14 Ιαν 2016

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Τα συμφέροντα του κεφαλαίου
καθοδηγούν τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό 

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ
Καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές υποσχέσεις για «κόκκινες γραμμές» κι άλλα παρόμοια. Με το σχέδιο που έχουν ανακοινώσει – και που θα γίνει χειρότερο στα παζάρια με τους δανειστές – θέλουν να σαρώσουν όποια ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν μείνει όρθια από τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους. Η επίθεση στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ έχει στόχους να κάνει ακόμα πιο φτηνούς τους εργάτες , να απαλλάξει ακόμα περισσότερο τους εργοδότες από τα «βάρη» (εργοδοτικές εισφορές)  , να ανοίξει δρόμους για δράση στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες – εταιρίες υγείας και να εξασφαλίσει άφθονο κρατικό χρήμα για επιδοτήσεις στο κεφάλαιο (να ενισχύσει την περιβόητη «ανάκαμψη» της καπιταλιστικής οικονομίας).


Απέναντί μας έχουμε την κυβέρνηση , την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ και τις εργοδοτικές ενώσεις (ΣΕΒ , τραπεζίτες κλπ.) που στηρίζουν το νέο αντιλαϊκό σχέδιο. Ένα δρόμο  έχουμε , μια επιλογή , να κινηθούμε άμεσα , να ξεσηκωθούμε για να μην καταφέρουν κανένα από τους στόχους τους. Με αγώνες έχει γίνει η ΑΣΦΑΛΙΣΗ δεν είναι για παζάρια και για διάλυση , όπως βροντοφωνάζουμε στις κινητοποιήσεις χρόνια τώρα.
Αύριο 15/1 στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα προτείνουν πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων με αφετηρία, το τέλος Γενάρη. Η ελπίδα δεν είναι σύνθημα! Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, το δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Μέση λύση δεν υπάρχει: Η τα κέρδη του κεφαλαίου ή οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Τις επόμενες μέρες πρέπει να φτάσει παντού το σύνθημα: Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!
Προετοιμαζόμαστε εντατικά για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και απεργίες με μαζικές συγκεντρώσεις – συνελεύσεις σε όλους τους τόπους δουλειάς .

Αποφασίζουμε για την ίδια μας τη ζωή !!!

Επισκέπτες