12 Απρ 2016

Μια του κλέφτη… δυο του κλέφτη …και μετά….!!!

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που η Διοίκηση ομίλου ΟΤΕ, έθεσε ως στρατηγική απόφαση το κλείσιμο 280 εμπορικών  καταστημάτων του Δικτύου. Στις 8/4/2016 ανακοινώνει ότι στο ήδη συρρικνωμένο δίκτυο θα λειτουργούν από 120 (που είναι σήμερα), 117 καταστήματα ΟΤΕ και 18 καταστήματα COSMOTE, πανελλαδικά. Μόνο τυχαία δεν είναι η χρονική στιγμή που επιλέγει εκ νέου η Διοίκηση να υλοποιήσει τους «αναπτυξιακούς» σχεδιασμούς της στο Δίκτυο Καταστημάτων… και όχι μόνο.

Και εξηγούμε:  Είναι μελετημένη η τακτική της Διοίκησης και διαμορφώνεται στη βάση της τρομοκρατίας και της χειραγώγησης που επιδιώκει να επιβάλλει στους εργαζόμενους, με μια σειρά ζητημάτων όπως, η ενεργοποίηση του αρθ. 13 παρ.2 του ΕΚΠ ΟΤΕ(απόλυση χωρίς πειθαρχική διαδικασία), απειλές σε όσους δεν ολοκλήρωσαν την αξιολόγηση, κλείσιμο τριών καταστημάτων ( Αγ. Δημητρίου, Μεγάρων, Μεσσήνης). Παράλληλα τις επόμενες μέρες και μέχρι το μεγαλοβδόμαδο, αποκρυσταλλώνεται η νέα αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης- ΕΕ- ΔΝΤ, σε Ασφαλιστικό, Φορολογικό, «κόκκινα» δάνεια, Εργασιακά- με ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων- ΣΣΕ, Ωράρια, απελευθέρωση απολύσεων. Είναι μελετημένη η πρακτική της Κυβέρνησης που αξιοποιεί στη βάση της ικανότητας που έχει …ακόμα, να χειραγωγεί λαϊκές αντιδράσεις περνώντας την αντιλαϊκή πολιτική της με τη συνδρομή του παλαιού και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού. Γι αυτό το κεφάλαιο και οι εργοδότες την εμπιστεύονται, παίρνοντας αντεργατικές αποφάσεις που θωρακίζουν τον πλούτο τους και τσακίζουν αυτούς που τον δημιουργούν!!! Επιβεβαιώνεται από τη Διοίκηση , ότι οι εργαζόμενοι πλήρωσαν και πληρώνουν τη θωράκιση των επιχειρηματικών κερδών της και θεωρούνται και «κόστος» - μισθολογικό ή μη μισθολογικό. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ όμως, δεν είναι κόστος γιατί αυτοί είναι οι παραγωγοί του πλούτου, τα χέρια και το πνεύμα της δημιουργίας, και χωρίς αυτούς δεν κινείται …ΤΙΠΟΤΑ.

Προειδοποιούσαμε και ενημερώναμε τους εργαζόμενους στο Δίκτυο Καταστημάτων αλλά και σε όλες τις Γ.Α.Σ (πχ 2011)  «Εμείς τονίσαμε από το 2008, ότι τα καταστήματα θα κλείσουν, θα προτιμηθεί από τη Διοίκηση μία ενιαία αλυσίδα. Όταν μετατρέπονται τα καταστήματα σε αυτόνομες μονάδες οικονομικού αποτελέσματος, όταν βάζουν στόχους που δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν, με το ωράριο και με τον τρόπο που λειτουργούσαν, για να είναι ανταγωνιστικά και με τους κανόνες της αγοράς εργασίας, όταν αποσυνδέεται η λειτουργία τους από το ωράριο εργασίας, χωρίς την αναγκαία πρόσληψη Προσωπικού και με τη συναίνεση του Σωματείου, τα αποτελέσματα θα ήταν αυτά που είναι σήμερα, αυτά που βιώνουμε. Εμείς προσπαθήσαμε να σας ενημερώσουμε, γιατί αυτή είναι η υπευθυνότητα στον συνδικαλισμό: να βλέπεις, να προλαμβάνεις και να λειτουργείς  από Πριν…»

Γιατί για την ΕΣΚ κριτήριο, αρχή και πρώτη γραμμή πάλης  είναι η διασφάλιση των εργαζομένων, των θέσεων εργασίας, των μισθολογικών και άλλων δικαιωμάτων τους.

Με βάση αυτά, θέσαμε και την πρότασή μας, στην έκτακτη Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΑΣΕ, που έγινε με αφορμή το κλείσιμο των 3  Εμπορικών Καταστημάτων.

Συγκεκριμένα:
  • Να υπάρξει άμεσα ενημέρωση -με κλιμάκια του Συλλόγου- των εργαζομένων σε όλα τα Καταστήματα για το λεκανοπέδιο Αττικής- και πανελλαδικά μέσω των Τοπικών Διοικουσών.
  • Να υπάρξει και προσανατολισμός για Γενική Συνέλευση των εργαζομένων σε χώρο που θα αποφασιστεί.
  • Με αιχμή και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας, στην προκηρυγμένη 48ωρη Απεργία, που γίνεται για τις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση ΚΑΙ όσων θα ακολουθήσουν στα Εργασιακά.

Αυτή την κινητοποίηση οι εργαζόμενοι πρέπει να την πάρουν στις πλάτες τους, και κύρια στα Καταστήματα να δώσουν μια ηχηρή απάντηση σε κάθε προσπάθεια αυταρχικότητας της Διοίκησης ομίλου ΟΤΕ. 

Παράλληλα θα πρέπει και ο ΠΑΣΕ ως πρωτοβάθμιο σωματείο που εκπροσωπεί μεγάλο μέρος εργαζομένων από το Δίκτυο Καταστημάτων να χρεωθεί έστω και καθυστερημένα, να ορίσει συγκεκριμένες ημερομηνίες με επιτελεία –κλιμάκια ενημέρωσης που θα ενημερώσουν τους εργαζόμενους τις επόμενες ημέρες με στόχο την αγωνιστική αντιμετώπιση των επιδιώξεων της Διοίκησης.

Το δίκιο είναι με το μέρος μας.
Προχωράμε!!!

Επισκέπτες