Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

8 Απρ 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ στη μεγάλη ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Συνάδελφοι/σες

Η ΕΣΚ ΟΤΕ χαιρετίζει την αγωνιστική πρωτοβουλία που έλαβε ο Δήμος Πατρέων, για την πραγματοποίηση εβδομαδιαίας πορείας- αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα, με σκοπό την ανάδειξη του τεράστιου προβλήματος της ανεργίας και την εξασφάλιση έμπρακτης στήριξης των ανέργων. Η μεγάλη πορεία με σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα» ξεκίνησε την Κυριακή 3 Απρίλη στις 9 π.μ. από την πλατεία Γεωργίου Πατρών. Έχουν προγραμματιστεί να γίνουν εκδηλώσεις και διανυκτερεύσεις σε Αίγιο - Ακράτα – Ξυλόκαστρο – Κόρινθος - Άγιους Θεοδώρους -Μέγαρα. Μετά από 7 ημέρες και 220 χιλιόμετρα θα φτάσει στην Αθήνα στις 10 Απρίλη όπου στις 6 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση και συναυλία στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και φορέων του κινήματος από την Αττική που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Πατρας.


Η ανεργία δεν έχει χτυπήσει μόνο την πόλη της Πάτρας, οι άνεργοι συνολικά στην Ελλάδα και ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι πάνω από 1.500.000 χωρίς σε αυτούς να υπολογίζονται οι μισό-άνεργοι των 2-3ωρων εργασίας την ημέρα, της μιας ημέρας εργασίας την εβδομάδα. Το πρόβλημα της ανεργίας θα οξυνθεί καθώς οι απολύσεις είναι «εργαλείο» θωράκισης της ανταγωνιστικότητας  των μεγαλοεργοδοτών -μονοπωλίων, ενώ οι στρατιές ανέργων αποτελούν  δεξαμενή «φθηνού» εργατικού δυναμικού, μοχλός πίεσης για την παραπέρα εκμετάλλευση αυτών που εργάζονται. Αυτό άλλωστε περιγράφεται με κυνικότητα σε οδηγίες της Ε.Ε. – ΔΝΤ –ΟΟΣΑ που θεωρούν την ανεργία καύσιμο για την «μηχανή της οικονομίας».  

Έχουμε εμπειρία, ειδικά στις εταιρείες του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών και στον Όμιλο ΟΤΕ, πόσο βαθαίνει ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων, προς όφελος της κερδοφορίας τους Πρόκειται για αυτές τις πολιτικές που έρχονται απευθείας από οδηγίες της Ε.Ε, των υπολοίπων αστικών επιτελείων και των κυβερνήσεων που εφάρμοσαν και επιβάλλουν κάθε αντεργατικό μέτρο σε βάρος μας, νέες μορφές εργασίας, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με ορισμένου χρόνου συμβάσεις εργασίας, την άρνηση και την ανυποχώρητη στάση για προσλήψεις με ανθρώπινους μισθούς και πλήρη δικαιώματα. Χαρίζοντας έτσι στο κεφάλαιο, πακτωλό χρημάτων και ένα πλούσιο νομοθετικό οπλοστάσιο για να μπορούν να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να είμαστε παρατηρητές, να βλέπουμε αδιάφορα ότι συμβαίνει στις ζωές μας σήμερα, στις ζωές των νέων εργαζόμενων και των παιδιών μας αύριο. Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους αγωνίζονται Χαιρετίζουμε  την αγωνιστική πρωτοβουλία που έλαβε ο Δήμος Πατρέων και σας καλούμε να συμμετάσχετε στην πορεία κατά της ανεργίας που θα κορυφωθεί την Κυριακή 10 Απριλίου στις 6.00μμ με την συγκέντρωση και συναυλία στο Σύνταγμα

«Δουλειά για όλους, 
δουλειά με δικαιώματα»

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 6.00μμ 

Επισκέπτες