Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

5 Οκτ 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην εργοδοσία του ομίλου

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Κύριοι της Διοίκησης,

Δεν είμαστε ούτε πρόκειται να γίνουμε ποτέ συνεργάτες σας. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον όμιλο , που παράγουμε τον πλούτο που καρπώνονται οι μέτοχοι με τη μορφή κερδών – κι εσείς με την μορφή παχυλών αμοιβών , κάθε είδους -  διαθέτουμε την εργατική μας δύναμη στον εργοδότη για να πάρουμε τα ψίχουλα των χαμηλών μισθών , την εντατικοποίηση με το τσουβάλι , για να έχει ο όμιλος το ‘’πάνω χέρι’’ στον «ανταγωνισμό» με τα άλλα μονοπώλια του κλάδου.

Εμείς σε πλήρη – ταξική βέβαια – αντίθεση με εσάς , δεν έχουμε «ανταγωνιστές» στον κλάδο. Εχουμε συναδέλφους εργαζόμενους σκληρά μέσα στο άγριο τοπίο «ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ» που έχετε εσείς κι οι ανταγωνιστές σας , διαμορφώσει προκειμένου να έχει ο καθένας την πρωτοκαθεδρία στον κλάδο τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Όλα τα μονοπώλια , πέρα από τον άγριο καυγά για την κυριαρχία στην αγορά – είσαστε ταξικά ενωμένοι απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους κι εργαζόμενες που μοχθούν καθημερινά κάτω από άθλιες συνθήκες. Όλα για τα κέρδη σας , όλα για τους «στόχους» , οπότε που το βρήκατε γραμμένο να μας μιλάτε σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο. Έχετε αρκετούς κοντά σας («στελέχη» κλπ.) που είναι πραγματικά συνεργάτες σας και κρατάνε – ανάλογα με την περίπτωση – άλλοτε το καρότο , άλλοτε το μαστίγιο. Στους χιλιάδες εργαζόμενους , μόνη ανταμοιβή τα ψίχουλα των διαρκώς συρρικνούμενων  (και σε μεγάλη απόσταση από τις πραγματικές μας ανάγκες) αποδοχών , για να έχετε εσείς και τα κέρδη και τα τεράστια ποσά για επενδύσεις κλπ.


Δεν διαφεύγει της προσοχής μας – αυτός ο κακός χαμός – που κομψά και ουδέτερα αποκαλείται ανταγωνισμός στην ελεύθερη αγορά. Είναι ένα άγριο κυνήγι με νικητές και ηττημένους στο βωμό των κερδών και της ενίσχυσης της θέσης κάθε μονοπωλίου στην αγορά , στον κλάδο. Θέλετε με την επίκληση των συγκρούσεών σας -για τα νέα τεχνικά μέσα στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική- να μας βάλετε μέσα στο δικό σας παιχνίδι. Μάταιος ο κόπος σας , αφού ισχύουν και με το  παραπάνω τα όσα ήδη έχουμε εκθέσει στην επιστολή σας.

Τα τεράστια ποσά (δισεκατομμύρια ευρώ) των επενδύσεων του ομίλου , τα όποια άλλα ποσά των «ανταγωνιστών» είναι μέσα σε αυτό που λέμε «αγορά» , δηλαδή καπιταλισμός στην εποχή των μονοπωλίων. Όλα τα μονοπώλια του κλάδου επενδύουν με στόχο το κέρδος , «η ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών και της οικονομίας» είναι μέσο για κέρδη και όχι σκοπός. Ένα τέτοιο σκοπό μπορεί να βάλει μπροστά και να πετύχει μόνο μια άλλη κοινωνική οργάνωση με κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και στόχο τη λαϊκή ευημερία , την ολόπλευρη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας και της λαϊκής οικονομίας.

Συμπερασματικά , αφήστε στην άκρη όλα τα κόλπα και τις μεθοδεύσεις εμπλοκής των χιλιάδων εργαζομένων στο κυνήγι του ανταγωνισμού με τα άλλα μονοπώλια του κλάδου. Αφού έχετε τόσο χρήμα διαθέσιμο , ετοιμαστείτε να δώσετε αυτά που οι εργαζόμενοι θα απαιτήσουμε – διεκδικήσουμε για την υπογραφή μιας ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο. ΣΣΕ που θα τραβάει όλους τους εργαζόμενους προς τα πάνω , θα καλύπτει απώλειες προηγούμενων χρόνων , θα ικανοποιεί τις σημερινές ανάγκες των χιλιάδων εργαζομένων του ομίλου που είναι οι μοναδικοί παραγωγοί του πλούτου !!!

Υ.Γ.


«Το συμφέρον της οικονομίας της χώρας και των πολιτών» που προβάλλετε στην επιστολή σας , δεν είναι χωρίς ταξικό πρόσημο . Αλλα τα συμφέροντα της εργατικής τάξης , άλλα των πλουτοκρατών – κατόχων των μέσων παραγωγής . Δεν υπάρχει οικονομία γενικά , δεν υπάρχουν πολίτες γενικά. 

Επισκέπτες