31 Αυγ 2016

Η απόγνωση των 48.000 εργαζόμενων γονιών και ο… εμπαιγμός της κυβέρνησης

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Την στιγμή που το άγχος και η αγωνία κορυφώνεται για 48.000 εργαζόμενους γονείς που δεν «ευτύχησαν» να εντάξουν τα παιδία τους σε μια θέση στον παιδικό σταθμό- την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει το θράσος να πανηγυρίζει παρουσιάζοντας ποσοστά και  κάνοντας συγκρίσεις που δείχνουν ότι φέτος ήταν καλύτερα από άλλες χρονιές…

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τις «αριστερές» αλλαγές της, φέτος αύξησε τον αριθμό των παιδιών που μένουν εκτός παιδικών σταθμών.
Γιατί το πρόγραμμα ΕΣΠΑ με βάση τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης, δε θα δίνει τη χρηματοδότηση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αλλά στον κάθε δικαιούχο- ωφελούμενο ξεχωριστά! Και τον κάθε γονιό να αναζητά πλέον τον ιδιωτικό παιδικό σταθμό και όχι τον δημόσιο για να στείλει το παιδί του…
Έτσι εξυπηρετείται η ιδιωτική πρωτοβουλία και απαξιώνονται οι δημόσιες δομές. 
Ενισχύεται η επιχειρηματική δραστηριότητα με το κονδύλι  του ΕΣΠΑ να τους δίνεται δωρεά  και τους γονείς να κάνουν τα πάντα , να πληρώνουν  τροφεία- ακόμα και με μειωμένες υπηρεσίες- για να εντάξουν τα παιδιά τους στις υπηρεσίες ενός ιδιώτη!


Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης είναι απίστευτος και το θράσος περισσεύει για τα χιλιάδες νέα ζευγάρια εργαζομένων  που είναι σε απόγνωση.

Την ώρα αυτή πρέπει να διεκδικήσουμε: 
  • Κανένα παιδί εκτός Παιδικού Σταθμού.
  • Αποκλειστικά δημόσιους, ασφαλείς, συγχρόνους Π.Σ με κρατική χρηματοδότηση.
  • Κατάργηση τροφείων.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων μανάδων στον όμιλο ΟΤΕ στην κινητοποίηση της ΟΓΕ 1η ΣΕΠΕΜΒΡΗ 9.00 το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών, με το παρακάτω αίτημα:  


ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Επισκέπτες