Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

24 Σεπ 2015

Όταν η πραγματικότητα δεν είναι βολική … τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!!!

Εδώ και 28 μήνες, από τη μέρα που υπεγράφη η ΣΣΕ για το ωράριο των καταστημάτων, οι εργαζόμενοι στα Εμπορικά Καταστήματα του ΟΤΕ (oteshops) ζουν το δικό τους «μύθο».
Μύθος που δεν εντάσσεται καθόλου στις φιέστες… «των εταιρικών αξιών της Εταιρείας».
Αναρωτιούνται που βρίσκεται αυτό το «εξαίρετο περιβάλλον για να εργαστούν και να αναπτυχθούν».
Απόδειξη είναι η ύπαρξη μαζικών αιτημάτων μεταθέσεων από τα Καταστήματα και η επίσης μαζική φυγή των εργαζομένων από αυτά, με τα προγράμματα των «εθελούσιων» αποχωρήσεων!     

Σε αυτούς τους 28 μήνες οι εργαζόμενοι όλων των καταστημάτων του ομίλου ΟΤΕ βιώνουν στο πετσί τους:
  • «τις αξίες» των απάνθρωπων εξαντλητικών ωραρίων.
  • Την διαρκή κάλυψη  των ασταμάτητων   «επιχειρησιακών  αναγκών»  και των αυξανόμενων στόχων.
  •  Την «ανταμοιβή» της υπερεργασίας χιλιάδων εργατοωρών, με  την χορήγηση …repo!!!
  • Το «προνόμιο» της κατάργησης του 5μέρου – την κατάργηση της Κυριακής  αργίας και φέτος ,την αργία του  15Αύγουστου. 
  • Το βάσανο των μυοσκελετικών προβλημάτων μέσης, αυχένα, χεριών που έχουν καταστήσει το περικάρπιο και το κολάρο ... απαραίτητα αξεσουάρ!!!
  • Την παντελή έως και επικίνδυνη απουσία κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
  • Το καθεστώς τρομοκρατίας που επιβάλλουν σε πολλά καταστήματα οι προϊστάμενοι

Ήταν αυτοί που πρώτοι έζησαν, τον εργασιακό μεσαίωνα, της απλήρωτης εκμετάλλευσης του ελεύθερου χρόνου τους.  Οι εργαζόμενοι των καταστημάτων «αξιοποιήθηκαν» 28 μήνες, για να εφαρμοσθούν  από την Διοίκηση όλες οι αναχρονιστικές και αντεργατικές εργασιακές σχέσεις.
Κυρίαρχη, η Διευθέτηση χρόνου εργασίας που εφαρμόσθηκε με τις ευλογίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού, διαμορφώνοντας έτσι μια κατάσταση – πιλότο για όλους τους εργαζόμενους. Για αυτό έχει τεράστιες ευθύνες - ο ΠΑΣΕ με το συσχετισμό δυνάμεων σε ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – γιατί αποπροσανατόλισε, προσάρμοσε και τελικά υπέταξε τους εργαζόμενους στο στόχο της εργοδοσίας. Στόχος που δεν είναι άλλος από την επιβολή ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.
Αυτές οι πλειοψηφίες έθεσαν το συνδικαλιστικό κίνημα μακριά από τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους και το προσάρμοσαν στην βαρβαρότητα. Γιατί δεν μπορεί ενώ γνωρίζουν τις αγωνίες και  το πλήθος από τα αιτήματα των εργαζομένων στα καταστήματα να περιορίζονται στις γνωστές διαπιστώσεις των εργασιακών συνθηκών, ζητώντας γενικά να εφαρμοστεί το πλαίσιο ξεκούρασης και ανάπαυσης των εργαζομένων. Έτσι, απομονώνεται και αποκρύπτεται για άλλη μια φορά η πραγματική αιτία που είναι η κατάργηση της σταθερής εργασίας  και του 8ωρου που αποτελεί στόχο των εργοδοτών εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία τους.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται όταν από το 2012 και μετά (βλ. σχετικές ανκ) σε όλα τα συμβούλια έθετε ως πρόταση διεκδίκησης:
Τη μονή προσέλευση των εργαζομένων στα καταστήματα και μετά τις απανωτές εθελούσιες την άμεση πρόσληψη ισάριθμου προσωπικού σε αυτά.
Τότε μας κατηγορούσαν για μαξιμαλιστικά αιτήματα… Τώρα, όμως, αν δεν αμφισβητήσουμε συντονισμένα, ενωμένα, ταξικά, μαζικά τον πυρήνα της λογικής της κυβέρνησης και των εργοδοτών, δηλαδή τον πολλαπλασιασμό του καπιταλιστικού κέρδους δε θα μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Τα δικά μας αιτήματα στηρίζονται στην αλήθεια: Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν τον πλούτο. Δεν ανεχόμαστε να μας λογαριάζουν ως «μονάδες κόστους».
Έχουμε πληρώσει τόσα χρόνια με κόπο και θυσίες την κρίση τους.
ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ!


Επισκέπτες