Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

5 Φεβ 2016

Δελτίο Τύπου ΕΣΚ-ΟΤΕ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους, εργαζόμενους και εργαζόμενες του Ομίλου ΟΤΕ, που συμμετείχαν μαζικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και έδωσαν το δικό τους παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Ναι είναι αλήθεια, χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά, δεν παράγεται αυτό το έργο που χαρίζει καθημερινά μεγάλα κέρδη στην εργοδοσία. Ολόκληροι εργασιακοί χώροι νέκρωσαν. Σε κάποια Τεχνικά Τμήματα και Εμπορικά Καταστήματα υπήρξε συμμετοχή 100%. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους που απέργησαν και ξεπέρασαν τις κάθε λογής « φιλικές συμβουλές» και εκβιαστικά διλλήματα , ότι  δεν δικαιούνται να απεργήσουν- λόγω της σύμβασής τους...  Εμείς παράγουμε τον πλούτο που καρπώνονται οι μέτοχοι και μας χαρίζουν τα κάθε λογής «καθρεφτάκια» για να μας κρατάνε δέσμιους στην παγίδα: « Όσο πάει καλά ο όμιλος, όλοι κερδίζουμε !»

Οι αγωνιστικές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, εργατών-αγροτών- αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών έδειξαν ότι έχουμε δύναμη, ότι μπορούν να γίνουν ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα στη συγκρότηση της Κοινωνικής Λαϊκής Συμμαχίας κόντρα στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης- κεφαλαίου-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
Δεν επαναπαυόμαστε, ετοιμάζουμε τα επόμενα αγωνιστικά βήματα κλιμάκωσης του αγώνα, για να σταματήσουμε το έγκλημα, για να πάρουν πίσω το νόμο-λαιμητόμο. Από αύριο συζητάμε σε κάθε τόπο δουλειάς σε όλη την Ελλάδα για τα συμπεράσματα από την πορεία προς την απεργία της 4ης Φλεβάρη. Βάζουμε στην άκρη κάθε εμπόδιο που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δυσκόλεψε την ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις. Να απομονώσουμε στην αθλιότητά τους… όσους μας ζητάνε να βγάλουμε τη δουλειά σε μέρα απεργίας.

Επιμένουμε και επαναφέρουμε την πρότασή μας, αυτή που απέκρουσαν οι δυνάμεις του συμβιβασμού στο συνδικαλιστικό κίνημα: ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ουσίας για τον αντιασφαλιστικό οδοστρωτήρα , αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα. Να πάμε σε νέα ακόμα πιο μεγάλη και πιο μαζική απεργία για να μην τολμήσουν να  φέρουν το σχέδιό τους στη βουλή.


Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση , δεν είναι για παζάρια και  για διάλυση.

Επισκέπτες