Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

27 Σεπ 2015

Οι «εκπλήξεις» της νέας ΣΣΕ που αποκαλύπτονται καθημερινά

Μετά από 9 μήνες εφαρμογής της νέας ΣΣΕ που υπεγράφη στα τέλη του 2014 γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο, αυτό που από την πρώτη στιγμή βροντοφώναξε η ΕΣΚ, ότι αυτή η σύμβαση εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της εργοδοσίας και όχι των εργαζόμενων.

Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι που προέρχονται από την OTEplus βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της σύμβασης αυτής.  Συνέπειες που μπορεί αρχικά να κάλυψαν οι πανηγυρισμοί της ηγεσίας της ΟΜΕ – ΟΤΕ για την ένταξη τους στον ΟΤΕ αλλά μέρα τη μέρα γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρες. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της σύμβασης η εργοδοσία πέτυχε ο διαχωρισμός που υπήρχε πριν, ανάμεσα σε εργαζόμενους στον ΟΤΕ και στην OTEplus να θεσμοθετηθεί με τη σύμφωνη γνώμη των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Έτσι το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για την ομογενοποίηση του προσωπικού παρέμεινε κενό γράμμα.

Πέρα από το μισθό που δεν φτάνει για να βγει ο μήνας και να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες, οι συνάδελφοι που προέρχονται από την OTEplus δοκιμάζουν καθημερινά μια νέα έκπληξη μαθαίνοντας ότι πολλά από όσα ισχύουν για τους παλιούς εργαζόμενους δεν ισχύουν για αυτούς. Για το δάνειο των 5.000 πρέπει να περιμένουν 2 χρόνια, οι ετήσιες μέρες ασθενείας που δικαιούνται δεν είναι 30 αλλά 15 με αποτέλεσμα συναδέλφισσες να αναγκάζονται να επιστρέψουν στην δουλειά λίγες μέρες πριν γεννήσουν, τα εκτός έδρας είναι λιγότερα για αυτούς, το ίδιο και τα κουπόνια σίτισης.

Συνεπώς, επιβεβαιώνεται η ΕΣΚ – ΟΤΕ που, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, από την πρώτη στιγμή διαφώνησε και κατήγγειλε αυτή τη ΣΣΕ. Παραμένει, λοιπόν, εξαιρετικά επίκαιρο το διεκδικητικό μας πλαίσιο.


 ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ


  • ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( ΣΣΕ ) με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ένταξη ΤΩΡΑ όλων των εργαζόμενων στην ΟΤΕplus στα μισθολόγια των παλαιότερων εργαζόμενων στον ΟΤΕ, με Ενιαίο κανονισμό εργασίας.
  • Ενιαίο ωράριο με 7ωρο πενθήμερο 35ωρο για όλους.
  •  Όχι στην απόσχιση έργου, υπηρεσιών και εργαζομένων σε τρίτες εταιρείες (outsourcing).
  • Ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς
  • ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για την ΥΓΙΕΙΝΗ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ στους χώρους εργασίας.
ΟΧΙ στην «εργασιακή ειρήνη» και στις υποχωρήσεις
Λύσεις υπάρχουν μόνο στην οργάνωση

και κινητοποίηση των εργαζομένων
Με τη δύναμή μας θα επιβάλουμε το δίκιο μας

Επισκέπτες