Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

25 Μαΐ 2016

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΟΛΓΑ ΚΟΛΙΟΥΣΗ

Για να κατεβάσετε την ανακοίνωση πατήστε εδώ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, της Ε.Ε και των δανειστών που υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων συνοδεύεται από καταστολή που εκφράζεται με πάρα πολλούς τρόπους όπως οι απολύσεις εκατοντάδων πρωτοπόρων εργαζόμενων που ορθώνουν το ανάστημά τους, οι αντεργατικές αποφάσεις της δικαιοσύνης και φυσικά ο αυταρχισμός και η άμεση καταστολή των ΜΑΤ και οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων. Εξ άλλου δεν ήταν καθόλου τυχαία η προκλητική προσαγωγή την πρώτη μέρα της 48ώρης πανεργατικής – πανελλαδικής απεργίας,  δεκάδων απεργών οικοδόμων στην Αθήνα, ενός εργαζόμενου στο λιμάνι του Βόλου και την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τους εφοπλιστές ώστε να βγει παράνομη η απεργία των ρυμουλκών.
Φυσικά, η καταστολή δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Με άγρια καταστολή αντιμετωπίζει και η Γαλλική κυβέρνηση τις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις των τελευταιών ημερών ενάντια στις προωθούμενες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.
Σε αυτά τα πλαίσια η πρωτοπόρος συναδέλφισσα εργαζόμενη στη WIND  Όλγα Κολιούση θα κάτσει στο σκαμνί σαν κατηγορούμενη στις 27 του Μάη σε ποινικό δικαστήριο της αστικής “δικαιοσύνης”. Η συναδέλφισσα είναι ταμίας του κλαδικού σωματείου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ)  και εκλεγμένη στο ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στη Wind, με την παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. 
Η δίκη πραγματοποιείται μετά από μήνυση που είχε υποβάλει η διοίκηση της Wind σε ημέρα συγκέντρωσης στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στη Λ. Αθηνών, το καλοκαίρι του 2009, για την απόλυση με πρόσχημα την λήξη σύμβασης της συναδέλφισσας Κατερίνας Τζίμα η οποία ήταν από τότε εκλεγμένη στο ΔΣ του ΣΕΤΗΠ. Η εργοδοσία φυσικά δεν έμεινε μόνο στην μήνυση. Προχώρησε την ίδια μέρα και στην απόλυση της Όλγας. Έπειτα όμως από τις κινητοποιήσεις του επιχειρησιακού και του κλαδικού σωματείου, την αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σε όλη την Ελλάδα και του πρωτοφανούς για τον κλάδο μας παγκόσμιου κύματος συμπαράστασης, η Wind υποχρεώθηκε να την επαναπροσλάβει. Η διοίκηση δεν ξέχασε όμως ποτέ και γι’ αυτό ακόμα επιμένει στην επίθεση και την τρομοκρατία.
Έξι χρόνια μετά, λίγες μέρες μετά την Εργατική Πρωτομαγιά και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο λαιμητόμο και το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής η “δικαιοσύνη” δεν δικάζει μόνο την Όλγα Κολιούση. Με την υπόδειξη της εργοδοσίας θέλει να δικάσει την οργάνωση, την συντονισμένη δράση, την αντίσταση μέσα στους χώρους δουλειάς, στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων και την διεκδίκηση με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

Καλούμε τα σωματεία στο ΟΤΕ και τους συναδέλφους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στη διωκόμενη συνάδελφο. Στο προσωπό της διώκεται κάθε πρωτοπόρος εργαζόμενος, κάθε τίμιος συνδικαλιστής.

Καλούμε την Παρασκευή 27 Μάη στις 09.00 π.μ σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων.

  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα – Κάτω τα χέρια από τους πρωτοπόρους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς – Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης


  • Καμία ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων – άμεση παύση των διώξεων ενάντια στην συνάδελφό μας και συνδικαλίστρια Όλγα Κολιούση.

Επισκέπτες