Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

14 Οκτ 2016

Οταν τα σωματεία γίνονται Γραφείο Τυπου της εργοδοσίας

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι
Μπορεί η ηγεσία της  ΟΜΕ-ΟΤΕ και οι πλειοψηφίες των μεγαλύτερων σωματείων μελών της (ΠΕΤ,ΠΑΣΕ και Cosmote) να «παρακολουθούν με έκπληξη τα τεκταινόμενα στο περιβάλλον των τηλεπικοινωνιών που λαμβάνουν χώρα στις διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ΕΕΤΤ για το πλαίσιο ανάπτυξης δικτύων Νέας Γενιάς» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανακοίνωση που έβγαλαν τις προηγούμενες μέρες.
Εμείς όμως οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ δεν νιώσαμε καμία έκπληξη από το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά μια ανακοίνωση που φαίνεται να έχει συνταχθεί στο γραφείο Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ και αντηχεί την γραμμή της εργοδοσίας κυκλοφορεί με την μορφή ανακοίνωσης σωματείων.  Πρόκειται για υπόδειγμα εργοδοτικού συνδικαλισμού και διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές μπορούμε να προβλέψουμε τις προθέσεις της εργοδοσίας για τον επόμενο διάστημα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΕ – ΟΤΕ                                       ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ
1.Τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες της διοίκησης σε συνδυασμό με τις θυσίες των εργαζομένων, έχουν διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα του Ομίλου υπό αντίξοες συνθήκες, προσφέροντας στη κοινωνία υψηλό επίπεδο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ως βασικό προαπαιτούμενο της οικονομικής ανάπτυξης της Χώρας.

2. Η ΕΕΤΤ θα έπρεπε επιτέλους να αφήσει τον ΟΤΕ να αναπτύξει την τεχνογνωσία του παράλληλα με τις επενδύσεις που έχει εξαγγείλει, διακρίνουμε με λύπη την προσπάθεια «εγκλωβισμού» της εταιρίας, η οποία έχει επενδύσει στη Χώρα δισεκατομμύρια τα τελευταία χρόνια, επιφέροντας τεράστια στήριξη στην Ελληνική Οικονομία όπως και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

3. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις αναμένοντας από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων να κάνει αυτό που δεν έκανε τόσα χρόνια και να καταλήξει σε μια ισορροπημένη πρόταση που θα αφήνει ελεύθερα αυτόν που θέλει και μπορεί, να επενδύσει. Ίση μεταχείριση των εταιριών σημαίνει αξιοπιστία των θεσμών και υγιή ανταγωνισμό. Πιστεύουμε πως στο τέλος θα επικρατήσει η λογική, για το καλό της Χώρας, της επιχείρησης και των εργαζομένων.

1.Τα τελευταία χρόνια η ΟΜΕ-ΟΤΕ πολύτιμος αρωγός της προσπάθειας για διατήρηση της κερδοφορίας μας σε περιβάλλον κρίσης έχει βοηθήσει στην μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 25εκ ευρώ το χρόνο μέσω ΣΣΕ , στην εθελούσια απόλυση 20000 εργαζομένων και σε νέο μισθολόγιο για τους νέους που εξασφαλίζει επιπλέον ρευστότητα και βοηθά το EBITDA.

2. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει δύσκολο έργο το επόμενο διάστημα θα πρέπει να πείσει τους εργαζόμενους για «αναγκαιότητα» νέων θυσιών, να κρατήσουν χαμηλά τις απαιτήσεις τους και να τροφοδοτήσουν με νέο πάγωμα και διατήρηση των μειώσεων τους κάποια ελαφρά αύξηση για τους νέους εργαζόμενους του Ομίλου.  Η ΟΜΕ – ΟΤΕ θα αναλάβει να φοβίσει τους εργαζόμενους ότι η ένταση του ανταγωνισμού δημιουργεί ανασφάλεια για τις θέσεις εργασίας έτσι ώστε να επεκταθεί η αύξηση της ρευστότητας του Ομίλου μέσω ΣΣΕ και στην επόμενη τριετία.

3. Η ΟΜΕ – ΟΤΕ θα αναλάβει το επόμενο διάστημα να μετατρέψει τους εργαζόμενους του Ομίλου και τις οικογένειες τους σε ανθρώπινη ασπίδα για τις επενδύσεις και την κερδοφορία μας. Τα προγράμματα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης θα ενταθούν και θα επεκταθούν έτσι ώστε να περάσει η γραμμή μας ότι είμαστε μια οικογένεια ότι είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι.


Τι μας λένε λοιπόν σε αγαστή συνεργασία η Εργοδοσία του Ομίλου ΟΤΕ και η ηγεσία της ΟΜΕ –ΟΤΕ ότι οι απώλειες που είχαν οι εργαζόμενοι στα χρόνια της κρίσης είναι προαπαιτούμενο για να διατηρήσει τη θέση της έναντι του ανταγωνισμού ο Όμιλος ΟΤΕ τώρα που ο κλάδος των Τηλεπικοινωνιών μπαίνει γερά στην ανάπτυξη . Ότι πρέπει οι εργαζόμενοι με το πλούτο που παράγουν και με την περεταίρω εντατικοποίηση της δουλειάς να τροφοδοτήσουν νέες επενδύσεις για την εκτόξευση της κερδοφορίας του Ομίλου σε νέα φαραωνικά επίπεδα . Ότι πρέπει να ξεχάσουν κάθε ελπίδα αναπλήρωσης των απωλειών της τελευταίας εξαετίας και ότι όποιος μιλά για την αναγκαιότητα  αναπλήρωσης τους βάζει σε κίνδυνο τη Εταιρία και την πατρίδα μας.
Εμείς σε όλους τους τόνους προειδοποιούμε ότι δεν πάει πιο κάτω ότι δεν γίνεται να δεχτούμε νέες απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα . Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι είμαστε στο ίδιο καράβι τότε οι μεν κύριοι της εργοδοσίας είναι σε πολυτελείς σουίτες και εμείς στο τρίτο αμπάρι , προειδοποιούμε λοιπόν τους «καμαρότους» της ΟΜΕ – ΟΤΕ που έχουν αναλάβει να μας κρατήσουν «κλειδωμένους» ότι αν συνεχίσουν σε αυτή τη ρώτα οι εργαζόμενοι θα τους πετάξουν στη Θάλασσα.

Οι ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας δε χωράνε στο  ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ!


Μας Χωρίζει Άβυσσος 

Επισκέπτες