Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

13 Ιουλ 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΜΕ ΟΤΕ KAI ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

ΕΣΚ ΟΤΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 13-7-2015.doc

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΑΡΒΑΡΟ 3O ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Μετά από ένα πεντάμηνο διαπραγματεύσεων το θηρίο – λέγε με ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ- γέννησε το νέο βάρβαρο 3ο μνημόνιο. Διατηρούνται όλα τα βάρη των προηγούμενων «μνημονιακών νόμων» και προστίθενται νέα στις πλάτες των μισθωτών , των συνταξιούχων , των λαϊκών στρωμάτων. Με ένα μπαράζ νέων αντιλαϊκών νομοθετημάτων θα επιχειρηθεί να σαρωθούν – σε όφελος των οικονομικά ισχυρών – όσα εργασιακά , ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει.

Στο υπό διαμόρφωση νέο ταμείο θα περάσουν προς ιδιωτικοποίηση περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους και κατά ένα μέρος για την «ανάπτυξη» , δηλ. τη χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων.

Σε αυτά να προσθέσουμε τα όσα θα γίνουν σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων , των υπηρεσιών υγείας και των συντάξεων (όρια ηλικίας , ύψος κλπ.). Οι μισθοί θα έχουν το δικό τους ‘’μερίδιο’’ στο πλιάτσικο σε βάρος των μισθωτών. Μαζί με τα παλιά και νέα φορολογικά βάρη (ΕΝΦΙΑ , αύξηση ΦΠΑ κλπ.) , σηματοδοτείται νέα επιδείνωση των όρων ζωής της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Στο επόμενο διήμερο ΤΡΙΤΗ & ΤΕΤΑΡΤΗ προωθούνται στη βουλή για ψήφιση τα νομοσχέδια – προαπαιτούμενα για να προχωρήσει η συμφωνία. Σε αυτές τις εξελίξεις δεν χωρούν μισόλογα και ‘’ήξεις αφίξεις’’. Ένα το ζητούμενο για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα , ο αγώνας για να ακυρώσουμε τα σχέδια πτώχευσης του λαού. Εμείς έχουμε τη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει τα μνημόνια και τα βάρβαρα μέτρα.
Είναι ώρα ευθύνης και αποφάσεων . Καλούμε ανοιχτά άμεσα – τώρα , όλα τα διοικητικά συμβούλια της ΟΜΕ και των σωματείων εργαζομένων στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις , να οργανώσουμε την πάλη των εργαζομένων σε κάθε τόπο δουλειάς. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που έχουν ανάγκη.        Κανένας μόνος του στην κρίση!                            

Ή με τα μονοπώλια ή με τις ανάγκες του λαού Άλλος δρόμος δεν υπάρχει !

Επισκέπτες