20 Οκτ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ.

Η αντιλαϊκή επίθεση συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , κεφαλαίου , ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ πάει να σαρώσει ότι έχει μείνει όρθιο από τα προηγούμενα αντεργατικά μέτρα. Θολώνουν τα νερά για να κρύψουν πως τα μέτρα εντάσσονται στη συνολική στρατηγική για ανάκαμψη του κεφαλαίου και δεν αποτελούν κάποια παρέκκλιση.

Προσπαθούν να μας διαιρέσουν σε νέους και παλιούς – παλιά μου τέχνη κόσκινο – για να στρέψουν τον ένα ενάντια στους άλλους και να κάνουν  πιο εύκολα τη «βρώμικη» δουλειά. Η ουσία είναι : έχουν στο στόχαστρο όλες τις γενιές και δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο αν τους αφήσουμε ελεύθερο το δρόμο …
Όσο κι αν οργιάζει η κυβερνητική – κι όχι μόνο – προπαγάνδα , η αλήθεια είναι πως υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι της αντιλαϊκής πολιτικής . Γνωρίζουμε όλοι από τη ζωή μας ότι είμαστε εμείς οι χαμένοι. Ας μιλήσουμε όμως και για τους κερδισμένους . Κερδισμένοι είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι που βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνονται την ίδια ώρα που κατεδαφίζονται τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Κοντά στις παλιές ήρθαν και νέες παροχές για τους μεγάλους ομίλους όπως απαλλαγή ακινήτων από τον ΕΝΦΙΑ , απαλλαγή των ομίλων που έχουν συμβάσεις παραχώρησης από τέλη στους δήμους …κλπ.
Όσοι πίστεψαν ή και πιστεύουν ακόμα πως θα πάρουμε «ανάσα» .. έχουν πέσει τραγικά έξω αφού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ :  ετοιμάζει νέο χαράτσι με πρόσχημα το Ασφαλιστικό - Έκτακτη εισφορά στις λιανικές αποδείξεις (VIDEO) , στις 15 Νοέμβρη περίπου ετοιμάζεται το δεύτερο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων και είναι ανοιχτό το θέμα των πλειστηριασμών (η προστασία θα γίνει κάτω από κάποια συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά όρια.)
Οι εργατικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πρώτη γραμμή πανελλαδικά , η συνεχιζόμενη αύξηση των αποφάσεων συμμετοχής στα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη και την προετοιμασία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη , δείχνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν για οργανωμένη αντίσταση – αντεπίθεση από τη μεριά όλων των εργαζομένων.
Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα με τα «παράλληλα μέτρα» -«διορθωτικά μέτρα», τη συνεχιζόμενη «διαπραγμάτευση» . Επιχειρούν να κερδίσουν χρόνο και να μας πιάσουν … στον ύπνο. Μόνο λάθος δεν έχουν κάνει…
Απολύτως τίποτα δεν μπορεί να γίνει με εμάς τους εργαζόμενους ‘’στη γωνία’’ σαν παθητικούς θεατές των εξελίξεων. Να γίνουμε πρωταγωνιστές , να πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια. ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΟΣΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.
Σε αυτόν τον αγώνα της ζωής δεν περισσεύει κανένας . Οι μόνοι που δεν έχουν θέση , είναι οι κήρυκες της ταξικής συνεργασίας , οι υπονομευτές της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ. Κρατάνε χρόνια αυτή την τακτική. Τη γνωρίζουμε καλά… και το κίνημα καλύτερα. Μετρώντας ήττες!
Το κάλεσμα της ΕΣΚ ΟΤΕ , είναι πλατύ ενωτικό σε ταξική κατεύθυνση δεν καλλιεργεί αυταπάτες για εύκολες λύσεις χωρίς τον προσανατολισμό της πάλης στις αιτίες, στον πραγματικό αντίπαλο , το κεφάλαιο και την εξουσία του !
Προχωράμε με γοργά βήματα , οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς , σε όλο τον όμιλο με σχέδιο και πρόγραμμα αγωνιστικό , στόχους πάλης που ικανοποιούν τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες κόντρα στα όρια της εργοδοσίας και των  επιχειρηματικών ομίλων συνολικά.


ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ –ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.


ΟΛΟΙ  ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Προετοιμάζουμε εντατικά το έδαφος για την επιτυχία της
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
Κανένας μόνος του στην επίθεση!

Επισκέπτες