Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

27 Σεπ 2015

Η υποστελέχωση του ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Συναδέλφισες, συνάδελφοι στον όμιλο ΟΤΕ
Η εργοδοσία του ομίλου για μια ακόμα φορά δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο.
Την ώρα που ανακοινώνει αυξημένα κέρδη για το α’ εξάμηνο του 2015, αποφασίζει να μειώσει τον αριθμό των εργαζόμενων που θα δουλεύουν στις βάρδιες τις Κυριακές και τις αργίες στην εξαιρετικά κρίσιμη υπηρεσία του Ναυτιλιακού Δικτύου Ολυμπία Ράδιο.
Πρόκειται για τον παράκτιο σταθμό της Ελλάδας, μία υπηρεσία που έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα. Μέσω αυτής γίνονται όλες οι ασύρματες επικοινωνίες μεταξύ πλοίων και στεριάς και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης που επιτελεί το λιμενικό σώμα.
Είναι μια υπηρεσία η οποία δέχεται κλήσεις κινδύνου από σκάφη όλων των ειδών. Σχεδόν καθημερινά διεξάγονται συνομιλίες με θαλασσοδερμένους ανθρώπους, ιστιοπλόους, ναυτικούς, ψαράδες, μετανάστες, πρόσφυγες οι οποίοι περιμένουν από τον παράκτιο σταθμό μίας κατεξοχήν ναυτικής χώρας, άμεση ανταπόκριση και βοήθεια Ο καθένας μας μπορεί να φανταστεί το φόρτο εργασίας, ειδικά τους τελευταίους μήνες όπου τα κύματα των κυνηγημένων προσφύγων και μεταναστών έχουν ενταθεί. Προκειμένου να αποφύγουν τους βομβαρδισμούς ξεριζώνονται άδικα από τις πατρίδες τους και συρρέουν κατά χιλιάδες στο Αιγαίο.

Ωστόσο, η εργοδοσία στο όνομα της κερδοφορίας της, η οποία είναι σαν θεός για αυτήν, κόβει άτομα από τις βάρδιες του Ολυμπία Ράδιο και δεν φοβάται να ρισκάρει την ομαλή λειτουργία του, την οποία προσπαθούν να διασφαλίσουν οι συνάδελφοι παρά την εντατικοποίηση που τους επιβάλλεται. Έτσι πλέον τις Κυριακές και τις αργίες, παρά την αξιοθαύμαστη προσπάθεια των συνάδελφων να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά κινδύνου με αποτελεσματικότητα, η εργοδοσία τους δένει τα χέρια και ρισκάρει πλέον μέχρι και με ανθρώπινες ζωές.
Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται πως η κοινωνία μας είναι χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα. Από την μία είναι οι μεγαλοεπιχειρήσεις και από την άλλη όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι της χώρας, σε στεριά και θάλασσα, μαζί με τους  κατατρεγμένους των άδικων πολέμων. Από την μία οι σταθεροί δείκτες κερδοφορίας του ομίλου και από την άλλη η ζωή και οι ανάγκες μας.

Κριτήριο μας οι ανθρώπινες ανάγκες, κριτήριο τους τα κέρδη τους.

Απαιτούμε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα με τις  βάρδιες του ΟΛΥΜΠΙΑ ΡΑΔΙΟ και να επιστρέψουν στην προηγούμενη κατάσταση.
Να μην περάσει και άλλη Κυριακή ή αργία όπου η υπηρεσία θα υποστελεχωθεί.

Επισκέπτες