Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

30 Σεπ 2015

«Μέσα σε ένα μήνα θα κάνουμε ότι δεν έγινε σε 40 χρόνια» ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, της «δεύτερης φορά κυβέρνησης της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»«Μέσα σε ένα μήνα θα κάνουμε ότι δεν έγινε σε 40 χρόνια»  
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, της «δεύτερης φορά κυβέρνησης της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ
Οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη είναι ήδη παρελθόν με «κληρονομιά» ένα συνολικά αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Η ωμή τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας δείχνει πως δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Προέχουν η οργάνωση , η αντίσταση και διεκδίκηση δικών μας στόχων πάλης κόντρα σε όσα επιτάσσουν οι ανάγκες και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αυτά υπηρετούν τα 1ο , 2ο και 3ο μνημόνιο κι όλα όσα λένε – τα πολιτικά κόμματα που το υπηρετούν – είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Δεν τους φτάνει το αποτέλεσμα των εκλογών , προσπαθούν συστηματικά , σχεδιασμένα , επίμονα να παραλύσουν κάθε θέληση για αντίσταση :    Επικαλούνται το αποτέλεσμα σαν «νομιμοποίηση» των όσων έχουν αποφασίσει να περάσουν «δια πυρός και σιδήρου». Τα κόλπα για την «ανάπτυξη» , για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν μετά τον «Αρμαγεδώνα» , πάνε να μας αποκοιμίσουν , να μας κάνουν συνένοχους της αντεργατικής πολιτικής. Ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ο καθένας , να μη νομιμοποιήσει αυτά που ετοιμάζουν σε βάρος μας. Να αντιδράσουμε συλλογικά σε κάθε μέτρο , να γίνουμε μια γροθιά με τους εργαζόμενους του κλάδου , με τους άλλους κλάδους και την εργατική τάξη συνολικά.
Οι δυνάμεις των πολιτικών κομμάτων - που στηρίζουν τα μνημόνια , τη στρατηγική του κεφαλαίου-στο εργατικό κίνημα , είναι ο «δούρειος ίππος» του κεφαλαίου. Δεν υπάρχει καμία προοπτική για τους εργαζόμενους αν δεν τους σαρώσουν από πάνω μέχρι κάτω , από τη ΓΣΕΕ μέχρι και το τελευταίο σωματείο. Δεν είναι ότι δεν ξέρουν , δεν είναι η άγνοια που καθορίζει τη στάση τους , είναι επιλογή στο δρόμο της ταξικής συνεργασίας. Αυτοί δηλητηριάζουν καθημερινά τους εργαζόμενους με την εργασιακή ειρήνη και την αναζήτηση λύσεων στα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου».
Τα όσα συμβαίνουν στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ , η καταπάτηση δικαιωμάτων , το καθημερινό άγριο κυνηγητό των «στόχων» , η εξουθένωση των εργαζομένων : τεχνικών πεδίου , των Εμπορικών Καταστημάτων , όλων των κρίκων παραγωγής του ομίλου , είναι στρατηγική του ομίλου. Αυτός είναι και ο λόγος που  μια σειρά σοβαρών ζητημάτων όπως αυτό του ωραρίου των Εμπορικών Καταστημάτων ,του συστήματος αξιολόγησης, του διαχωρισμού αποζημιώσεων εκτός έδρας μετακινήσεων μεταξύ παλαιών και νέων εργαζομένων,  τα παραπέμπει …στις καλένδες. Με την λογική της συγκράτησης των στόχων -των κερδών. Όμως οι δικές μας ανάγκες δεν χωράνε στα κέρδη τους , δεν χωράνε στο λυσσαλέο ανταγωνισμό των ομίλων για επικράτηση στον κλάδο. Αν δεν αλλάξει πορεία το συνδικαλιστικό κίνημα, αν δεν προετοιμαζόμαστε για σκληρούς αγώνες  θα συνεχίσουμε να μετράμε ήττες. Με τη νέα γενιά εργαζομένων να πληρώνει το βαρύτερο φορτίο όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών ανατροπών.
H τοποθέτηση του υπουργού ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ. Κατρούγκαλου , δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία» , έρχεται σαν συνέχεια των «συγχαρητήριων» μηνυμάτων από ευρωπαίους ηγέτες  από την τοποθέτηση της ΕΕ και του ΣΕΒ για το αντιλαϊκό έργο που έχει να επιτελέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κι αυτοί προχωράνε – με διαδικασίες ‘’εξπρές’’- τις αποφασισμένες ανατροπές σε ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ.. 
Σε κάθε χώρο δουλειάς , στην κάθε εταιρία, συνολικά στο όμιλο να μετρήσουμε άμεσα βήματα οργάνωσης , συσπείρωσης σε αγωνιστική κατεύθυνση με πλαίσιο πάλης που θα υπηρετεί τις ανάγκες του συνόλου των εργαζομένων. Να παραμερίσουμε κάθε κήρυγμα  διαχωρισμού και διάσπασης των εργαζομένων σε νέους και παλιούς , σε υψηλόμισθους και χαμηλόμισθους κλπ. Ενωμένοι σε μια γροθιά να προχωρήσουμε στη δράση και διεκδίκηση :
  • ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ
  • ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 7 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ , 35ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ,  ΧΩΡΙΣ «ΣΠΑΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ» και άλλα κόλπα για να τα φέρνει βόλτα η εργοδοσία με όσο το δυνατόν λιγότερους εργαζόμενους
  • ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ , ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΜΕ  ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Με το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ με συσπείρωση στην ΕΣΚ και το ΣΕΤΗΠ μπορούμε να κάνουμε βήματα να προχωρήσουμε κόντρα στη θέληση όλων όσοι θέλουν να επιβάλουν το νέο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ . Η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ , είναι καίρια για τις δικές μας ανάγκες , για τα δικά μας συμφέροντα , κόντρα στα συμφέροντα και τις ανάγκες των μονοπωλίων.
Τραβάμε αποφασιστικά μπροστά για την οργάνωση της αντεπίθεσης , δεν «τσιμπάμε» στα κηρύγματα της «συναίνεσης» (δηλαδή της υποταγής μας) στα συμφέροντα και τις ανάγκες του κεφαλαίου.  ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΤΩΡΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ.


Βάζουμε στο στόχο τον πραγματικό αντίπαλο τα μονοπώλια και τους εκπροσώπους του στο κίνημα , προετοιμάζουμε εντατικά το έδαφος για κλιμάκωση των αγώνων και απεργία για να εμποδιστούν τα μέτρα που σχεδιάζουν κυβέρνηση – μονοπώλια – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.

Επισκέπτες