Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

19 Σεπ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για τις απολύσεις καθαριστριών

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Θεωρούμε απαράδεκτη την πρακτική που η Διοίκηση του Ομίλου ΟΤΕ ακολουθεί το τελευταίο διάστημα « κρύβοντας κάτω από το χαλί» απολύσεις εργαζομένων στην καθαριότητα προκειμένου να διευκολύνει τις αξιώσεις των μεγαλοεργολάβων καθαρισμού.

Συγκεκριμένα στο Δ.Μ έχουμε κρούσματα απολύσεων σε εργαζόμενες γιατί όπως ισχυρίστηκαν οι υπεύθυνοι στο έργο καθαρισμού: «είχαν παράπονα οι συνάδελφοι από την πλημμελή καθαριότητα των εργασιακών χώρων»…

Είναι  η γνωστή προσπάθεια των εργοδοτών εφαρμογής του «διαίρει και βασίλευε» ανάμεσα στους εργαζόμενους στοχεύοντας  στη διάσπαση της ενότητας τους και ως τέτοια θα πάρει απάντηση. Ήδη, σε μια από αυτές τις περιπτώσεις οι εργαζόμενοι της πτέρυγας που καθάριζε, μια καθαρίστρια που είναι υπό απόλυση με την παραπάνω δικαιολογία, υπέγραψαν κείμενο στο οποίο δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν έχουν κανένα παράπονο από τη δουλειά της.

Απαιτούμε τώρα  από τη Διοίκηση να ανακληθούν οι απολύσεις όσων καθαριστριών έχουν αναγκαστεί σε απόλυση, με αυτόν τον κατάπτυστο τρόπο.
Ενώ θα έπρεπε να ελέγχει τους εργολάβους τους τωρινούς και τους προηγούμενους αν είναι εντάξει με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις , αν πληρώνουν ή αποζημιώνουν το προσωπικό που απασχολούν.

Απαιτούμε από τους μονοπωλιακούς ομίλους που έχουν αναλάβει την καθαριότητα στο σύνολο του Ομίλου ΟΤΕ:
  • Να σταματήσουν να παραβιάζουν εργατικά δικαιώματα.
  • Να τηρούν τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων.
Να μην καταστρατηγούν τις συμβάσεις τις οποίες υπέγραψαν και ανέλαβαν τα έργα και εκ των υστέρων να αξιώνουν λιγότερο προσωπικό.
Να σταματήσει η εντατικοποίηση και η τρομοκρατία των απολύσεων στέλνοντας γυναίκες στην ανεργία.

Άμεση πρόσληψη όλων των καθαριστριών που απολύθηκαν
Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους με συλλογική σύμβαση

Επισκέπτες