Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

9 Ιουλ 2016

Με αφορμή το ΔΣ στον ΠΑΣΕ …και όσα θα ακολουθήσουν…..

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Μέσα στον νέο γύρο επίθεσης  και ανατροπών που ετοιμάζεται για τα εργασιακά μας δικαιώματα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και τις αυταπάτες που συστηματικά καλλιεργούν για την περιβόητη ανάπτυξη- ξεκάθαρο είναι ότι υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή που πρέπει να είναι διακριτή από τους εργαζόμενους.
Δεν υπάρχουν κοινά συμφέροντα μεταξύ κυβέρνησης, εργοδοτών και των κομμάτων τους, από τη μία,  και των εργαζόμενων, από την άλλη!
Προαπαιτούμενο είναι να υπάρξει αποδοχή και συναίνεση στις αντεργατικές ανατροπές με τις λιγότερες αντιδράσεις… και το βαφτίζουν «εθνική γραμμή», διαπραγματεύσεις και κοινωνικούς διαλόγους. Την κοροϊδία,  ότι τάχα  όλοι είμαστε μαζί- και οι δανειστές απέναντι!!!

Με αυτή την πλεύση ετοιμάζουν τα νέα πλήγματα, αν δεν τους εμποδίσουμε, αν δεν αντισταθούμε!

Με αφορμή τα παραπάνω, στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΠΑΣΕ φέραμε εκτός ημερήσιας διάταξης, για ενημέρωση και αποφάσεις, πολύ συγκεκριμένα ζητήματα που φαίνεται ότι έχουν καθοριστική σημασία για το επόμενο διάστημα – και που θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και να προετοιμαστούμε με συντονισμό.

α) Πειθαρχική δίωξη συνδικαλιστικής δράσης
β) Συνέργεια ομίλου Μυτιληναίου και ομίλου ΟΤΕ
γ) Yπεργολαβίες Καθαριότητας
δ) Consolidation
ε) Κατάργηση της ΕΣΥΠΠ.

Στην τοποθέτηση μας:
Καταδικάσαμε κάθε ενέργεια της Διοίκησης που σκοπό έχει να παρεμποδίσει την ενημέρωση από συνδικαλιστικά στελέχη, στους εργαζόμενους. Επιβεβαιωνόμαστε ότι η αξιολόγηση γίνεται «εργαλείο» και «αξιοποιείται» από τη διοίκηση.


Ζητήσαμε ενημέρωση για την συνέργεια του Ομίλου ΟΤΕ με την εταιρεία Protergia του ομίλου Μυτιληναίου με τις νέες υπηρεσίες … και τα «πακέτα»..  ηλεκτρικής ενέργειας από τα εμπορικά  καταστήματα COSMOTEOTE.
Αναφέραμε ότι τέτοιου είδους «στρατηγικές συνεργασίες» ή όπως αλλιώς τις ονομάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι γίνονται  με σκοπό το άμεσο κέρδος από πρόσθετες πωλήσεις  χωρίς ρίσκο….
Τονίσαμε ότι  θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τα υποστελεχωμένα  εμπορικά καταστήματα με τους ήδη καταπονημένους εργαζόμενους. Ακριβώς γιατί τα τελευταία χρόνια –ελέω εθελούσιων απολύσεων-  έχουν βιώσει την  όξυνση της υπερεντατικοποίησης στη δουλεία τους ,με τα σπαστά ωράρια, την καταστρατήγηση του χρόνου εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες και όλες τις συνέπειες που τα παραπάνω έχουν στην σωματική και ψυχική τους υγεία.

Για πολλοστή φορά θέσαμε  το αίτημα:  ΆΜΕΣΑ  ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ. ΛΥΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ  ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ.

Με αφορμή την λήξη της  Υπερεργολαβίας Καθαρισμού , στο τέλος του μήνα, καλέσαμε και τον Σύλλογο ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των σημερινών εργαζομένων στη νέα εργολαβία και να παραμείνουν όλες οι εργολαβικές εργαζόμενες στον Όμιλο ΟΤΕ. 

Με αυτή την διεκδίκηση σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η παρέμβασή μας την προηγούμενη μέρα στη Διοίκηση, από την πλευρά των ταξικών δυνάμεων : της ΕΣΚ και του ΣΕΤΗΠ  μαζί με και το Κλαδικό Συνδικάτο Καθαριστριών Νομού Αττικής.


Τονίσαμε ότι το consolidation ή αλλιώς η ενοποίηση - παραχώρηση έργου σε εργολάβους,  θα επηρεάσει συνολικά – λόγω εθελούσιων- άμεσα τους τεχνικούς πεδίου και σε επόμενο χρόνο τις θέσεις εργασίας σε πολλούς χώρους δουλειάς, τις πωλήσεις, τα τηλεφωνικά κέντρα, όπου εργαζόμενοι θα αντικατασταθούν «φθηνά» από «συνεργάτες» εργολάβους. Ανεξάρτητα των ιδεολογημάτων  και της διολίσθησης , για νέες προσλήψεις που προβάλλει η Διοίκηση, εδώ και 1 χρόνο. Πρακτικά όμως απορρίπτοντας κάθε προοπτική, για προσλήψεις μέσω ΟΤΕ.  

Επίσης τέθηκε και η προσπάθεια της Διοίκησης για την κατάργηση της ΕΣΥΠΠ και  την αντικατάσταση της με ΕΞΥΠΠ, με ότι αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους Τεχνικούς Ασφαλείας και σε επόμενο στάδιο και τους Ιατρούς Εργασίας, για μας είναι ξεκάθαρο ότι δεν δεχόμαστε πειράματα και  δεν ότι δεν παζαρεύεται η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων στον ΌΜΙΛΟ ΟΤΕ.

Οι έχοντες την πλειοψηφία στο σύλλογο ΠΑΣΕ,  (ΕΝΩΤΙΚΟ)  εκτός από το ζήτημα των εργολαβικών εργαζομένων στην καθαριότητα, που δήλωσαν ότι το στηρίζουν, απέφυγαν να πάρουν  θέση στα παραπάνω ζητήματα.

Πέρα από κάποιες κινήσεις εφησυχασμού, για την αναγκαιότητα διαπαραταξιακής ενημέρωσης.
Αυτές όμως οι επιλογές χρόνια τώρα μας οδήγησαν εδώ..γιατί χάσαμε χρόνο που τον κέρδισε ο εργοδότης βελτιώνοντας τη στρατηγική του, συρρικνώνοντας τα δικαιώματά μας.

Αυτή η τακτική του εταιρισμού και της συνυπευθυνότητας, ακολουθείται συνολικά και διαχρονικά από τα σωματεία αλλά και από την ΟΜΕ.  Για αυτό  μετράμε  ήττες και  στο μέλλον θα έχει  θύματα, τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Πρέπει να προετοιμάσουμε την απάντηση μας και να είμαστε σε ετοιμότητα για αγωνιστική απάντηση.

Το  επόμενο μεγάλο χτύπημα θα είναι στα Εργασιακά.

Τίποτε δεν γίνεται αν εμείς δεν το αποφασίσουμε – πρέπει άμεσα να πάρουμε την υπόθεση της οργάνωσης στα χέρια μας.

Καλούμε άμεσα να συζητήσουμε σε όλα τα  Δ.Σ.

Σε Γενικές Συνελεύσεις να πάρουμε θέση με αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στο αντεργατικό κύμα μέτρων που προετοιμάζεται.
Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.
Πρέπει κυβέρνηση και εργοδοσία να μας βρουν απέναντί τους – μόνο ένα ισχυρό εργατικό κίνημα μπορεί να ανακόψει τα σχέδια τους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Επισκέπτες