Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

21 Σεπ 2016

Για το ζήτημα των θέσεων στάθμευσης στο ΔΜ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Η ανακοίνωση της διοίκηση του ΟΤΕ για την ανακατανομή των θέσεων πάρκινγκ έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά όλοι όσοι δουλεύουν στο ΔΜ σχετικά με τη μετακίνηση και τη στάθμευση.

Τα προβλήματα αυτά διογκώθηκαν μετά την απόφαση της διοίκησης να καταργήσει τα δρομολόγια των λεωφορείων που εξυπηρετούσαν μεγάλο μέρος του προσωπικού με αποτέλεσμα ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι να μετακινούνται με το αυτοκίνητό τους. Μια απόφαση που πάρθηκε με ξεκάθαρο στόχο την ευκολότερη καταστρατήγηση του ωραρίου.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν σήμερα όσοι δεν έχουν άδεια εισόδου είναι να παρκάρουν (ειδικά μετά τις 9:00 το πρωι) σε απόσταση 15-20 λεπτών σε οικόπεδα, σε πεζοδρόμια ή όπου αλλού φανταστεί κανείς. Πέρα από την προφανή δυσκολία που προκαλεί αυτό έχει και μια ακόμα καθώς με τα 10ώρα και τα 12ώρα που αποτελούν καθημερινότητα στο ΔΜ πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται να περπατάνε μέσα στη νύχτα σε ερημικούς δρόμους για να πάνε στο αυτοκίνητο τους.

Επειδή το πρόβλημα είναι μεγάλο και απαιτεί οριστική λύση προτείνουμε: 
  • Την επαναφορά των δρομολογίων των λεωφορείων
  • Την κάλυψη από πλευράς ΟΤΕ των εξόδων για αγορά καρτών απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μεταφοράς για όσους εργαζόμενους που δεν θα εξυπηρετούνται από τα λεωφορεία και δεν δικαιούνται έξοδα κίνησης

Καλούμε τα σωματεία και την ομοσπονδία να εντάξουν τα αιτήματα αυτά και στο διεκδικητικό πλαίσιο ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη νέα ΣΣΕ.

Επισκέπτες