Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

22 Δεκ 2015

Να μην επιτρέψουμε η ζωή μας και η σωματική μας ακεραιότητα να γίνουν βορά στα κέρδη του ομίλουΗ φθορά της εργατικής δύναμης συντελείται σήμερα ΚΑΙ στον όμιλο εταιρειών ΟΤΕ, με τους πλέον ταχείς αλλά και επιζήμιους ρυθμούς, ως αποτέλεσμα της ελαστικοποίησης του χρόνου εργασίας και της έλλειψης προσωπικού (λόγω των «εθελούσιων» προγραμμάτων αποχώρησης) που έχουν ως άμεσες συνέπειες την εντατικοποίηση και τα ελλιπή μέτρα προστασίας. Έτσι αυξάνονται οι κίνδυνοι για επαγγελματικές ασθένειες και πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες εργατικών ατυχημάτων.

Τα παραπάνω, όμως, αντιμετωπίζονται ως «σχέση κόστους-οφέλους» για την εργοδοσία που πιθανά επηρεάζουν την κερδοφορία της.Η πρόληψη για την ζωή μας, είναι κόστος!!!
Η διοίκηση επιλέγει τις ανέξοδες λύσεις, με το υπάρχων προσωπικό.


Όσο για την πλευρά του συνδικαλιστικού κινήματος, προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει στην λογική του κοινού συμφέροντος εργοδότη-εργαζόμενου. Πολλές φορές ξεπερνώντας σε επιχειρήματα και την εργοδοσία αφού για τα ατυχήματα επικαλείται είτε την κακιά στιγμή είτε την απροσεξία του εργαζόμενου αλλά ποτέ την εντατικοποίηση. Χωρίς καμία αγωνιστική  δράση όταν είναι καθημερινότητα οι υπερβάσεις των ωραρίων – τα μονά συνεργεία - τα συσσωρευμένα repo.
Γι’ αυτό  το λόγο επάξια έχουν το ρόλο του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού,  μέσα στο κίνημα.

Οποιοδήποτε εργατικό ατύχημα ή τραυματισμός  πρέπει να σημάνει συναγερμό, για όλους τους εργαζόμενους!!! Όσο θα δεχόμαστε να μη δηλώνονται τα εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν στους χώρους και όσο θα είμαστε με το κεφάλι σκυμμένο… Κάποιοι θα πιάνουν τους στόχους τους πάνω στις ζωές μας!!! Εδώ και τώρα οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, ανεξάρτητα με τη σχέση εργασίας.

Στο τελευταίο ΔΣ της ΠΕΤ – ΟΤΕ η ΕΣΚ κατέθεσε ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για το θέμα. Πιο συγκεκριμένα προτείναμε :
·         Να εκδοθεί από το σωματείο σχετική ανακοίνωση
·         Να γίνει παρέμβαση στην εργοδοσία
·         Να προκηρυχθεί απεργία στις αρχές Ιανουαρίου με αιτήματα που θα αφορούν τόσο το νέο ασφαλιστικό όσο και τα ζητήματα εντατικοποίησης και εργατικών ατυχημάτων στον όμιλο ΟΤΕ  
·         Καθορισμός της περαιτέρω δράσης στο επόμενο ΔΣ.
Η διοίκηση του σωματείου καταψήφισε την πρόταση.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν δίπλα στις ταξικές δυνάμεις την ΕΣΚ – ΠΑΜΕ, που παλεύουν για την ενιαία δράση με βάση τη συλλογικότητα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών.
Με πλαίσιο αιτημάτων:
Ø  Άμεσες προσλήψεις σε Τεχνικό και Εμπορικό προσωπικό.
Ø  Τήρηση του Ωραρίου και καμιά υπέρβαση λόγω συνεχόμενων  «αναγκών».
Ø  Οι εκλεγμένες Ε.Υ.Α.Ε να λειτουργούν και να συνεδριάζουν τακτικά- αυτόνομα χωρίς υποδείξεις.
Ø  Μόνιμη  σταθερή δουλειά για όλους –ενιαία ΣΣΕ.


Η ζωή μας και η ασφάλεια μας είναι πάνω από τα κέρδη των εργοδοτών.

Επισκέπτες