Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

21 Σεπ 2016

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ THΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΤΗΠ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
η επίθεση του αστικού κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας προς την εργατική τάξη δεν εκφράζεται μόνο με τα βάρβαρα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό αλλά και με την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και της συνδικαλιστικής δράσης. Σε αυτό το πλαίσιο σύρεται σε δίκη ο πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ ν. Αττικής) Αλέκος Περράκης και ο συνάδελφος Θ.Κ. γιατί πρωτοστάτησαν στην κινητοποίηση του συνδικάτου το 2011 ενάντια στις απολύσεις που είχε κάνει η εταιρία Newsphone. 

5 χρόνια μετά η υπόθεση έρχεται πάλι στο προσκήνιο με ξεκάθαρο στόχο να τρομοκρατήσει κάθε πρωτοπόρο εργαζόμενο και να θέσει εμπόδια στην παρέμβαση του κλαδικού συνδικάτου στους χώρους δουλειάς. Στη δίκη αυτή δεν δικάζονται μόνο οι 2 συνάδελφοι. Μαζί με αυτούς δικάζεται το δικαίωμα στην οργάνωση των εργαζόμενων, στη συντονισμένη δράση, στην αντίσταση μέσα στους χώρους δουλειάς και στη διεκδίκηση με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού.


Η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε να ανασυρθεί η μήνυση δεν είναι τυχαία. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει νέα μέτρα στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου στο επίκεντρο των οποίων είναι το «χτύπημα» των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Το «χτύπημα» δηλαδή του δικαιώματος των εργαζομένων να απεργούν, να φτιάχνουν σωματεία, να δρουν συλλογικά αφενός μεν για να αποκρούσουν την επίθεση που δέχονται καθημερινά από τους εργοδότες αφετέρου δε για να οργανώσουν τη δική τους επίθεση. Μάλιστα, στο θέμα της κατάργησης των συνδικαλιστικών – εργατικών ελευθεριών κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία της κοκορομαχίας, όπως κάνουν σε άλλα θέματα στην προσπάθεια τους να κρύψουν την ταύτισή τους. Ταυτίζονται πλήρως, χωρίς «κόκκινες γραμμές» με τις απαιτήσεις των εργοδοτών.

Από όλα αυτά οι εργαζόμενοι πρέπει ένα συμπέρασμα να βγάλουμε: στο σύστημα που οργανώνει την οικονομία και την κοινωνία στην οποία ζούμε, στον καπιταλισμό, κουμάντο κάνουν τα κέρδη των εργοδοτών. Οι εργαζόμενοι και οι πρωτοπόροι αγωνιστές ήταν, είναι και θα είναι, όσο επικρατεί ο καπιταλισμός, κυνηγημένοι.

Αυτό μπορεί να ανατραπεί μόνο αν οι εργαζόμενοι ενωμένοι, βάλουν ως υπέρτατο στόχο την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών. Τότε κανένα δικαστήριο και κανένας εργοδότης δεν θα μπορεί τους τρομοκρατήσει. Μόνο τότε οι εργαζόμενοι θα κερδίσουν πίσω δικαιώματα που έχασαν, συλλογικές συμβάσεις εργασίας που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες, δωρεάν παιδεία, υγεία, ασφάλιση.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του ΟΤΕ να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους δίνοντας δυναμικό παρόν την Παρασκευή 23/09 στα δικαστήρια της Ευελπίδων στο κτήριο 2.

Να μην επιτρέψουμε να περάσει ο εκφοβισμός.

  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα
  • Κάτω τα χέρια από τους πρωτοπόρους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς
  • Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης


Επισκέπτες