23 Δεκ 2015

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ FORTHNET

Oι εργαζόμενοι στην εταιρία “FORTHNET” με απόφαση της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ απεργούν σήμερα 23 Δεκέμβρη 2015 . Με την αγωνιστική τους κινητοποίηση διεκδικούν την άμεση επαναπρόσληψη των «ενοικιαζόμενων» εργαζόμενων που απολύθηκαν πρόσφατα από την εργοδοσία . Ανάμεσά τους και τρία εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου. Η εργοδοσία της εταιρίας παράλληλα προς τις απολύσεις επιτίθεται στο σωματείο. Με δικαστική αγωγή το μηνύει γιατί εγγράφει σαν μέλη του , «ενοικιαζόμενους».  Είναι φανερές οι εργοδοτικές επιδιώξεις να «βγάλει από τη μέση» το εμπόδιο που ακούει στο όνομα σωματείο. Ένα σωματείο που ήρθε σαν καρπός του αγώνα των εργαζομένων τα προηγούμενα χρόνια. Θέλουν το πεδίο ελεύθερο για να «κόβουν και ράβουν» στα μέτρα τους. Πάνε να τσακίσουν το συλλογικό εκφραστή των εργαζομένων για χτυπάνε το κάθε εργαζόμενο όπως θέλουν κι όποτε θέλουν . 

Φυσικά «αέρας στα πανιά» της εργοδοσίας και του κεφαλαίου γενικότερα , είναι η αντεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που τα παίρνει από τους πολλούς για να τα δώσει στους λίγους. Το αν ντύνει την πολιτική της με κάθε λογής ψέματα για να κρύψει την ταξική της ουσία, αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα. Εμείς οι εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ καλούμαστε να εκφράσουμε με κάθε μέσο την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων στη “FORTHNET”. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα . Κοινός μας αντίπαλος , οι εργοδότες , το κεφάλαιο συνολικά που μας τσακίζει για να αυξάνει τα κέρδη του. Οι μεταξύ των εταιριών καυγάδες δεν είναι για εμάς αλλά για τη μοιρασιά της πίτας των κερδών.

Εμπρος λοιπόν μαχητικά , να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας να στηρίξουμε τον αγώνα τους. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Καλούμε τις διοικήσεις της ΟΜΕ και όλων των σωματείων των εργαζομένων στον όμιλο να πάρουν αποφάσεις στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στη ‘FORTHNET”.


Επισκέπτες