Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

16 Μαΐ 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΣΚ ΟΤΕ ΣΤΟ 41ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΕ ΟΤΕ

Για να κατεβάσετε το ψήφισμα πατήστε εδώ
Ένα χρόνο από το 40ο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, με βαθιά καπιταλιστική κρίση, μνημόνια – σφαγής των εργαζόμενων, κατάργηση κατακτήσεων που κερδήθηκαν με θυσίες.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι εργοδότες, με τους μηχανισμούς που διαθέτουν, την ένωση τους την Ε.Ε, τα πολιτικά τους κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Χ.Α) αλλά και τους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα διεξάγουν μια ανελέητη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα (αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους, γυναίκες) προκειμένου να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους.

Όλοι από κοινού έχουν βάλει στόχο:
- Το πέρασμα όλου του δημόσιου πλούτου (Ενέργεια, Λιμάνια, Αεροδρόμια, Μεταφορές) στα χέρια των κοράκων που θα οδηγήσουν σε μαζικές απολύσεις, ελαστικές μορφές εργασίας, εντατικοποίηση, τρομοκρατία, πανάκριβές υπηρεσίες για τα ήδη εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα.
- Την απαλλαγή των μεγαλοεργοδοτών από την υποχρέωση τους να καταβάλουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, νόμιμη εισφοροδιαφυγή, φοροαπαλλαγές, επιδοτούμενη εργασία για να επενδύουν και να κερδίζουν τα μέγιστα, χωρίς να χρειάζεται να δώσουν ούτε ευρώ από τα υπέρογκα κέρδη τους τα προηγούμενα χρόνια.
- Την εξάλειψη της σταθερής και μόνιμης δουλειάς και αντικατάσταση της με όλων των ειδών τις ελαστικές μορφές απασχόλησης (3ωρα, 5ωρα, Oncall, μίνι jobs, επιδοτούμενα προγράμματα χωρίς ασφάλιση) σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
- Το κατέβασμα των μισθών πιο κάτω από τους ανταγωνιστές τους σε Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Βουλγαρία. Κατάργηση των ΣΣΕ.
- Την υποχρηματοδότηση υγείας με κλείσιμο νοσοκομείων, παιδείας με κλείσιμο σχολείων και παιδικών σταθμών, ληστεία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, εξαντλητική φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων, μαζεύοντας αμύθητο πλούτο για τα σεντούκια των πολυεθνικών επιχειρηματικών ομίλων εγχώριων η ξένων. 

Αριστερές, κεντρώες, δεξιές κυβερνήσεις σε όλη την Ε.Ε νομοθετούν και εφαρμόζουν τις απαιτήσεις των εργοδοτών, τις ονομάζουν, μέτρα, μεταρρυθμίσεις, μνημόνια.
Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας, μνημόνια διαρκείας.
Μέτρα δίχως τέλος για πάμφθηνο εργαζόμενο - ζάμπλουτες επιχειρήσεις.
ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ)


- Μηχανισμό που θα προσπαθεί να ταυτίσει τα αιτήματα των εργαζομένων με αυτά εργοδοτών.
Έτσι σε ΓΣΕΕ μιλάνε για «ανταγωνιστικότητα» όταν γι’ αυτήν απολύονται χιλιάδες, κόβονται μισθοί.
Πρότειναν μείωση εργοδοτικών εισφορών = κατάρρευση του ΙΚΑ και των συντάξεων.
Συναίνεσαν στην εκ περιτροπής εργασία, τη μερική απασχόληση, την ευελιξία της εργασίας. Σαν χάπι για την ανεργία.
- Μηχανισμό που να κατακερματίζει τους εργαζόμενους σε πολλά συντεχνιακά σωματεία με στόχο την διάσπαση, για να αποδυναμώνει και να ανοίγει δρόμο στον κοινωνικό αυτοματισμό.
- Μηχανισμό που πείθει τους εργαζόμενους να συναινούν σε υποχωρήσεις ως μονόδρομο, στην λογική του μικρότερου κακού.
- Μηχανισμό που να αφοπλίζει τους εργαζόμενους με ιδεολογήματα αναποτελεσματικότητας των αγώνων και να υπονομεύει κάθε αγωνιστική διάθεση.

Τι άλλο θέλουν οι εργοδότες;  Ελέγχουν κράτος και συνδικαλισμό.

Οι εργαζόμενοι ακόμη δεν αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την πραγματική τους δύναμη

Η ΕΣΚ μέσα σε αυτές τις συνθήκες απεύθυνε και απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την εργατική λαϊκή απάντηση με στόχο την παρεμπόδιση της νέας επίθεσης σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας. Να είναι το επόμενο διάστημα απάντηση και μήνυμα σε εργοδότες και κράτος ότι λαμβάνει τέλος ο συμβιβασμός, η υποχώρηση στις απαιτήσεις τους, να είναι βήμα στην συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων με πλαίσιο διεκδικήσεων που στοχεύουν στην κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
  
Απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης ΔΦΑ - ΕΕ - κεφαλαίου οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου που πλήττονται δεν έχουν παρά να αντιτάξουν την ενότητά τους σε μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία, ικανή να την αποκρούσει και να ανοίξει το δρόμο της αντεπίθεσης.

Η γραμμή της ΕΣΚ, η μαχητική, ταξική ενότητα της εργατικής τάξης για τη χειραφέτηση της, της αντεπίθεσης, της ρήξης και ανατροπής του κεφαλαίου και του κράτους του, είναι η γραμμή που μπορεί να ορθώσει πραγματικά εμπόδια σε κάθε είδους και χρώματος μνημόνια, να ανοίξει το δρόμο για ένα δρόμο ανάπτυξης με βάση τα συμφέροντα του λαού και όχι των μονοπωλίων, να φέρει την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, στην εξουσία.    

Η ΕΣΚ επιμένει :

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ με τη ψήφιση των μέτρων του 3ου μνημονίου από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που στηρίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Χ.Α. ΤΩΡΑ μάχη να μην εφαρμοστούν τα μνημόνια στους χώρους δουλειάς.

Μια τέτοια μάχη θα δυναμώσει και θα είναι αποτελεσματική μόνο αν στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο, τους εργοδότες και τους μηχανισμούς τους, την Ε.Ε και τα πολιτικά κόμματα τους.

Αν στοχεύει στο αδυνάτισμα του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, το μεγάλο όπλο στα χέρια των εχθρών των εργαζόμενων.
Καπιταλισμός και εργατικά δικαιώματα, ανθρώπινη ζωή δεν συμβιβάζονται. Όσοι το υποστηρίζουν, λένε ψέματα.

ΚΑΝΕΙΣ άλλος δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη κρίση σε όφελος των εργαζόμενων εκτός από τους ίδιους και το ταξικό τους κίνημα.

Κίνημα Αξιόπιστο για τους εργαζόμενους, φόβητρο για τους εργοδότες και το σύστημα τους.

Μαζικό – ενωτικό – μαχητικό – ανυπότακτο – ανατρεπτικό. ΤΑΞΙΚΟ.

Σε ΣΥΜΜΑΧΙΑ με αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, γυναίκες, τους νέους.

Με ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ της εργατικής τάξης, να «σπάσει» η μήτρα των κρίσεων, της  βαρβαρότητας, που σάπισε και δεν  εξανθρωπίζεται : Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.


ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ.

Ξέρεις ότι ο μοναδικός τρόπος να φοβηθούν εργοδότες και κυβερνήσεις είναι να δυναμώσει η φωνή του ανυποχώρητου, ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Να περάσει όλος ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ

Η ΕΣΚ- ΟΤΕ, εκτιμώντας τις εξελίξεις τόσο στον όμιλο ΟΤΕ όσο και στον κλάδο συνολικά, τις ταυτόσημες προσπάθειες των εργοδοτών, στα πλαίσια του μεταξύ τους ανταγωνισμού, για εξασφάλιση μεγαλύτερης κερδοφορίας με ανατροπή εργασιακών σχέσεων, με μείωση θέσεων εργασίας και μισθών, κατάργηση κατακτήσεων και δικαιωμάτων με τη χρήση του Διευθυντικού Δικαιώματος, έβαζε και βάζει συνεχώς στα Δ.Σ, στη Σ.Α(ΠΕΤ) και ΓΑΣ(ΠΑΣΕ) των δύο μεγάλων σωματείων και στις Γενικές Συνελεύσεις της COSMOTE  , στα συνέδρια της ΟΜΕ-ΟΤΕ, την ανάγκη αλλαγής  του τρόπου οργάνωσης των εργαζομένων με:
  • Τη δημιουργία ενός επιχειρησιακού σωματείου στον Όμιλο ΟΤΕ με τη συνένωση όλων των υπαρχόντων σωματείων. Την οργάνωση σε αυτό όλων των εργαζομένων στον Όμιλο, ανεξάρτητα από εταιρεία, σχέση εργασίας, ειδικότητα και στάθμη εκπαίδευσης. Την υπογραφή μίας, ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους.
  • Μία ομοσπονδία στον κλάδο όπου θα συμμετέχουν τα επιχειρησιακά  σωματεία των εργαζομένων στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών-πληροφορικής και τα κλαδικά συνδικάτα κάθε νομού. Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.

Πολλές φορές πάρθηκαν αποφάσεις όμως πάντα έμεναν στα χαρτιά. Η καθυστέρηση σ’ αυτό το καθήκον οφείλεται στο ότι αυτός ο προσανατολισμός δεν έγινε ποτέ υπόθεση όλων των παρατάξεων των πρωτοβάθμιων σωματείων όχι μόνο στα λόγια αλλά στην πράξη.   Σήμερα, όπου η εργοδοτική επιθετικότητα απέναντι στους εργαζόμενους ξεπέρασε κάθε όριο, θωρακισμένη από τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις κυβερνητικές επιδιώξεις για κατάργηση των ΣΣΕ και κάθε εργατικού δικαιώματος "βάρυνε" πλέον η ανάγκη για δημιουργία ενός ενωμένου και δυνατού πόλου των εργαζομένων ενάντια στην ενιαία επίθεση των εργοδοτών -κυβέρνησης.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ

Επισκέπτες