Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

13 Δεκ 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ :
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15/12 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για τη συμφωνία με τους λεγόμενους θεσμούς φέρνοντας νέο αντιλαϊκό πακέτο προαπαιτούμενων για ψήφιση στη βουλή την Τρίτη 15/12. Τα προαπαιτούμενα συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων την αγορά των “κόκκινων δανείων” από μη τραπεζικά ιδρύματα (funds). Απαλλάσσουν δηλαδή τις τράπεζες από τα “κόκκινα δάνεια” και παράλληλα ανοίγουν το δρόμο στα αρπακτικά κοράκια (“funds” κλπ) να πέσουν πάνω στην περιουσία του λαού.
Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν, το τσεκούρι στα επιδόματα θέρμανσης, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ στα πρότυπα της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ (που όλοι ξέρουμε που κατέληξε), η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η κατάργηση των εργατικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μέσω του νέου συνδικαλιστικού νόμου κλπ.
Το κλίμα «συναίνεσης» που προσπαθεί να επιτύχει η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο από την επιδίωξή της να κάνει τους εργαζόμενους συνένοχους στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων τους. Η δήθεν αντίδραση των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου  δεν  θα πρέπει να ξεγελάσει το λαό αφού όλοι μαζί ψήφισαν και στήριξαν το 3ο μνημόνιο που ήρθε να προστεθεί στα δύο προηγούμενα. Η «πολιτική σταθερότητα» που ευαγγελίζονται δεν είναι τίποτα άλλο από τη σταθερότητα που απαιτεί το μεγάλο κεφάλαιο για να περάσουν χωρίς αντιδράσεις όλες οι αντεργατικές ανατροπές. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτή την πολιτική σταθερότητα. Αντιθέτως έχουν καθήκον να βάλουν εμπόδια με τους αγώνες τους στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Παρά την πίεση των επιτυχημένων απεργιακών κινητοποιήσεων και τη χρονική μετατόπιση ορισμένων μέτρων για το Γενάρη, παραμένει ανοιχτό το μέτωπο της κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης. Ο συνολικός στόχος ήταν και εξακολουθεί να είναι η απεμπλοκή από κάθε υποχρέωση των εργοδοτών και του κράτους από την κοινωνική ασφάλιση, αφού το θεωρούν «κόστος» (μη μισθολογικό) και να μετατρέψουν την ασφάλιση σε «ατομική υπόθεση» καθενός από εμάς, προκειμένου να αυξήσουν κι άλλο την κερδοφορία τους από τη μια και να τροφοδοτήσουν με «πελάτες», τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, της ΥΓΕΙΑΣ, της ΠΡΟΝΟΙΑΣ κλπ.
Στον κλάδο μας οι εργοδότες δίνουν μία πρόγευση από το τι θα ακολουθήσει εντείνοντας την  εργοδοτική τρομοκρατία, καρατομώντας όποιον τολμά να σηκώσει κεφάλι, παρεμβαίνοντας ξεδιάντροπα στη λειτουργία των ταξικών σωματείων. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός συμβάλει στα σχέδιά τους και βάζει εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων, διαχωρίζει «παλιούς» – «νέους», «ενοικιαζόμενους» με μόνιμους ή αορίστου χρόνου. Σταθερές οι δυνάμεις αυτές στον «κοινωνικό διάλογο» προωθούν την ταξική συνεργασία, υπονομεύουν την οργάνωση και αγωνιστική δράση των εργαζομένων σε ταξική κατεύθυνση.
Στον όμιλο ΟΤΕ ο διαχωρισμός των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα επισημοποιήθηκε και με συνδικαλιστική υπογραφή. Η τελευταία σύμβαση που υπέγραψε η ομοσπονδία του ΟΤΕ προβλέπει διαφορετικούς μισθούς και δικαιώματα ακόμα και για εργαζόμενους ίδιας ειδικότητας. Ακόμα,  στα πλαίσια της στρατηγικής «διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού» με σεμινάρια, έρευνες ικανοποίησης εργαζομένων κι άλλα «εργαλεία», προσπαθεί να πείσει ότι εργοδότης και εργαζόμενοι «είμαστε μία οικογένεια». Το κυνήγι για τη μεγιστοποίηση του κέρδους έχει οδηγήσει σε μία άνευ προηγουμένου εντατικοποίηση της εργασίας που εκτείνεται στο σύνολο των εργαζομένων του ομίλου. Τα εργατικά ατυχήματα έχουν αυξηθεί ενώ σε κάποιους χώρους δουλειάς η υγιεινή και ασφάλεια είναι ανύπαρκτη. Παράλληλα παρανόμως αντικαθιστά βάρδιες με  “stand by” κάνοντας «λάστιχο» το ωράριο, ανατρέποντας τη ζωή των εργαζομένων.
Απέναντι σε όλα αυτά δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή εύκολων λύσεων από τα πάνω ή λύσεων για εμάς χωρίς εμάς. Η λογική της «ανάθεσης» έχει χρεοκοπήσει και μας έχει φορτώσει τραγικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Περνάμε στη δράση. Οργανώνουμε την αγωνιστική κλιμάκωση χωρίς να χάσουμε λεπτό:α παρανόμως αντικαθιστά βάρδιες με  “stand by” κάνοντας «λάστιχο» το ωράριο, ανατρέποντας τη ζωή των εργαζομένων.
Απέναντι σε όλα αυτά δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή εύκολων λύσεων από τα πάνω ή λύσεων για εμάς χωρίς εμάς. Η λογική της «ανάθεσης» έχει χρεοκοπήσει και μας έχει φορτώσει τραγικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Περνάμε στη δράση. Οργανώνουμε την αγωνιστική κλιμάκωση χωρίς να χάσουμε λεπτό:

·   Απαντάμε με συλλαλητήριο την Τρίτη 15/12 στις 18:00 στην Ομόνοια, μέρα ψήφισης των
«προαπαιτούμενων» στη βουλή.

·    Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία στον ΟΤΕ και την Ομοσπονδία, να πάρουν απόφαση για νέα
απεργία τον Γενάρη για το ασφαλιστικό, για να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικοί σχεδιασμοί.

Δικό μας μέτρο, δικό μας κριτήριο δεν είναι το τι επιτάσσουν τα μνημόνια, δηλαδή το κεφάλαιο, αλλά το ότι εμείς παράγουμε τον πλούτο και ιδιοποιούνται οι εργοδότες , σε βάρος των δικών μας αναγκών.

ΚΑΜΙΑ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ , ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΄ΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!

Επισκέπτες