Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

29 Οκτ 2015

ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον όμιλο εταιρειών ΟΤΕ
Δεν αφήνουμε άλλο χρόνο χαμένο. Το Νοέμβρη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να περάσει oσα απομένουν από τα  προαπαιτούμενα της συμφωνίας του Αυγούστου. Τα μέτρα θα είναι ισοπεδωτικά για την κοινωνική ασφάλιση, τα εργασιακά, θα μας φορτώσουν με πρόσθετους βαρύτατους φόρους, θα επιταχύνουν τις διαδικασίες κατασχέσεων –πλειστηριασμών σπιτιών.
Με όπλο το 3ο μνημόνιο η συγκυβέρνηση , ξεδιπλώνει έναν ακόμα γύρο σκληρής αντιλαϊκής επίθεσης, σκληρών αντεργατικών μέτρων. Η πίεση από την Ε.Ε ,τις ενώσεις των εργοδοτών ολοένα και αυξάνεται: «η επίτευξη της συμφωνίας με τους εταίρους τον Αύγουστο του 2015 συνέβαλε στην απομάκρυνση της αβεβαιότητας, ενώ είναι ήδη ορατά ορισμένα σημάδια σταθεροποίησης των συνθηκών που λειτουργούν οι επιχειρήσεις»  (από ανακοίνωση  του ΣΕΒ) . Αυτοί τρίβουν τα χέρια τους από τις «μεταρρυθμίσεις», γιατί αυτοί θα εξασφαλίσουν την σταθεροποίηση των κερδών τους μέσα σε παρατεταμένη οικονομική κρίση. Ήδη είναι έτοιμο το νέο ασφαλιστικό. Θα οδηγήσουν γυναίκες και νέους εργαζόμενους  να δουλεύουν ως τα βαθιά γεράματα και έχουν το θράσος να επικαλούνται την ισότητα  και τη δικαιοσύνη. Με νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Με νέο χτύπημα της υγείας και της πρόνοιας, της προστασίας από τους επαγγελματικούς κινδύνους, με απαλλαγές τους κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν «βαρίδια» του ασφαλιστικού.
Οι εργαζόμενοι μια διέξοδο έχουμε. Να ξεσηκωθούμε!
Οργανωνόμαστε , παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας για να μπλοκάρουμε τα σχέδια τους. Τέρμα στην ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία, όλα γίνονται όταν οργανώσουμε τον αγώνα μας. Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στα μέτρα που έρχονται, να διεκδικήσουμε πίσω όσα δικαιώματα μας πήραν, να ανατρέψουμε την πολιτική που θυσιάζει το μέλλον μας και των παιδιών μας , στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας» δηλαδή στα κέρδη των εργοδοτών –κεφαλαίου.

Να μπει τέρμα στον αποπροσανατολισμό του ιδεολογήματος «υπάρχει η λαϊκή συναίνεση»!!! Ο εργαζόμενος λαός δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για να ισοπεδωθεί η ζωή του. Όσες ανατροπές έχουν ετοιμάσει και θέλουν να ολοκληρώσουν  στην κοινωνική ασφάλιση, στους μισθούς, στις ομαδικές απολύσεις, στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, για την προκήρυξη απεργίας, για το σύνολο των εργατικών μας δικαιωμάτων πρέπει να βρουν τείχος αντίστασης από τους εργαζόμενους, στο δρόμο του αγώνα!!!
Να καταδικάσουμε στην πράξη με ενιαία  συντονισμένη πάλη την προσπάθεια διαχωρισμού  των εργαζομένων, κυβέρνησης και εργοδοτών. Διαχρονικά το «διαίρει και βασίλευε» είναι βούτυρο στο ψωμί τους, με αυτόν τον ύπουλο τρόπο περνούν τα μέτρα.
Στον όμιλο ΟΤΕ πλέον επίσημα και  ενιαία η διοίκηση σχεδιάζει, οργανώνει, αποφασίζει και υλοποιεί…

Σήμερα οι εργαζόμενοι του ομίλου ΟΤΕ  (νέοι- παλαιοί), COSMOTE , e value, και ένα πλήθος τρίτων εταιρειών δανεισμού μετά από τις συνεχόμενες εθελούσιες απολύσεις, έχουν υποστεί- καλύπτοντας- το βάρος των χαμένων θέσεων εργασίας, τη συνεχή εντατικοποίηση με το κυνήγι των στόχων  να χτυπά κόκκινο σε όλους τους κρίκους παραγωγής, από εμπορικά καταστήματα ,τεχνικά τμήματα, τηλεφωνικά κέντρα, πωλήσεις, πληροφορική. Το αποτέλεσμα -και ο καρπός αυτής της εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων που έχουν επιστημονική εξειδίκευση είναι διαχωρισμένο σε κατηγορίες. Με διαφορετικούς μισθούς, ωράρια, συμβάσεις και  δικαιώματα

Η Διοίκηση ομίλου ΟΤΕ με κέρδη 267 εκατ ευρώ και το μονοπώλιο ομίλου D.T 62,7 δις ευρώ (το 60% εκτός Γερμανίας- οικονομικό έτος 2014). Καρπώνονται όσα εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε.

Από αυτή την πλευρά και με βάση τα ταξικά μας συμφέροντα πρέπει να μην εγκλωβιστούμε σε λογικές διάσπασης και διαχωρισμού από όσους έχουν συμφέρον-παλαιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού  να είμαστε εύκολη λεία στις επιδιώξεις της εργοδοσίας.

Μπαίνει, λοιπόν, το ερώτημα και καλούνται και οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ να το απαντήσουν μπροστά  και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία 12 Νοέμβρη. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τους ταξικούς μας αντίπαλους, τους εκμεταλλευτές μας, αυτούς τους κηφήνες που καρπώνονται όλο και πιο πολύ τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε, με την ίδια στρατηγική που έχουν κι αυτοί χωρίς να έχουμε ενιαία οργάνωση; Ασφαλώς και όχι..

Κανένα συγχωροχάρτι, καμιά ανοχή σε όσους βάζουν τρικλοποδιές στην οργάνωση και πάλη της εργατικής τάξης. Η αποκάλυψη και απομόνωσή τους είναι σημαντικός δείκτης για την επιτυχία συνολικά της πάλης της για το δίκιο της. Η ΕΣΚ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ να απομονώσουν νέο και παλαιό  κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που έχει το δικό του ρόλο στη διαίρεση των εργαζομένων στον όμιλο. Συμβάλει στο να περνάνε πιο εύκολα τη  σταθερή επιδίωξη της εργοδοσίας,   το ξεζούμισμά μας. Ρίχνει ταυτόχρονα νερό στο μύλο της κυβέρνησης και του κεφαλαίου , διευκολύνει τα γενικότερα σχέδια της σε βάρος συνολικά της εργατικής τάξης. Καμία ελπίδα και προοπτική δεν υπάρχει στην περιβόητη «ανάκαμψη» , θα γίνει πάνω στα συντρίμμια των μισθών και των δικαιωμάτων μας.
Είναι η ώρα να δοκιμάσουμε την δύναμη μας ΕΝΙΑΙΑ, είναι ώρα μάχης και ζωής.

Είναι ώρα να ξεσηκωθούμε στις 12 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!Επισκέπτες