Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

27 Νοε 2015

Η «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ» ΤΟΥΣ - ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ


Στην φάση της υλοποίησης όλων των σχεδιασμών, για τις νέες περικοπές στις συντάξεις και τις νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, προχωρά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Συνεχίζοντας τον αντιλαϊκό οδικό χάρτη  των προηγούμενων με την ψήφιση των γνωστών διαδικασιών fast track, τα πιο αντιλαϊκά – σκληρά, μέτρα με κατασχέσεις ακόμα και πρώτης κατοικίας-νέους φόρους-χαράτσια για το λαό ενώ για τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές εξασφαλίζει επιδοτήσεις, προνόμια, φοροαπαλλαγές. Πυξίδα έχει, τις εντολές  και τις απαιτήσεις των εργοδοτών, της Ε.Ε και του ΔΝΤ και κατεύθυνση, την συνεχόμενη κερδοφορία ή «της υγιούς επιχειρηματικότητας» των εργοδοτών ,απέναντι στη δική μας εξαθλίωση. Δέσμευσή της η εφαρμογή όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών  ανατροπών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ο συνολικός στόχος ήταν και εξακολουθεί να είναι η απεμπλοκή από κάθε υποχρέωση των εργοδοτών και του κράτους από την κοινωνική ασφάλιση, αφού το θεωρούν κόστος (μη μισθολογικό) και να μετατρέψουν την ασφάλιση σε «ατομική υπόθεση» καθενός από εμάς, προκειμένου να αυξήσουν κι άλλο την κερδοφορία τους.
Η δεύτερη φορά αριστερά θεσπίζει ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ,με το αμύθητο ποσό των 384 ευρώ, αν προλάβουμε να την πάρουμε στα 67 έτη και δεν μένει μόνο σε αυτό. Το ασφαλιστικό δεν αφορά  μόνο όσους βγαίνουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια και βλέπουν καθημερινά αλλαγές στα όρια ηλικίας και στα ποσά, ούτε αφορά μόνο τους ήδη συνταξιούχους που αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες περικοπές στις συντάξεις. Αφορά κυρίως τους νέους ανθρώπους που μπαίνουν στην παράγωγη με τους πλέον χείριστους όρους, που θα ασφαλιστούν με το νέο σύστημα.
Ο στόχος κυβέρνησης και «θεσμών»  υλοποιείται: Στις 5/12 ψηφίζεται ο  προϋπολογισμός που προβλέπει 1,8 δις περικοπές για τις συντάξεις το 2016,  5,8 δις συνολικές περικοπές και χαράτσια που φορτώνονται στην πλάτη των εργαζομένων και των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων.
ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΑ ΔΑΣΟΣ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ
Οι πλειοψηφίες στην ΟΜΕ – ΟΤΕ που στηρίζουν και στηρίζονται από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, όχι μόνο αδράνησαν απέναντι σε αυτή την επίθεση, αλλά έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να εφαρμοστεί και να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των συναδέλφων η αντιασφαλιστική πολιτική. Ακόμα και σε αυτή τη στιγμή που οι εργαζόμενοι παλεύουν συνολικά ενάντια στο έγκλημα της κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης, η πλειοψηφία της ΟΜΕ , χρόνια τώρα , μας οδηγεί στον δρόμο των εμπόρων της ιδιωτικής ασφάλισης  και στρώνει το έδαφος για τα επαγγελματικά ταμεία που θα ξέρεις μόνο τι δίνεις και δεν ξέρεις τι και αν… θα πάρεις. Υπάρχει όμως πλούσια πείρα στη χώρα μας και διεθνώς. Πρόσφατο είναι το παράδειγμα της πτώχευσης μιας από της μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην χώρα μας (ΑΣΠΙΣ) που μετέτρεψε τον ιδρώτα που κατέβαλαν χιλιάδες ασφαλισμένοι σε χρηματιστηριακές φούσκες. Πρόσφατη είναι και η εμπειρία από το «επαγγελματικό ταμείο των φαρμακοϋπαλλήλων» που ήταν το πρώτο που χρεοκόπησε. Εκατομμύρια εργαζόμενοι στις ΗΠΑ (ENRON) είδαν επαγγελματικά ταμεία και ιδιωτικές ασφαλιστικές να πτωχεύουν αφήνοντας τους εργαζόμενους έρμαια για το υπόλοιπο της ζωής τους, χωρίς δικαίωμα πρόσβασης στην υγεία, χωρίς σύνταξη.  
Η ΕΣΚ (βλ :επιστολή ΕΣΚ 19-3-2002 ) προειδοποιούσε για τις εγκληματικές ευθύνες τους στο επικουρικό ταμείο -Ταμείο Αρωγής ,που το οδήγησαν στην χρεοκοπία οι συνεχείς εθελούσιες και τα κουρέματα PSI.  Και σήμερα ο Υφ. Εργασίας λέει ότι κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει «ενιαία  όλα τα ταμεία χωρίς ειδικές ρυθμίσεις» μοιράζοντας τη φτώχεια. Παράλληλα με την άλωσή τους από το μεγάλο κεφάλαιο, τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Η μόνη λύση είναι η συμμετοχή του εργοδότη (όπως έχει υποχρέωση μέσω ΣΣΕ) και η ασφάλιση με την ένταξη  όλων των εργαζομένων σε αυτό.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μη συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων τους, να μην αρκεστούν στα ελάχιστα! Είναι ώρα να τους σταματήσουμε η απάντηση μας πρέπει να είναι συντονισμένη και ηχηρή. Μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω αν πιστέψουμε στη ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!
3/12 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ με το ΠΑΜΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00 στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Επισκέπτες