Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

16 Φεβ 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ CALL CENTERS: Ο ΠΑΣΕ ΣΑΣ «ΑΝΟΙΓΕΙ» ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ….
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ: Ο ΠΑΣΕ ΣΑΣ «ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ» & ΘΑ ΕΙΝΑΙ …ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!!!

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΕ στις 11 Φλεβάρη η πλειοψηφία – ΕΝΩΤΙΚΟ(ΠΑΣΚΕ?-ΔΑΚΕ?), του συλλόγου θέλησε μετά από πέντε μήνες (πλέον αυτή είναι η συχνότητα των Διοικητικών Συμβουλίων) να μας ενημερώσει για μια σειρά συνδικαλιστικές δράσεις.
Θα αναφερθούμε στις πιο σημαντικές:
Και συγκεκριμένα στη συνάντηση με τη διοίκηση που είχε θέμα, τα Τηλεφωνικά Κέντρα και τους εργαζόμενους σε αυτά, για να θέσουν όπως είπαν ... «τους προβληματισμούς τους». Διαπαραταξιακή, τη «βάφτισαν» και έτσι την εννοούν οι ΕΝΩΤΙΚΟΙ, αλλά μόνο τέτοια δεν ήταν.
Είναι πραγματικά απορίας άξιο, πως μετά από τόσα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2012 , με τα κάθε είδους τεχνάσματα  που χρησιμοποίησαν προκειμένου να μην εγγράφουν ως μέλη τους εργαζόμενους από τα Τ.Κ στις θυγατρικές εταιρείες ,e value και τρίτες εταιρείες… Τελικά να αποφασίζουν τις εγγραφές τον Οκτώβρη του 2015 και να προχωρούν και σε συνάντηση με τη διοίκηση!
Ο δικός μας προβληματισμός για όσα μας ανακοινώθηκαν είναι ότι: τέθηκε ένα γενικόλογο πλαίσιο με μάλλον- προαποφασισμένα -αποδεκτά και από τη Διοίκηση αιτήματα, που καθόλου δεν της κοστίζουν.


Όμως το κύριο και το μοναδικό αίτημα: Η υπογραφή  ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης που θα κάλυπτε  το σύνολο των αιτημάτων  και θα διασφάλιζε ουσιαστικά  τους εργαζόμενους - έμεινε τελευταίο, «ως απώτερος στόχος» από το Σύλλογο και  με ανοιχτό το πεδίο ελιγμών …από τη Διοίκηση!!!
Ας σκεφτούν οι εργαζόμενοι των Τ.Κ., τα τρία ολόκληρα χρόνια και τον σημαντικό  χρόνο που πέρασε μέχρι ο ΠΑΣΕ να αποφασίσει και να τους εντάξει ως μέλη του και θα καταλάβουν σε ποιο «απώτερο μέλλον» θα διεκδικήσει την υπογραφή Σ.Σ.Ε που να τους διασφαλίζει…
Διαφωνούμε με όλες αυτές τις πρακτικές και  τον  διαχρονικό εμπαιγμό σε βάρος  αυτών των εργαζομένων και ζητάμε τώρα να υπογραφτεί  ΣΣΕ  με ένταξη στον Όμιλο όλων των εργαζομένων που εργάζονται με καθεστώς ενοικίασης. Να καταργηθεί τώρα η επινοικιαζόμενη εργασία στον ΟΤΕ.
Το δεύτερο θέμα αφορούσε το Δίκτυο Καταστημάτων-ωράριο.
Εδώ υπήρξε «η αναγνώριση» της πλειοψηφίας του συλλόγου… ότι 6-7 μήνες υπάρχουν κενά στα καταστήματα. Η Πραγματικότητα που ζουν όμως οι εργαζόμενοι εδώ και 2 χρόνια από τη λήξη της αυτής της κατακερματισμένης ΣΣΕ (ωραρίου) των τριών διαφορετικών πλαισίων λειτουργίας Καταστημάτων - που ως σύλλογος είχε την κύρια ευθύνη- για την υπογραφή της, αφού ποτέ δεν έθεσε και μέχρι σήμερα δεν έχει τεθεί ΕΝΑ συγκεκριμένο πλαίσιο- δεν αναφέρθηκε πουθενά… Δήλωσαν επίσης ότι αν χρειαστεί μπορεί ο σύλλογος να παρέμβει και ότι θα ζητήσει ενημέρωση από τη διοίκηση για το ποιοι είναι 7ωροι και ποιοι 8ωροι  στα καταστήματα ,ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ. Τέλος ειπώθηκε ότι :   
Αξίζουν συγχαρητήρια οι εργαζόμενοι των Καταστημάτων και ότι θα είναι(ο σύλλογος) ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ…
Δεν αρκούν όμως τα ευχολόγια για να λύνονται προβλήματα. Χρειάζεται εκεί που ανοίγονται δρόμοι να παρεμβαίνεις και να στηρίζεις στην πράξη, τους εργαζόμενους. Όπως έγινε με το ωράριο του Καταστήματος της Ρόδου που έπειτα από δική μας παρέμβαση, από 1/3 γυρνά σε συνεχόμενο ωράριο!!!
Συναδέλφισσες συνάδελφοι , αυτές οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ούτε θέλουν ούτε μπορούν να προασπίσουν και πολύ περισσότερο να διεκδικήσουν με βάση τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων –είτε πρόκειται για Εμπορικούς είτε για Καταστήματα. Η  αφοσίωση και η υποταγή στους στόχους και τις επιδιώξεις του εργοδότη, τους κράτα σε  μόνιμο και πλήρη αφοπλισμό.                                          
 Υπάρχει όμως λύση!
Στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα διεξάγεται καθημερινά διαπάλη για τον προσανατολισμό της πάλης- ιδιαίτερα σήμερα που τσακίζονται κοινωνικά, ασφαλιστικά ,εργασιακά δικαιώματα - ανάμεσα στις ταξικές δυνάμεις την ΕΣΚ το ΠΑΜΕ  και τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, που πλέον έχουν και - Ορισμό (βλ. ανκ 25-1-16). Διαπάλη ανάμεσα στη γραμμή της ταξικής σύγκρουσης από τη μία και της ταξικής συνεργασίας από την άλλη. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν ενδιαφέρεται να μη θιχτεί η υπόληψή του. Κινείται απροκάλυπτα. Τον ενδιαφέρει να απαξιωθεί συνολικά ο συνδικαλισμός μπροστά στα μάτια των εργαζομένων, να απογοητεύονται και να απομακρύνονται από τα σωματεία και τις συλλογικές διαδικασίες και μετά αυτοί ανενόχλητοι να καταδικάζουν με υπογραφές το μέλλον των εργαζομένων και των παιδιών τους. Η άσχημη κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα με ευθύνη αυτών των παρατάξεων αποδείχτηκε μεγάλο εμπόδιο για τους εργαζόμενους και τον αγώνα μας και ισχυρό όπλο για το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του για να περνούν αντιλαϊκούς νόμους. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης παντού. Ο οργανωμένος λαός ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, έδειξε ότι έχει τεράστια δύναμη. Είναι ανάγκη να μετατρέψουμε το συνδικαλιστικό κίνημα, τους συλλόγους στον ΟΤΕ, σε πραγματικό στήριγμα και αποκούμπι των εργαζομένων.
Είναι στο χέρι σου να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις πίσω…

Επισκέπτες