20 Ιαν 2016

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΗ «ΣΩΤΗΡΙΑ»

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 23 Γενάρη στην ΟΜΟΝΟΙΑ 11 π.μ.

Συνάδελφοι -  συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ
Το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Όχι μόνο δεν καταργεί αλλά νομιμοποιεί, εφαρμόζει και επεκτείνει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς, αντεργατικούς νόμους και διατάξεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ που ισοπέδωσαν την Υγεία, την Πρόνοια, διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και έκαναν καθεστώς τη φθηνή εργασία χωρίς δικαιώματα.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε από την πλουτοκρατία και την Ε.Ε εξαρχής, από τη δεκαετία του 1990 (και παλαιότερα με τις αντιδραστικές κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ), για απεμπλοκή του κράτους από τις ευθύνες και την συμμετοχή του στην ασφάλιση, την ανατροπή του κοινωνικού της χαρακτήρα, την μετατροπή της σύνταξης σε προνοιακό επίδομα και της ασφάλισης σε ατομική υπόθεση με ευθύνη του εργαζόμενου.


Η υποκρισία και η κοροϊδία της συγκυβέρνησης, της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων του λεγόμενου «ευρωπαϊκού τόξου», ξεπερνά κάθε όριο όταν μιλούν για «εξασφάλιση» της βιωσιμότητας του συστήματος μόνο με τις εισφορές των εργαζομένων και τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων και κρύβουν συστηματικά ότι έχουν διαχρονικά ληστέψει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων όχι μόνο στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα με το χρηματιστήριο, τα δομημένα ομόλογα, το κούρεμα του PSI και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Δεν λένε κουβέντα για την αποκατάσταση αυτών των απωλειών. Αυτό το « χρέος το έχουν ήδη διαγράψει όλοι μαζί μονομερώς» προκαταβολικά ακόμα και από το λεξιλόγιο τους.
 Οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν πληρώσει διπλά και τριπλά με τις εισφορές τους και τη αφόρητη φορολογία για να έχουν ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, να έχουν προστασία οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στην ασθένεια, στην αναπηρία, στην ανεργία, στη μητρότητα, στην ανατροφή των παιδιών, στον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες. Διεκδίκησαν και κατέκτησαν, με μακροχρόνιους σκληρούς και αρκετές φορές αιματηρούς αγώνες, να υπάρχει προστασία και αξιοπρεπής ζωή, μέσω των συντάξεων, μετά τον εργάσιμο βίο, κάλυψη και φροντίδα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, προνομιακά επιδόματα για πιο ευπαθείς ομάδες. Τίποτε δεν χαρίστηκε.
Η Κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα που δεν παζαρεύεται.
Πάρτε πίσω το σχέδιο λαιμητόμο. Τώρα είναι η ώρα να πληρώσει και η πλουτοκρατία.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπαίζει ξεδιάντροπα τους εργαζόμενους όταν, ενώ διατυμπανίζει ότι με το σχέδιο της εξασφαλίζει τη «διατήρηση του Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την ισότητα, ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη» ταυτόχρονα μ ε ι ώ ν ε ι τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για τα ασφαλιστικά ταμεία, την Υγεία-Πρόνοια. Όταν, με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε, φέρνει νομοσχέδιο στη Βουλή για την επέκταση της ιδιωτικής ασφάλισης στρώνοντας κόκκινο χαλί στις ασφαλιστικές εταιρείες και επικυρώνει τον «Αναθεωρημένο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη», που είχε προσυπογραφτεί από την Ελλάδα τον Μάιο του 1996 όμως καμιά κυβέρνηση εδώ και 20 χρόνια δεν τόλμησε να επικυρώσει, και ανάμεσα σε πολλά δίνει το δικαίωμα ανταπεργίας στους εργοδότες, θεσπίζει δηλαδή το γνωστό (lock out) και αφαιρεί τη δυνατότητα για τους εργαζόμενους της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αποκαλύπτοντας ποιες είναι οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πολιτικές στην εργασία» που επαγγέλλεται ότι αναζητεί για να εφαρμόσει.
Εμπαίζει και τους συνταξιούχους μιλώντας για κόκκινες γραμμές και τη μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων όταν: με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ( 2% στις κύριες και 6% στις επικουρικές) έχει ήδη μειώσει τις συντάξεις. ( π.χ ένας συνταξιούχος με 30 χρόνια, έπαιρνε συνολικά 1000 ευρώ σύνταξη - 800 κύρια και 200 επικουρική- και πλήρωνε εισφορές 32 ευρώ ( 800*4%). Τώρα παίρνει 972 ευρώ γιατί πληρώνει εισφορές 60 ευρώ ( 48 κύρια + 12 επικ) δηλαδή έχει ήδη μείωση 28 ευρώ. Με το νέο τρόπο υπολογισμού, η επικουρική από το 20% πηγαίνει στο 13,5% - και ακόμα και αν δεν μειωθεί η κύρια σύνταξη- θα μειώσει ξανά τη συνολική του σύνταξη κατά 70 ευρώ. Δηλ. στα 900 ευρώ.
Προκαλεί η κυβέρνηση όταν μιλάει για «προστασία των αδυνάτων» ενώ μειώνει σταδιακά και καταργεί το ΕΚΑΣ, τις ήδη πενιχρές συντάξεις με την αύξηση των εισφορών, πετσοκόβει τις αναπηρικές συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα και καθιερώνει την εθνική σύνταξη πείνας των 384 ευρώ, την οποία θα παίρνουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι, όταν φθάσουν τα συνεχώς αυξανόμενα όρια ηλικίας, με δεδομένες τις συνθήκες της ανεργίας, της ημιαπασχόλησης και της ανασφάλιστης εργασίας. Προκαλεί επίσης η κυβέρνηση όταν μιλάει για «ενίσχυση των αδυνάτων» και κρατάει στο γύψο τους κατώτερους μισθούς στα 586 και 511 ευρώ.
Και αυτά μόνο από την «αριστερή» πρόταση της κυβέρνησης όταν γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το τελικό αντεργατικό - αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο των «θεσμών» Ε.Ε, ΔΝΤ, Κυβέρνησης θα είναι πολύ χειρότερο γιατί γνωρίζουμε καλά τις πάγιες απαιτήσεις των «δανειστών» για ακόμη μικρότερη εθνική σύνταξη, για εισοδηματικά κριτήρια, μικρότερους συντελεστές αναπλήρωσης και αύξηση των ελάχιστων χρόνων ασφάλισης από τα 15 στα 20. Απορρίπτουμε τον εμπαιγμό , τέρμα στην κοροϊδία και την υποτίμηση της νοημοσύνης μας !
Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τις όψιμες κορώνες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Είναι νωπές οι μνήμες που, με τη συμμετοχή τους στους περίφημους κοινωνικούς διαλόγους έβαζαν πλάτη στις αντιασφαλιστικές – αντεργατικές πολιτικές κυβερνήσεων και μεγαλοεργοδοσίας.
Καμία ανοχή, κανείς συμβιβασμός.
Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται! ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!!

Ξεσηκωμός τώρα

Η ελπίδα δεν είναι σύνθημα! Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που εξυπηρετούν τα κέρδη των μονοπωλίων στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

·        Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.
·        Σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα
·        Αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις

·        Αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν Υγεία


ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 23 Γενάρη στην ΟΜΟΝΟΙΑ 11 π.μ.


Επισκέπτες