27 Σεπ 2016

ΠΑΣΕ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΕ ΣΑΝ ΔΥΟ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΝΕΡΟ – ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΠΑΡΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΠΑΣΕ πραγματοποιήθηκε σε ένα «καυτό» Σεπτέμβρη από πλευράς εξελίξεων τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. 
Έγινε, την ίδια μέρα που είχαν στήσει προκλητικές φιέστες-συνέδρια για τον κατώτερο μισθό, κυβέρνηση, εργοδότες, οι χρήσιμοι της ΓΣΣΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα, όταν ήδη έχει συμφωνηθεί ο νέος γύρος επίθεσης στους εργαζόμενους, που στην πλειοψηφία τους είναι με 400ευρώ, με ελαστικές σχέσεις εργασίας ή άνεργοι.
Έγινε, μία εβδομάδα αφότου η κυβέρνηση στη ΔΕΘ αξιοποίησε όλη της την προπαγανδιστική επίθεση-προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεση των εργαζομένων και του λαού μπροστά στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή της πολιτική. Παρουσιάζοντας «τον οδικό χάρτη για την ανάκαμψη της οικονομίας..» παραλείποντας όμως να πει ότι ως καύσιμη ύλη για να δουλέψει η καπιταλιστική οικονομία θα είναι το τσάκισμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Δεν ανέφερε τις συμφωνίες εργοδοτών και ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών για μειώσεις μισθών, για τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, την εκ περιτροπής εργασία, την πλήρη διευθέτηση του χρόνου εργασίας… γιατί ακριβώς σε αυτά τα συστατικά βασίζονται, κεφάλαιο και εργοδότες, όταν πρόκειται για την κερδοφορία τους.

Όλα τα παραπάνω τονίσαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΕ συμπληρώνονταςότι με αφορμή όλα αυτά και  την επίθεση  που ζούμε τα τελευταία πέντε χρόνια ως εργαζόμενοι και στον όμιλο ΟΤΕ δεν υπάρχουν περιθώρια για «πολιτικές άμυνας» ή  «τον ρεαλισμό  στις αντοχές της οικονομίας», όπως  προτείνουν οι πλειοψηφίες του ΠΑΣΕ. Η σταθερή κερδοφορία του Ομίλου,  απαιτεί συντήρηση όλων των αντεργατικών μέτρων - το  36%  που είναι η υπεραξία μας σαν - και προκύπτει από τις περικοπές στους μισθούς μας  και τον διαχωρισμό των εργαζομένων (νέων-παλιών) μέσω των διασπαστικών  Σ.Σ.Ε.

Αν νομίζουν ότι θα ξεχάσουμε δικαιώματα και μισθούς είναι βαθιά γελασμένοι.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν και να επιτεθούν

Θεωρούμε ότι σε αυτές τις συνθήκες που τα εργασιακά μας δικαιώματα μπαίνουν στο κρεβάτι του  Προκρούστη η στόχευση από την πλευρά του συνδικαλιστικού κινήματος που δεν τα διπλώνει μπροστά στο όφελος του εργοδότη… Είναι η Διεκδίκηση – Απόσπαση των απωλειών μας. Με πλαίσιο ΣΣΕ που θα καλύπτει τις  σημερινές ανάγκες μας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν, όπως ο πραγματικός ρεαλισμός σήμερα επιβάλει, να ξεκαθαρίσει στη συνείδησή τους ότι ποτέ δεν είχαν και δεν θα έχουν  κοινά συμφέροντα με τους εργοδότες.

Προϋπόθεση για αυτό, είναι η ύπαρξη ενός ισχυρού σωματείου που θα επιλέγει κάθε μέρα να ανεβάζει με κάθε τρόπο την αντίθεση και να ασκεί πίεση στην εργοδοσία.

Γιατί αν υπήρχαν τέτοιες πλειοψηφίες στο συνδικαλιστικό κίνημα από καιρό θα είχαν πάρει θέση και θα είχαν απαντήσει στις επιδιώξεις και στις προκλήσεις της Διοίκησης, σε μια σειρά ζητημάτων όπως: Καταστρατήγηση ωραρίου- Ωράριο Καταστημάτων, εθελούσιες απολύσεις- νέες προσλήψεις, εντατικοποίηση – υποστελέχωση εμπορικών Καταστημάτων, Call Centers. Ένταξη των εργαζομένων των θυγατρικών εταιρειών( mellon-manpower κλπ) ΚΥΡΙΑΡΧΑ ως μέλη στον ΠΑΣΕ, και ως ισότιμους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ.

Αν αυτές οι πρωτοβουλίες υπήρχαν  από όσους «ενωτικά» – διαχωρίζουν -τους εργαζόμενους, είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι δεν θα είχαν σηκώσει «λευκή πετσέτα», όπως προκλητικά  λένε.

Η ενιαία επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας  θέλει ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους.

Η ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ –ΕΣΚ στον όμιλο ΟΤΕ, παλεύουμε για την  οργάνωση και την προετοιμασία του αγώνα για ΣΣΕ , διεκδικώντας όσα μας άρπαξαν την τελευταία πενταετία, όλα όσα μας ανήκουν με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις ανάγκες μας. Η ΣΣΕ καλύπτει όχι μόνο τους μισθούς, καλύπτει όσα αναφέραμε παραπάνω, αλλά και επιδόματα , εκτός έδρας , βάρδιες, κλπ.

Η ΕΣΚ θέτει ως βασικό πλαίσιο διεκδίκησης ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ στον Όμιλο ΟΤΕ που να κατοχυρώνει και να ενώνει μισθολογικά τους εργαζόμενους σε ΟΤΕ-COSMOTE-θυγατρικές ,με βάση τα μισθολόγια του 2011, τη χορήγηση των μισθολογικών κλιμακίων. Αναλυτικά θα το εξειδικεύσουμε.
Η μάχη των ΣΣΕ για το ταξικό κίνημα δεν είναι μάχη για τις εντυπώσεις και τώρα ξεκινά – είναι μάχη ενάντια στο συμβιβασμό, στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια. Είναι αγώνας ζωής, στο ύψος των αναγκών μας και των δυνατοτήτων της εποχής μας.

Θα τον δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις!

Επισκέπτες