοτών.  Με αυτό τον τρόπο μας αποπροσανατολίζουν, μας  διαχωρίζουν. Αποδυναμώνουν την ενότητα μας – υπονομεύουν τους αγώνες!!!

ü Παραμερίζουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες

Στο συνδικαλιστικό κίνημα στον όμιλο με φωτεινή εξαίρεση την αγωνιστική παρουσία και δράση των ταξικών δυνάμεων (ΕΣΚ–ΟΤΕ, ΣΕΤΗΠ) σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας συνεχίζει να είναι η πλειοψηφία των δυνάμεων του παλιού και νέου εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ανταποκριθούν  στις σημερινές δύσκολες συνθήκες και υψηλές απαιτήσεις οργάνωσης όλων των εργαζομένων για το πέρασμα από την ανάθεση και την άμυνα στην αντεπίθεση - διεκδίκηση ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας.
Η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε κτήριο θα δυναμώνει όσο θα βρίσκει ενιαία την πάλη και τα αιτήματα των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ αλλά και πανελλαδικά ,η προετοιμασία για πανελλαδική απάντηση – πανελλαδικό ξεσηκωμό είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ. Τα αιτήματα, το πλαίσιο , πρέπει να γίνει δική μας υπόθεση  για να γίνει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας , ΣΣΕ ,υπόθεση όλων των εργαζόμενων στον όμιλο. Μόνο αν συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα της, θα μπορέσουμε να αναγκάσουμε με αγώνα τους εργοδότες να την υπογράψουν με όρους τέτοιους που να καλύπτουν τις απώλειες που είχαμε και με κριτήριο τις ανάγκες μας.

Διεκδικούμε:
 • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών.
 • Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
 • Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
 • Κλαδική σύμβαση που θα επαναφέρει τα δικαιώματα σε αυτά του 2011 ώστε να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος στον κλάδο κάτω από τα 810€
 • Επιχειρησιακές συμβάσεις που θα επαναφέρουν τα δικαιώματα σε κάθε επιχείρηση, χωρίς κανένα διαχωρισμό και κατάργηση της επινοικιαζόμενης και ελαστικής εργασίας. Κατοχύρωση του δικαιώματος στην πλήρη και σταθερή δουλειά.
 • Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
 • Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
 • Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων. Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.

Για το Όμιλο ΟΤΕ:
 • Τη δημιουργία ενός επιχειρησιακού σωματείου στον Όμιλο ΟΤΕ
 • Την οργάνωση σε αυτό ΟΛΩΝ των εργαζομένων στον όμιλο – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 • ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ Σ.Σ.Ε ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
 • ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ – ΤΗΝ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ  που θα συμμετέχουν τα επιχειρησιακά σωματεία στο σύνολο των εταιρειών στις τηλεπικοινωνίες- πληροφορικής και τα κλαδικά συνδικάτα κάθε νομού. 
 • ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ Σ.Σ.Ε
8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Επισκέπτες