19 Απρ 2016

Η επίθεση είναι ολομέτωπη εντός και εκτός ΟΤΕ
Απαντάμε με καθολική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα πλαίσια της συμφωνίας με τους θεσμούς είναι έτοιμη να νομοθετήσει τις ανατροπές που έχει εξαγγείλει στην κοινωνική ασφάλιση με βάση το σχέδιο – λαιμητόμο που έχει δημοσιεύσει. Επίσης, ετοιμάζει νέο φορολογικό που προβλέπει φόρους ακόμα και για τον αέρα που αναπνέουμε. Κι αυτά τα εφιαλτικά μέτρα μας τα παρουσιάζουν ως τη λύση στο πρόβλημα της κρίσης. Τα μέτρα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά απαιτήσεις του κεφαλαίου και των μονοπωλίων για να ξεπεράσουν την κρίση τους πατώντας πάνω στα ερείπια της εργατικής τάξης.

Η επιδίωξη τους ήταν να έχουν νομοθετηθεί από το Δεκέμβριο. Οι κινητοποιήσεις, όμως, που προηγήθηκαν με αποκορύφωμα την απεργία της 4ης Φλεβάρη, που πήρε παλλαϊκά χαρακτηριστικά, τους ανέτρεψε το σχεδιασμό. Για αυτό πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να καταλάβουμε ότι μπορούμε και αυτή τη φορά να τους ανατρέψουμε το σχεδιασμό.

Για τις ταξικές δυνάμεις εντός κι εκτός ΟΤΕ (ΕΣΚ-ΟΤΕ, ΣΕΤΗΠ, ΠΑΜΕ) η προκηρυγμένη 48ωρη απεργία για τη μέρα κατάθεσης των νέων μέτρων στη βουλή δεν έχει τον «εθιμοτυπικό» χαρακτήρα που με την αδράνεια τους προσπαθούν να της δώσουν όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Αγωνιστική Συνεργασία, ΑΣΕ) αλλά συγκεκριμένη  στόχευση. Η στόχευση αυτή είναι:

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Η επίθεση προς την εργατική τάξη κυβέρνησης, θεσμών και κεφαλαίου εκφράζεται και στις αποφάσεις και στη στρατηγική των μονοπωλιακών ομίλων. Σε αυτά τα πλαίσια η διοίκηση του ΟΤΕ προσπαθεί να μας πείσει ότι η αύξηση των κερδοφορίας της θα έχει όφελος και για εμάς, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι η αύξηση της κερδοφορίας επιτυγχάνεται με όξυνση της εντατικοποίησης, μείωση μισθών και δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα τις τελευταίες μέρες κλιμακώνει την επίθεσή της στους εργαζόμενους του ΟΤΕ με μια σειρά αποφάσεων.

·   Κλείσιμο 3 καταστημάτων (Μέγαρα, Μεσσήνη, Άγιος Δημήτριος)

·  Απόλυση συναδέλφου με χρήση του διευθυντικού δικαιώματος με βάση το άρθρο 13 του ΕΚΠ

·   Απειλές απόλυσης σε συναδέλφους οι οποίοι δεν ολοκληρώνουν τη διαδικασία της αξιολόγησης,
εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων

Απέναντι σε αυτή τη συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης, θεσμών και διοίκησης ΟΤΕ οφείλουμε, ως εργαζόμενοι, να απαντήσουμε. Η 48ώρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για τη μέρα που θα κατατεθούν τα μέτρα στη βουλή πρέπει να αποτελέσει σταθμό στην οργάνωση και στην πάλη των εργαζομένων. Δεν πρέπει να δουλέψει κανένας εργαζόμενος εντός κι εκτός ΟΤΕ. Πρέπει με την καθολική συμμετοχή να στείλουμε μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδοσία ότι τα σχέδια τους δεν θα εφαρμοστούν. Καλούμε τις διοικήσεις των σωματείων του ομίλου να μην αδρανούν, να μη λειτουργούν ως κυματοθραύστες της αντίδρασης των εργαζομένων καθησυχάζοντας τους όπως κάνει η διοίκηση του ΠΑΣΕ στο ζήτημα του κλεισίματος των καταστημάτων. Τους καλούμε να συγκαλέσουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς ώστε στην οργάνωση της απεργίας να συμμετάσχουν ενεργά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ – ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤΕ

ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Επισκέπτες