Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

25 Οκτ 2016

Οι τεχνικοί δεν είναι πωλητές

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Οι φόβοι των συναδέλφων τεχνικών σχετικά με τις πωλήσεις τις οποίες καλούνται να κάνουν φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται. Αυτό, δηλαδή, που όλοι έβλεπαν εκτός από την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος του ΟΤΕ, ότι αργά ή γρήγορα η διοίκηση θα αναγκάσει τους τεχνικούς να γίνουν και πωλητές αρχίσε να γίνεται πράξη.
Όπως μας ενημερώνουν συνάδελφοι, προϊστάμενοι τεχνικών τμημάτων τους πιέζουν να κάνουν πωλήσεις χρησιμοποιώντας το μαστίγιο της αξιολόγησης. Τους λένε, δηλαδή, ότι οι πωλήσεις θα αποτελέσουν ένα από τα κριτήρια με βάση τα οποία θα αξιολογηθούν! Έτσι καταρρίπτεται το επιχείρημα που χρησιμοποιούσε και η διοίκηση της ΠΕΤ – ΟΤΕ ότι εφόσον δεν έχουν τεθεί στόχοι πωλήσεων για κάθε τεχνικό, αυτός δεν έχει υποχρέωση και δεν πιέζεται και από κανένα να κάνει πωλήσεις. Ωστόσο, οι προϊστάμενοι των τεχνικών τμημάτων επικαλούμενοι το γεγονός ότι έχουν οι ίδιοι στόχο πωλήσεων που θα πρέπει να επιτύχουν, αξιοποιούν το «πολυεργαλείο» της αξιολόγησης για να μετατρέψουν τους τεχνικούς σε πωλητές. Επίσης, επικαλούνται και τη σύμβαση που έχουν υπογράψει οι τεχνικοί που προέρχονται από την OTEplus στην οποία αναφέρεται ότι μπορούν να κάνουν και πωλήσεις.
Η παραπάνω εξέλιξη είναι εξαιρετικά ανησυχητική γιατί ανοίγει το δρόμο για μετατροπή των τεχνικών σε τεχνικούς – πωλητές καταργώντας στην ουσία κάθε ειδικότητα με ότι αυτό συνεπάγεται. Σκεφθείτε ότι αν με το σημερινό επίπεδο εντατικοποίησης, που όλοι συμφωνούμε ότι  δοκιμάζει τις ανθρώπινες αντοχές, έχουμε τεράστια αύξηση εργατικών ατυχημάτων τι θα γίνει αν ο τεχνικός πρέπει να κυνηγάει και στόχους πωλήσεων.


Επίσης, αναδεικνύει το ρόλο της «αξιολόγησης» που αποτελεί την απόλυτη εφαρμογή του διευθυντικού δικαιώματος και αξιοποιείται για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδέχονται τους σχεδιασμούς της διοίκησης.
Ακόμα, αναδεικνύει και τα προβλήματα που κληρονομούμε από την προηγούμενη ΣΣΕ, για την οποία φέρουν ευθύνη και όσοι την υπέγραψαν και όσοι σφύριζαν αδιάφοροι, και τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο εντάχθηκαν οι συνάδελφοι από την OTEplus τόσο σε επίπεδο μισθολογίου όσο και σε επίπεδο δικαιωμάτων, αφού η διοίκηση για μια ακόμη φορά την αξιοποιεί για τη de facto επιβολή των δυσμενέστερων όρων της και στους παλιούς συναδέλφους.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,
και αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει ότι η μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις με βάση το πλαίσιο πάλης που έχει καθορισθεί από ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα (έχει ήδη εγκριθεί από περισσότερους από 500 συνδικαλιστικούς φορείς) και προβλέπει την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που πέρασαν στα πλαίσια των μνημονίων είναι ζωτικής σημασίας και για τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ. Είναι ζωτικής σημασίας γιατί με βάση αυτό το πλαίσιο θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε μισθούς και δικαιώματα που χάσαμε στα χρόνια της κρίσης. Θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε δικαιώματα που απορρέουν από την ειδικότητα κάθε εργαζόμενου απαγορεύοντας στην πράξη τα σχέδια της διοίκησης για μετατροπή των εργαζόμενων σε All4All (Όλοι για Όλα). Με βάση αυτό το πλαίσιο θα μπορέσουμε να πετύχουμε και το στόχο της υπογραφής μιας, ενιαίας συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε:
·         Την ηγεσία της ΠΕΤ – ΟΤΕ να αναλάβει όποια πρωτοβουλία απαιτείται ώστε να σταματήσει η μετατροπή των τεχνικών σε τεχνικούς – πωλητές και αύριο ποιος ξέρει και σε τι άλλο.

·         Την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος του ΟΤΕ, έστω και τώρα, να συμπαραταχθεί στον αγώνα μαζί με τους εκατοντάδες συνδικαλιστικούς φορείς που συνυπογράφουν το πλαίσιο πάλης για τις ΣΣΕ. Δεν μπορούν να μένουν απαθείς. 

Επισκέπτες