Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

6 Μαρ 2016

8 Μάρτη Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας
Ασυμβίβαστα συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα…..

Η 8η Μάρτη είναι η παγκόσμια μέρα της Γυναίκας. Έχει ξεχωριστό και ταξικό χρώμα. 

Είναι κόκκινο!
159 χρόνια πριν αποκτήθηκε μέσα από σκληρούς πολύχρονους αγώνες της εργατικής τάξης , των γυναικών σε όλο τον κόσμο, που σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους, που δεν τους  άφηνε χρόνο να δουν τα παιδιά τους…
Σήμερα, 8 Μάρτη 2016, Εμείς οι εργαζόμενες ,οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών έχουμε χρέος να ακολουθήσουμε το αγωνιστικό τους παράδειγμα…
Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας όλα όσα μας ανήκουν και μας στερούν ΕΕ , κεφάλαιο και κυβερνήσεις.
Σήμερα, τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα μας δίνουν τη δυνατότητα να ζούμε όλες μια αξιοπρεπή ζωή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας.
Τι μπαίνει εμπόδιο; Η πολιτική ΕΕ -κεφαλαίου -κυβερνήσεων που χτίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων (...).
Όσο τα πάντα μετρώνται με το επιχειρηματικό κέρδος, θα είμαστε διπλά καταπιεσμένες. Η μητρότητα θα εξακολουθεί να βρίσκεται στο εκτελεστικό απόσπασμα. Τα δάκρυα που χύνονται για την υπογεννητικότητα στις μέρες μας, είναι απλώς πρελούδια "οικογενειοκτόνων" και "παιδοκτόνων" πολιτικών.
Εργαζόμενη στον Όμιλο ΟΤΕ, νέα γυναίκα. Έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε τις κοινωνικές και οικονομικές προϋποθέσεις για να μπορούμε να συνδυάσουμε τη μητρότητα με την εργασία. Για να αξιοποιούμε δημιουργικά το χρόνο με το παιδί και την οικογένειά μας, με την ενίσχυση και ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών για τη φροντίδα των παιδιών, των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων. Για να μην εξαρτάται η απόφαση δημιουργίας οικογένειας από οικονομικούς παράγοντες.
Αυτά δε λύνονται ατομικά. Εξαρτάται από τη δική μας αγωνιστική συμμετοχή και προετοιμασία για τους "...σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν".
Παλεύουμε για:
  • Ολόπλευρη προστασία της μητρότητας.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Ουσιαστικά και άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία για να μην μετράμε βλάβες στην υγεία μας
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.
  • Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες- να μπει τέρμα στα «ραβασάκια», με τα οποία το ΙΚΑ αξιώνει την επιστροφή του ποσού από δεκάδες μητέρες. «Το επίδομα τοκετού αποτελεί μια ελάχιστη παροχή προς τα νέα ζευγάρια που δημιουργούν οικογένεια και απαιτούμε την άμεση επαναφορά του»- και των επιδομάτων σε ΑμεΑ, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες.
  • Αδεια μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες.
  • Ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας».


   Η ΕΣΚ ΟΤΕ  το ΠΑΜΕ  και η ΟΓΕ σας καλούν  την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια,  να τιμήσουμε αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.


Με κεντρικό μας σύνθημα:  «Αγώνας για ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά»

Επισκέπτες