Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

28 Ιουλ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ


Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίας και οι συνθήκες καύσωνα που διαμορφώνονται σε όλη τη χώρα σήμερα, αλλά με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ θα διαμορφωθούν και τις επόμενες μέρες, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να ληφθούν από την διοίκηση του ΟΤΕ μέτρα προστασίας των εργαζομένων.
Η ΕΣΚ – ΟΤΕ απαιτεί από τους προϊστάμενους των ΤΤΛΠ να εξασφαλίσουν ότι για όλες τις μέρες που θα διαρκέσει ο καύσωνας κανένας εργαζόμενος δεν θα είναι εκτεθειμένος στις υψηλές θερμοκρασίες μετά τις 12:00. Όλοι θα πρέπει να βρίσκονται σε χώρους με χαμηλή θερμική καταπόνηση.
Απαιτούμε να υπάρξει αντίστοιχη οδηγία από την διοίκηση για να αποφύγουμε φαινόμενα αυθαιρεσιών από πλευράς προϊσταμένων που κάποιες φορές λειτουργούν ως «βασιλικότεροι του βασιλέως».Άλλωστε, και στη σχετική εγκύκλιο του ΣΕΠΕ και στο σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε στο U-link γίνεται ξεκάθαρη αναφορά για προστασία των εργαζόμενων στο χρονικό διάστημα από 12:00 – 16:00.

Τέλος, απαιτούμε να εφαρμοστεί το προεδρικό διάταγμα 176/1997 που προβλέπει ότι οι έγκυες θα πρέπει να απαλλαγούν από τα καθήκοντά τους τις μέρες του καύσωνα ανεξάρτητα αν ο χώρος στον οποίο δουλεύουν είναι κλιματιζόμενος καθώς διατρέχουν κίνδυνο κατά τη διάρκεια της μετάβασης από και προς τη δουλειά. Αντίστοιχη, μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει και για όσους συναδέλφους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρδιοπάθεια κ.α.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

σας καλούμε σε κάθε περίπτωση να αποφύγετε να θέσετε την υγεία σας σε κίνδυνο. Αν δεχτείτε σχετική πίεση από προϊσταμένους να καταγγείλετε το γεγονός στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας και στο σωματείο σας.

Επισκέπτες