Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

4 Μαΐ 2016

130 χρόνια από το Σικάγο – 1886
80 χρόνια από τον εργατικό Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη

                                           Όλοι Στην Απεργία στις 8 Μάη
Όλοι στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
Αθήνα Σύνταγμα 10 πμ
Θα ακολουθήσει συναυλία «Ένα τραγούδια για τον πρόσφυγα»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια μετά από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. 130 χρόνια από τότε που οι εργάτες επέλεξαν το δρόμο της ταξικής σύγκρουσης με την εργοδοσία και το κράτος της για να διεκδικήσουν το 8ώρο. Για να διεκδικήσουν δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια. Οι εργοδότες και το πολιτικό τους προσωπικό τους έλεγαν τρελούς. Η «τρέλα» όμως για ζωή με αξιοπρέπεια άνοιξε το δρόμο στον οποίο βάδισαν τα επόμενα χρόνια εκατομμύρια εργάτες σε όλο τον κόσμο και διεκδίκησαν 8ώρο, σταθερή δουλειά, δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία, κοινωνική ασφάλιση. Όλα όσα, δηλαδή, σήμερα καταργούνται και παρουσιάζονται, μάλιστα, ως παρωχημένα. Σήμερα, που με την επιστημονική και την τεχνολογική πρόοδο στην παραγωγή να έχουν δημιουργήσει τέτοιες δυνατότητες, όσο ποτέ άλλοτε, να ζει ο άνθρωπος μια ευτυχισμένη ζωή, να ικανοποιούνται οι ανάγκες του, στη χώρα μας υπάρχουν πάνω από 1,5 εκ. άνεργοι, στην ΕΕ πάνω από 18 εκ. άνθρωποι που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια, ενώ 62 άνθρωποι κατέχουν το 50% του ΑΕΠ ολόκληρου του πλανήτη!


Στη χώρα μας η εργατική τάξη βρίσκεται αντιμέτωπη με την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου που επιδιώκει το ολοκληρωτικό ξήλωμα των εργατικών κατακτήσεων.
Το βαρύ πλήγμα που φέρνουν στο ασφαλιστικό δεν αφήνει κανέναν στο απυρόβλητο! Έρχεται να μετατρέψει την κοινωνική ασφάλιση σε ιδιωτική υπόθεση μειώνοντας τη συμμετοχή κράτους και εργοδοσίας στις ασφαλιστικές εισφορές ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζει το έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών που όπως και οι ίδιες παραδέχονται έχουν μπροστά τους τεράστια περιθώρια αύξησης της πελατείας και της κερδοφορίας τους.
Νέα φορολογικά βάρη έρχονται για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, την ίδια στιγμή που φοροαπαλλάσσονται με διάφορες τροπολογίες βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες.
Σε αυτά τα πλαίσια η διοίκηση του ΟΤΕ προσπαθεί, με διάφορους τρόπους, να μας πείσει ότι έχουμε κοινά συμφέροντα εργαζόμενοι και εργοδότης και μας καλεί να βάλουμε «πλάτη» ώστε να αυξηθούν τα κέρδη του ομίλου. Ενώ όμως με τη δουλειά μας παράγουμε, ακόμα και μέσα στην κρίση, τεράστια κέρδη συνεχώς μειώνονται ο μισθός και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Κι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί όσο δεν την αντιστρέφουμε εμείς ως εργαζόμενοι. Άλλωστε, οι αποφάσεις της διοίκησης το τελευταίο διάστημα το μαρτυρούν. Ενώ ανακοίνωσε για ένα ακόμα τρίμηνο τεράστια κέρδη προχώρησε σε κλείσιμο καταστημάτων, σε απόλυση με διευθυντικό δικαίωμα, σε όξυνση της εντατικοποίησης με κύριο εργαλείο το «μαστίγιο» του αξιολογίου.

Απέναντι σε αυτή τη συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης, θεσμών και διοίκησης ΟΤΕ οφείλουμε  να απαντήσουμε και με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία στις 8 Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Ο δρόμος που άνοιξε στο Σικάγο το 1886, πέρασε από τη Θεσσαλονίκη του 1936 και την Καισαριανή του 1944 είναι ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσουμε και σήμερα! 
Είναι ο δρόμος της πάλης και των κατακτήσεων για 8ωρο, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση, δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία, συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.
Είναι ο δρόμος που θα θέσει τέρμα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ξεριζώνουν λαούς και υποχρεώνουν να βιώσουν το δράμα της προσφυγιάς.
Είναι ο δρόμος που θα θέσει τέρμα στο ναζισμό, το ρατσισμό και στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τους γεννά.
Παλεύουμε ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Να μην δουλέψει κανένας συνάδελφος στα καταστήματα του Ομίλου ΟΤΕ την Κυριακή 8 Μάη.
Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα θα δώσουν τη μάχη ενάντια στην απόφαση των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή 8 Μάη ημέρα απεργίας, 106 χρόνια μετά την κατοχύρωση της με αγώνες των εργαζομένων. 
Αγωνιζόμαστε να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος για την κοινωνική ασφάλιση.
Προετοιμάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την 48ωρη απεργία
                  ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Επισκέπτες