Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

15 Νοε 2016

Νοέμβρης 1973 - Νοέμβρης2016
Διδασκόμαστε - συνεχίζουμε για την ανατροπή!
Καμιά υποταγή και συναίνεση!

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Η κατάληψη του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του ’73, δεν ήρθε ως “κεραυνός εν αιθρία”. Ήταν η κορύφωση όλης της προηγούμενης αγωνιστικής πορείας του λαού και της νεολαίας. Άνοιξε το δρόμο για την κατάρρευση της αμερικανοκίνητης δικτατορίας. Ο αγώνας του Πολυτεχνείου αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη. Χιλιάδες νέοι και νέες εμπνεύστηκαν από τα ιδανικά του, τον ηρωικό αγώνα των φοιτητών. Τα συνθήματά του για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένουν και σήμερα επίκαιρα και ζωντανά παρά τις προσπάθειες να τα αμαυρώσουν και να τα ακυρώσουν. Τον Ιούλη του 1974 κάτω και από το βάρος της Κυπριακής τραγωδίας στην οποία η Χούντα πρωτοστάτησε και την τουρκική εισβολή και κατοχή που ακολούθησε, το στρατιωτικό καθεστώς κατέρρευσε. Ο κοινός αγώνας φοιτητών και εργαζόμενου λαού καρποφόρησε.
Το χουντικό καθεστώς υμνούν σήμερα οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, που είχε στα όπα-όπα το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη του και στο “γύψο” το λαό, τη νεολαία, τις ανάγκες και τους αγώνες τους.

43 χρόνια μετά τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά..


Και σήμερα, είναι δυσβάσταχτες οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη, τη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας. Εξαθλίωση, φτώχια, ανεργία και ανασφάλεια. Η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, στην κοινωνική ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια και την Παιδεία συνεχίζεται και είναι ξεκάθαρο ότι θα ενταθεί.
Σήμερα, 43 χρόνια μετά την Εξέγερση, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πάρει τη σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής, της συμμετοχής «στα γεμάτα» στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αυτές τις μέρες μάλιστα «τρέχει» τη 2η αξιολόγηση του 3ου μνημονίου που θα φέρει νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, περαιτέρω μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, περιορισμό στις δημοκρατίες – συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Προκλητικά μάλιστα, παραμονή του εορτασμού του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση στήνει φιέστες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα. Προσπαθεί να τον παρουσιάσει ως σύμμαχο του ελληνικού λαού που στέκεται, δήθεν, απέναντι στους ανάλγητους θεσμούς που ευθύνονται για τα δεινά μας. Αποκρύπτουν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα είχε και έχει καθοριστικό ρόλο στην πορεία εφαρμογής των μνημονίων αφού ελέγχει άμεσα έναν από τους θεσμούς, το ΔΝΤ.  
Βέβαια, πέρα από αυτό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μόνο σύμμαχος του ελληνικού αλλά και κάθε άλλου λαού μπορεί να είναι αφού και στις μέρες του οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν δεκάδες πολέμους και σφαγές λαών, γέμισαν την Ευρώπη χιλιάδες κατατρεγμένους πρόσφυγες.  Στην Ουκρανία, τη Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη οι ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ,  ΕΕ, Ρωσία, Κίνα κλπ, έχουν ανάψει τη φωτιά του πολέμου, ενώ πολλά εύφλεκτα υλικά και παρά πέρα ενίσχυση των Ευρώ-Ατλαντικών επιθετικών σχεδίων, συγκεντρώνονται και στο Αιγαίο.
Άκρως επικίνδυνες κόντρες για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στις αγορές της περιοχής, στα πετρέλαια, το φυσικό αέρια και τους ενεργειακούς δρόμους που μπορούν να οδηγήσουν σε γενίκευση του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Όλοι αυτοί ποτέ δε λογάριασαν την προστασία των λαών. Μετράνε μόνο τα κέρδη τους, τους τζίρους και τα συμφέροντα τους. Τους στέλνουν να χύσουν το αίμα τους για ξένα συμφέροντα, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις δικές τους ανάγκες.

Δε θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια των εκμεταλλευτών!
 
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει! Να γίνουν οι λαοί κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουν!
Παλεύουμε για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς φασισμό, κρίσεις, πολέμους και προσφυγιά. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον αγώνα του λαού μας, αλλά και στους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Επισκέπτες