Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

13 Σεπ 2015

Πάμε στις εκλογές με εφόδιο-όπλο την πείρα από τη ζωή μας και τη θέση μας ως εργαζομένοι

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ
Σε μια εβδομάδα πάμε ξανά σε εκλογές , 3η φορά μέσα σε ένα χρόνο…
Δεν είμαστε ανυποψίαστοι όπως ενδεχόμενα στις εκλογικές αναμετρήσεις των προηγούμενων χρόνων κι όχι μόνο του 2015. Στα έξι χρόνια από το ξέσπασμα της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος τα έχουμε δει όλα   :
  1. Διακηρύξεις πολιτικών κομμάτων που έγιναν κουρελόχαρτα , υποσχέσεις που μετατράπηκαν σε ασήκωτα βάρη για εμάς και τις οικογένειές μας
  2. Κυβερνήσεις σε όλες τις  εκδοχές με συμμετοχή κομμάτων που «έσκιζαν τα ρούχα τους» μπροστά στο ενδεχόμενο σύμπραξης – και μάλιστα κυβερνητικής – με τους πολιτικούς τους αντιπάλους…
  3. Εκβιαστικά διλήμματα από όλες τα πολιτικά κόμματα– θιασώτες της «ευρωπαϊκής πορείας» της χώρας – για να υποταχτούμε στο 1ο , 2ο και 3ο μνημόνιο.
  4. Η «σωτηρία της χώρας»  αποδείχτηκε ένας διαρκής γολγοθάς για μισθωτούς-συνταξιούχους-ανέργους-νεολαίους-αυτοαπασχολούμενους στις πόλεις και τα χωριά
  5. Σταθερή υποστήριξη όλων των μνημονίων και της «ευρωπαϊκής πορείας» από τη μεγάλη μερίδα της ολιγαρχίας της χώρας.
Στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη μας καλούνε να διαλέξουμε με δεδομένη την υλοποίηση των δεσμεύσεων όλων των μνημονίων , δηλαδή  επιλέξουμε το χρώμα του σχοινιού που θα μας κρεμάσουνε… ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ , θέλουν να μας κυβερνήσουν , να εφαρμόσουν τα μνημόνια. Οι όψιμοι «επαναστάτες» -λαύροι κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ανακάλυψαν τώρα τα «σκάρτα» και μας καλούνε – σαν άλλος ΣΥΡΙΖΑ-να πιστέψουμε πως μέσα σε μια αντιλαϊκή πολιτική στα πλαίσια του καπιταλισμού και της ΕΕ μπορεί να υπάρξουν λύσεις αμοιβαία επωφελείς για το κεφάλαιο και τους εργάτες. Από τα λαγούμια της η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , η σιδερένια γροθιά του κεφαλαίου , πάει να φανεί φιλολαϊκή και να παγιδέψει λαϊκές ψήφους .
Ζήσαμε και δοκιμάσαμε πολλά , είδαμε να χειροτερεύει καθημερινά η ζωή μας , παρά τη «σωτηρία της χώρας». Κάθε δική μας απώλεια , τροφή – λέγε με κέρδος – για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους που είδε σε λίγα χρόνια να γίνονται πράξεις , ταξικές αντεργατικές επιδιώξεις  πολλών χρόνων.
Να μην αναθέσουμε τη ζωή μας , τα δικαιώματά μας , την ίδια την πορεία της χώρας σε όλους αυτούς που δοκιμάστηκαν και συνέβαλαν – το κάθε κόμμα από το δικό του πόστο – στο να γίνουν οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Η ΕΛΛΑΔΑ δέθηκε πιο σφιχτά στο ιμπεριαλιστικό άρμα – ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , ΕΕ – είναι μέχρι τα μπούνια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια , ψήφισε στήριξε με όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων τις αποφάσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Να μην επιτρέψουμε να μας ξεγελάσουν με την υποκρισία τους , να μην επιτρέψουμε να μας πιάσουν στα νέα δόκανα που στήνουν για να τα καταφέρουν κι αυτή τη φορά.
Η ψήφος μας να είναι ψήφος καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής , ψήφος καταδίκης του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και των κομμάτων που ενώ τον στηρίζουν μας εμπαίζουν με υποσχέσεις για λύσεις μέσα στα πλαίσια των τριών μνημονίων και της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Η ψήφος «ανάθεσης λύσεων» στα κόμματα αυτά , δεν μπορεί παρά να χειροτερέψει την κατάσταση σε βάρος μας και με τη δική μας υπογραφή. Οι μονοπωλιακοί όμιλοι βλέπε και την πρόσφατη τοποθέτηση του ΣΕΒ ξεκαθάρισαν τα πράγματα : «Το ζητούμενο πλέον είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει να στοιχηθεί πλήρως πίσω από τις επιδιώξεις του συμφωνηθέντος προγράμματος προσαρμογής και να το εφαρμόσει έγκαιρα και αποτελεσματικά, καθώς αυτή είναι όντως η τελευταία προσπάθεια ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας». Πηγή ΣΕΒ – Εβδομαδιαίο δελτίο.
Ολα τα παραπάνω σηματοδοτούν την ανάγκη αλλαγής πορείας. Να μη ξεγελαστούμε από νέους σωτήρες που πάνε να ξεπλύνουν τις βαριές ευθύνες και με τη λαϊκή επιδοκιμασία. Η  λύση στα αδιέξοδα που παράγουν –για εμάς - τα μνημόνια , δείχνουν το κατακόκκινο χρώμα της ψήφου μας. Με ψήφο στην πολιτική δύναμη που εναντιώθηκε και στάθηκε όρθια στη λαίλαπα κεφαλαίου – ΕΕ – κομμάτων του ευρωμονόδρομου , με «ένα σμπάρο χτυπάμε δύο τρυγόνια» : 
1.Κάνουμε σαφή , κατηγορηματική την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής κι όλων όσοι τη στήριξαν και σκόρπισαν ψεύτικες υποσχέσεις και αυταπάτες για λύσεις στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου , της ΕΕ
2.Αντιστεκόμαστε στην εφαρμογή των μνημονίων , διεκδικούμε την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών ,
3.Παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας στα δικά μας χέρια με εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής τάξης να ανοίγει δρόμους ανατροπής με γνώμονα τα δικά μας ταξικά συμφέροντα.
ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ-ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ
Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας.  
Η ζωή μας βάζει μπροστά σε νέες μεγάλες ευθύνες και καθήκοντα. Το κάλεσμα του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ προς την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της , είναι αποφασιστικό βήμα για να αντισταθούμε και να οργανώσουμε την απάντηση μας απέναντι στο νέο βάρβαρο γύρο επίθεσης που ακολουθεί, στην ανέχεια και την εξαθλίωση που μας περικυκλώνει για να σωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Με όπλο μας το «ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ 2015» με οργάνωση – αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων : Ετοιμάζουμε μαζικά, μαχητικά, εργατικό λαϊκό τείχος αντίστασης για να μην περάσουν τα νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα.Στους νέους γύρους διαπραγματεύσεων του Οκτώβρη για ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ , να έχουμε βάλει τις βάσεις ισχυρού αγωνιστικού μετώπου αντίστασης και διεκδίκησης με τη ΨΗΦΟ του ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και την οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε τόπο δουλειάς του ομίλου και στον κλάδο γενικά.

Επισκέπτες