27 Οκτ 2016

Ένα χρόνο μετά … η ζωή μας κάνει άλματα προς τα πίσω!

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά την πολυδιαφημιζόμενη απόφαση της διοίκησης του ομίλου ΟΤΕ από τη δημιουργία ενιαίας εμπορικής ονομασίας, υπηρεσιών, δραστηριοτήτων ΟΤΕ-COSMOTE.
Η λειτουργική ενοποίηση έγινε προκειμένου να αξιοποιήσει ευκαιρίες και να εξασφαλίσει οικονομίες κλίμακας  η διοίκηση, με τον έλεγχο και τη  μείωση του μισθολογικού  κόστους.
Η πραγματικότητα είναι, ότι μετά από ένα χρόνο ενοποίησης σε Cosmote Group OTE στα Εμπορικά Καταστήματα συμβαίνουν τα παρακάτω:
Τρεις οι κατηγορίες εργαζομένων : ΟΤΕ-Cosmote-  evalue:  με τις γνωστές δουλεμπορικές mellon-manpower, και να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε και τους σπουδαστές  πρακτικής ΤΕΙ ή ΙΕΚ.
Τρεις οι κατηγορίες σε   αμοιβές – συμβάσεις- ωράρια -στοχοθεσία- θέσεις εργασίας, οργανόγραμμα καταστήματος.


Με βασικό στόχο   της Διοίκησης να μειωθεί η τιμή πώλησης της εργατικής δύναμης  και αυτό έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό. Όταν οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους  είναι χαμηλά αμειβόμενοι και «ευέλικτοι». Έχουν απαλλαγεί  μειώνοντας κατά 13 εκατ ευρώ τα  λειτουργικά  έξοδα –οδηγώντας  και τους εργαζόμενους από το δίκτυο καταστημάτων  στην έξοδο, με τις «βελούδινες» εθελούσιες- απολύσεις. Αποφεύγοντας τις προσλήψεις, με ένα στημένο παιχνίδι  «ανακατεύοντας την τράπουλα», χρησιμοποιώντας τους ιδίους εργαζόμενους από ΟΤΕ και COSMOTE στο δίκτυο καταστημάτων.
Το άλμα όμως των καθαρών  κερδών  67,5 εκατ. ευρώ  σε επίπεδο ομίλου ΟΤΕ του τελευταίου εξαμήνου, δεν αφήνει περιθώρια για αποπροσανατολισμό των εργαζομένων.
Όταν η βάρβαρη εντατικοποίηση όλων των εργαζομένων με αφετηρία το δίκτυο καταστημάτων έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής. Ιδιαίτερα όταν επιδιώκουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων ότι η υποστελέχωση θα λυθεί με συνενώσεις  καταστημάτων. Για αυτό το λόγο λειτουργεί επιλεκτικά προς το συμφέρον της η διοίκηση, αφήνοντας τα  διαφορετικά σπαστά ωράρια των καταστημάτων ή τα χειροτερεύει προς όφελος της.
Όσο ο καπιταλισμός είναι συνεπής στην απληστία του για κέρδος, άλλο τόσο έχει μίσος ενάντια στους ανθρώπους που το παράγουν.                                        
                                                    Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.
Η ζωή μας κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω για να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλιακών ομίλων, των λίγων.
Οι πάνω από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις ,ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία βγήκαν μπροστά με συλλαλητήρια στις 17 Οκτώβρη, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και το οξυμένο ζήτημα που θα έχουμε μπροστά μας ,τις ΣΣΕ.
Μας  δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης,  της διεκδίκησης, της απαίτησης  και της σύγκρουσης που πρέπει να ανοιχτεί μπροστά μας.

Στον αντίποδα στέκεται η διοίκηση του ΠΑΣΕ, του συλλόγου που εκπροσωπεί την πλειοψηφία του εμπορικού προσωπικού στον όμιλο ΟΤΕ, η οποία πίνοντας νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του ομίλου επιλέγει συνειδητά την σιωπή και την απραξία, στάση που την καθιστά συνένοχη με τη διοίκηση του ΟΤΕ για όλα τα σοβαρά ζητήματα των εργαζομένων στο δίκτυο καταστημάτων. Προβλήματα που σχετίζονται με το ωράριο, τις προσλήψεις, τους εργαζόμενους στις  τρίτες εταιρείες manpower, mellon, project solutions , τις στοχοθεσίες , την αξιολόγηση κα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να προσπεράσουν και να κλείσουν τα αυτιά τους στις φωνές του συμβιβασμού και της υποταγής –εργοδοτών-κυβέρνησης και  των συμβιβασμένων ηγεσιών  που ή απέχουν ή υπογράφουν  με μειώσεις ΣΣΕ.
Τώρα πρέπει να διεκδικήσουμε πλαίσιο για υπογραφή  μίας ΣΣΕ που να είναι ενιαία για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ. Να απαιτήσουμε να παρθούν πίσω οι απώλειες μισθών και δικαιωμάτων  αυτά τα έξι χρόνια.
Η ανάπτυξή  τους  θα περάσει πάνω από τις ζωές μας που θέλουν να τις  καταδικάσουν στην φθηνή εργασία και την δουλειά – λάστιχο.
Καμιά αναμονή καμιά καθυστέρηση.

Απαντάμε: 24 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΙΑ

Επισκέπτες