Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

1 Νοε 2015

ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ
Τούτες τις μέρες που ‘’παίρνουν τα μπατζάκια μας φωτιά’’ από την καταιγίδα των αντεργατικών μέτρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , τόσο η ΟΜΕ όσο και όλα τα σωματεία στον όμιλο … είναι στον κόσμο τους ! Συναντήσεις με την εργοδοσία , αναγγελίες «επιτυχιών» του τύπου «Τηλεπικοινωνιακό Υπαλληλικό Πακέτο»  , «Δράσεις στα Τηλεφωνικά Κέντρα» και πάει λέγοντας….
Στον «έξω κόσμο»  πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις με αγωνιστικό – ταξικό προσανατολισμό , συζητάνε με τους  εργαζομένους σε μαζικές συγκεντρώσεις , συνελεύσεις κλπ. για το χαρακτήρα των μέτρων και προετοιμάζονται εντατικά για τη καθολική συμμετοχή των εργαζομένων  στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 12 Νοέμβρη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις , σε όλη την Ελλάδα !
Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο με την απεργία τους  - την 1η Νοέμβρη – εξέφρασαν αγωνιστικά , μαχητικά – όπως ταιριάζει σε εργαζόμενους – την αντίθεσή τους στην κατάργηση της Κυριακής αργίας , στο άνοιγμα των καταστημάτων.    Η Κυριακή 1 Νοέμβρη είναι μια από τις Κυριακές του χρόνου που τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά. Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε το 2013 και διατηρείται στο ακέραιο από τη «φιλεργατική» κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Επισημαίνουμε – όχι για πρώτη φορά – πως τα ανοιχτά καταστήματα και τις Κυριακές είναι επιλογή των οικονομικών ισχυρών. Θα συνθλίψουν όλα τα μικρά και μεσαία καταστήματα , θα βάλουν στην πρέσα όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Δεν μας λείπουν οι μέρες για ψώνια , λεφτά μας λείπουν όλο και περισσότερο.
Στον όμιλο , όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις , δεν είδαν , δεν ξέρουν , δεν άκουσαν τίποτα …. Η απουσία , η αφωνία , είναι επιλογή όλων των δυνάμεων παλιού και νέου κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού. Όταν σιωπάς μπροστά στην κατάργηση της  ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ σε ένα κλάδο σήμερα … ανοίγεις διάπλατα την πόρτα στην πλήρη κατάργησή αύριο σε όλη την έκταση της οικονομίας.
Η ΕΣΚ ΟΤΕ , οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στον όμιλο , χαιρετίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στον Εμπόριο που είναι και δικός μας αγώνας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο , να αντιδράσουν στο κλίμα εφησυχασμού και επανάπαυσης που καλλιεργούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού και να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα δικά τους χέρια…
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Ø  Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλο το χρόνο, για όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους με νόμο από την κυβέρνηση.
Ø  7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο.
Ø  Κατάργηση των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
Ø  Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και κάθε είδους «συμβάσεις» - λάστιχο στα μέτρα και τις ανάγκες της κερδοφορίας του ομίλου
Ø  Μέτρα για την ΥΓΙΕΙΝΗ & την ΑΣΦΑΛΕΙΑ σύμφωνα με τις δικές ανάγκες
Ø  Μια ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο , με εξίσωση προς τα πάνω
Στις λίγες μέρες που μένουν μέχρι την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ , να αποφασίσουμε τη συμμετοχή μας χωρίς ταλαντεύσεις και διλήμματα. ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ είναι μόνο οι ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ . Η εργοδοσία , το κεφάλαιο , η κυβέρνηση δεν θέλουν τους αγώνες . Θέλουν «συναίνεση» , «κοινωνική συνοχή» , μας θέλουν υποταγμένους για να περάσουν τα μέτρα. Να τσακίσουμε στην κυριολεξία με συλλογική δράση , αυτούς που υπονομεύουν με διάφορους ύπουλους τρόπους τη συμμετοχή μας στην απεργία. Είναι πέμπτη φάλαγγα της κυβέρνησης , της εργοδοσίας , του κεφαλαίου αυτοί που «ψιθυρ
ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ σε κάθε κατεύθυνση , σε κάθε υπεύθυνο του συνδικαλιστικού κινήματος και της εργοδοσίας
  1. Το προσωπικό ασφάλειας δεν είναι για «λάντζα» και τρέχουσα δουλειά.
  2. Μην τολμήσει κανένας από εσάς να ‘’φορτώσει’’ τη δουλειά της 12ης Νοέμβρη την επόμενη ημέρα. Είσαστε παραβάτες από κάθε άποψη και έκθετοι όσοι σπρώχνετε τα πράγματα σε αυτή την κατεύθυνση.
  3. Αφήστε τις ετοιμασίες για «εγκαίνια» καταστημάτων κλπ. για άλλη μέρα , στις μέρες των αγωνιστικών κινητοποιήσεων δεν χωράνε οι φιέστες σας
  4. Στις 12 Νοέμβρη , ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ , εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας , στα μέτρα που χειροτερεύουν καθημερινά τη ζωή τη δική μας , των οικογενειών μας.
ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΙΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.ΑΥΤΟΙ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ !
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ «ΕΞΠΡΕΣ» ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΛΑΚΚΟ , ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑ ΘΑΨΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ !

ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ : ΟΡΓΑΝΩΣΗ , ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Επισκέπτες