Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

27 Αυγ 2015

1ο , 2o και τώρα 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ νέας «αριστερής» κοπής , με υπερψήφιση από όλες τις δυνάμεις του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΑΝΚ ΤΗΣ ΕΣΚ ΟΤΕ: ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.doc

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ
H θερινή περίοδος είναι στην εκπνοή της, με μια ‘’πλούσια’’ σοδειά σε όφελος των οικονομικών ισχυρών και σε βάρος των μισθωτών-συνταξιούχων-ανέργων και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων. Μέσα στο κατακαλόκαιρο – παραμονή του Δεκαπενταύγουστου-το μπλοκ των δυνάμεων που υπηρετούν – ο καθένας από το δικό του ρόλο – το κεφάλαιο, παραμέρισαν τις επιμέρους διαφορές τους και ψήφισαν αντάμα τα αντιλαϊκά – αντιδραστικά μέτρα.
Μέσα στον καλοκαιρινό ορυμαγδό τα συλλαλητήρια , οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ ήταν το δυναμικό ΟΧΙ στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , στα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο , την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ και το κεφάλαιο μήνυμα σαφές – δεν χωρούσε καμία παρερμηνεία : Κάθε εργασιακός χώρος , κάθε γειτονιά να γίνουν κάστρα αντίστασης και ταξικού αγώνα.

Το μνημόνιο είναι ήδη σε πορεία υλοποίησης : Εφαρμογή προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων για μείωση των κατώτερων συντάξεων , με την υπογραφή της παράδοσης 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε πολυεθνική του κλάδου , των αερομεταφορών. Μέχρι τον Οκτώβρη – σύμφωνα με την υπογραφείσα δέσμευση – ξεκινάει διαδικασία «διαβούλευσης»  για τις ομαδικές απολύσεις , τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και της συνδικαλιστικής δράσης. Πυξίδα τους για τις αλλαγές , οι «βέλτιστες πρακτικές» της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ και γενικότερα που είναι συνώνυμες με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την απαγόρευση κάθε συνδικαλιστικής δράσης.
Τα όσα περιγράψαμε πιο πάνω , που περιέχουν και την πώληση του τελευταίου 10% του Δημοσίου στον ΟΤΕ , συνιστούν ένα άκρως βολικό και τον όμιλο εταιριών ΟΤΕ , πλαίσιο , εχθρικό για εμάς τους χιλιάδες εργαζόμενους στις εταιρίες του ομίλου. Ένα ερώτημα – καίριο – ζητάει απάντηση : ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ; «Και σε αυτό το τρίτο μνημόνιο το λογαριασμό καλούνται για άλλη μια φορά να τον πληρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Με τεκμηρίωση και ρεαλισμό μπορούμε να δημιουργήσουμε τις βέλτιστες εκείνες συνθήκες για το σήμερα και το αύριο όλων των εργαζομένων του Ομίλου ΟΤΕ». (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΟΜΕ ΟΤΕ , 17/07/2015). Από την τοποθέτηση των δυνάμεων που κυριαρχούν στο συνδικαλιστικό κίνημα , είναι φανερή η απόσταση ή καλύτερο το χάος που χωρίζει αυτές τις δυνάμεις από τις ανάγκες οργάνωση και αγώνα των εργαζομένων στον όμιλο.
Οι εκτιμήσεις , οι θέσεις της ΕΣΚ ΟΤΕ επιβεβαιώθηκαν σε όλους τους τομείς. Όποιο θετικό αγωνιστικό βήμα έγινε στον όμιλο , είχε τις ταξικές δυνάμεις και το ΣΕΤΗΠ μπροστά . Παρά τις συκοφαντίες και τις στρεβλώσεις σε βάρος του ΠΑΜΕ , η αλήθεια είναι μια : ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΝ ΛΥΓΙΣΕ , ΔΕΝ ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ , ΔΕΝ ΣΥΡΘΗΚΕ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ» ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ «ΕΤΑΙΡΩΝ».
Η ΕΣΚ ΟΤΕ , απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενη , εργαζόμενη που δεν συμβιβάζεται με τα βάρβαρα μέτρα , με τα μνημόνια και με τη στρατηγική του κεφαλαίου. Να μην υποχωρήσουμε , να βάλουμε κάθε είδους αγωνιστικό φραγμό στην εξειδίκευση του μνημονίου , στα νέα μέτρα , με οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία. Να τα ακυρώνουμε σε κάθε τόπο δουλειάς.
Οι δικές μας ανάγκες , οι ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών μας δεν χωράνε στα μνημόνια , στην «ανάπτυξη» τους. Με σταθερότητα , επιμονή , αγωνιστικό σχεδιασμό , οργάνωση παντού,  να βάλουμε μπροστά , ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ , ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ , ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ σε μια πορεία συγκέντρωσης δυνάμεων για το άνοιγμα του άλλου δρόμου οργάνωσης της κοινωνίας , χωρίς ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ , ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ , ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Επισκέπτες