Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

16 Ιουν 2016

Η πλειοψηφία του ΠΑΣΕ σε ρόλο «ντιλερ» ιδιωτικών κλινικών

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Την ώρα που….
Κυβέρνηση και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στήνουν συνέδρια για το Ασφαλιστικό  και ανταλλάσουν κοινές επιδιώξεις και στόχους μετά και την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου που πρόσφατα ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Την ώρα που…
Ο υπουργός Εργασίας «αγιοποιεί» τον συμπληρωματικό ρόλο των επαγγελματικών ταμείων και της ιδιωτικής ασφάλισης και οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιριών τρίβουν τα χέρια τους για τον «αναβαθμισμένο» ρόλο που θα παίξουν, αφού πλέον γνωρίζουν ότι  περιορίζονται δραστικά βασικές  πτυχές  του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, ο οποίος ενταφιάζεται βήμα βήμα, ενώ αντίστροφα ανοίγονται νέα πεδία κερδοφορίας για τους ιδιωτικούς ασφαλιστικούς ομίλους.

Αυτή την ώρα….

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣΕ ΣΕ ΡΟΛΟ «ΝΤΙΛΕΡ» …μοιράζει ατομικές κάρτες υγείας μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου στον τομέα της υγείας, διαφημίζοντας ουσιαστικά τη συγκεκριμένη εταιρεία στους εργαζόμενους ώστε να είναι προτεραιότητα στην επιλογή τους -  πρώτη ανάμεσα σε άλλες  13- που συμμετέχουν στο ομαδικό συμβόλαιο του Ιδιωτικού ασφαλιστικού ομίλου. Η Ηγεσία του Συλλόγου είναι πιστά εναρμονισμένη σχεδόν ταυτισμένη με τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αλλά και της τωρινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που χρόνια δρομολογούσαν και πριν από λίγες μέρες ψήφισαν, το πολυνομοσχέδιο με μέτρα κατεδάφισης της Κοινωνικής  Ασφάλισης. Όπως επικύρωσαν και ψήφισαν λίγους μήνες πριν την οδηγία της ΕΕ (Solvency II) για την ενίσχυση του τρίτου (ιδιωτικού) πυλώνα στο Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό ενσωματώνοντας στην ελληνική αγορά το ευρωενωσιακό πλαίσιο της ιδιωτικής ασφάλισης και σε επίπεδο ασφαλισμένων προσώπων….(Οι άλλοι δύο πυλώνες είναι η κρατική σύνταξη , τα επιδόματα και τα Επαγγελματικά Ταμεία)!

ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΣΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ  ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΑΝ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ  ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

Πιστεύουν ως φαίνεται ότι θα χρησιμέψουν άμεσα στους εργαζόμενους, κυρίως των  Εμπορικών Καταστημάτων που έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους και στα πρόθυρα νευρικής κατάπτωσης, θεωρώντας ως «γενναία προσφορά» την ομαδική  ιδιωτική ασφάλιση  για τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ!!!!

Για τους υπόλοιπους όμως εργαζόμενους των τρίτων εταιρειών που ζούνε την καθημερινή ανασφάλεια με τις μηνιαίες συμβάσεις, την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, τις επαγγελματικές ασθένειες, τους εργαζόμενους των τρίτων εταιρειών ( mellon , manpower, κλπ) που μένουν χωρίς εξετάσεις και χωρίς φάρμακα γιατί δε φτάνουν τα χρήματα να τις πληρώσουν, για τα χιλιάδες παιδιά που μένουν χωρίς εμβόλια γιατί οι γονείς είναι ανασφάλιστοι, κουβέντα δεν κάνουν!!!

 Όπως δεν αναφέρουν για το τι θα πράξουν όλοι αυτοί «οι επιχειρηματίες της υγείας» , όταν κλείσει οριστικά η στρόφιγγα της κρατικής χρηματοδότησης μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και το κράτος βγει από την υποχρέωση αυτή.

Να παραπέμψουμε στην απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος « αν δώσουμε σε οποιονδήποτε διαχειριστή κεφαλαίων  1000 ευρώ σήμερα και του πούμε να μας εξασφαλίσει με βεβαιότητα πόσα θα είναι σε τριάντα χρόνια , η απάντηση είναι ότι  κανείς δεν ξέρει»(!)
  
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ:

Η επίθεση στο παρόν και στο μέλλον μας πρέπει και θα πάρει απάντηση

Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι υποχρέωση του κράτους. Εδώ και 20 χρόνια τα αποθεματικά των ταμείων «κουρεύονται» για να δοθεί ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες και στο κράτος. Μόνο τα τελευταία  τέσσερα χρόνια 16 δις  κούρεψαν από τα αποθεματικά των ταμείων για να πληρωθούν  τα χρέη που δεν είναι ούτε των εργαζομένων ούτε του λαού!
Δεν θα τα χαρίσουμε σε κανέναν – να δοθούν πίσω όλες οι απώλειες που είχαμε σε δικαιώματα και μισθούς.
Δημόσια Κοινωνική ασφάλιση για όλους.
Λύση υπάρχει : Να πληρώσουν το κράτος και οι εργοδότες.
Ανάκτηση όλων των απωλειών  που είχαμε ως εργαζόμενοι.

Οι  λεγόμενες  «βέλτιστες πρακτικές» της Κυβέρνησης της Ε.Ε και των κομμάτων του κεφαλαίου, έναν στόχο έχουν να τσακίσουν τα εργατικά δικαιώματα μας, τις κατακτήσεις μας και την όποια προστασία είχε ο εργαζόμενος, ώστε οι πολυεθνικές να μεγαλώνουν τα κέρδη τους.

Με αυτά τα αιτήματα , με τέτοιο προσανατολισμό σε αυτή την κατεύθυνση  οι ταξικές δυνάμεις θα παλέψουμε στο επόμενο διάστημα. Δεν θα αφήσουμε να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους εκείνες οι δυνάμεις που καλλιεργούν τον συμβιβασμό και την υποταγή.
Με οργάνωση σε όλους τους χώρους δουλειάς αποφασιστικά, θα βαδίσουμε απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, τους  μονοπωλιακούς ομίλους, το κράτος τους, την ΕΕ και όσους τους στηρίζουν!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΙ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ

Επισκέπτες