24 Ιουλ 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΣΚ ΟΤΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΘ 23-7-2015.doc
Σήμερα, 23 Ιουλίου 2015, έγινε παρέμβαση από την ΕΣΚ ΟΤΕ και το ΣΕΤΗΠ στο Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ, προκειμένου να θέσουμε και να απαιτήσουμε από την διοίκηση του ΟΤΕ την άμεση επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με τις συνθήκες δουλειάς των συνεργείων καθαριότητας και προβλημάτων που παρατηρούνται σε σχέση με την καθαριότητα και την υγιεινή των κτιρίων του ΟΤΕ. Τα ζητήματα αυτά αφορούν:
  • Στην καθυστέρηση των δεδουλευμένων(μηνιαίες αποδοχές - Κ.Α) των εργαζομένων στην καθαριότητα από τον υπεργολάβο καθώς και την υπερεντατικοποίηση της εργασίας σε σχέση με την αναλογία, επιφανειών καθαρισμού  και ωρών εργασίας.
  • Στον ωμό εκβιασμό και τις απειλές που δέχονται οι εργαζόμενες προκειμένου να δεχτούν να δουλεύουν… και πέρα από την αντοχή τους και απλήρωτες.
  • Στο ζήτημα της πλημμελούς καθαριότητας σε μια σειρά χώρους και τηναναγκαιότητα  να παρθούν άμεσα μέτρα για λόγους υγιεινής , ασφάλειας των εργαζομένων σε αυτούς.
  • Στην ανάγκη έλεγχου και πιστοποίησης των προδιαγραφών στα υλικά καθαριότητας που χορηγεί ο εργολάβος στα συνεργεία του – στα οποία η έντονη δυσοσμία  και η αμφίβολη δράση τους- προκαλεί προβλήματα τόσο στις εργαζόμενες που καθημερινά τα εισπνέουν και έρχονται σε άμεση επαφή όσο και στους εργαζόμενους που εργάζονται στους χώρους. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μαζικούς χώρους, αίθουσες Τηλεφωνικών Κέντρων- Υποστήριξης Πελατών.
  • Στην  άμεση ανάγκη επίλυσης ζητημάτων που έχουν να κάνουν με απολυμάνσεις, μυοκτονίες σε εργασιακούς χώρους που στο τελευταίο διάστημα - παρά τις καθορισμένες εφαρμογές – πληθαίνουν τα παράπονα συναδέλφων για τσιμπήματα και εμφάνιση «ανθεκτικών» ζωυφίων…


Η Διοίκηση από την πλευρά της, αποδέχτηκε τη σοβαρότητα των προβλημάτων και δεσμεύτηκε ώστε να ασκήσει πίεση και να βρεθεί άμεσα  λύση για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην καθαριότητα. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι, θα ελεγχθούν  όλα τα υπόλοιπα θέματα και σε συγκεκριμένο χρόνο θα μας δοθεί αναλυτική
ενημέρωση.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι ταξικές δυνάμεις στο χώρο – η ΕΣΚ & το ΣΕΤΗΠ, είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και άμεσα θα παρέμβουμε οποτεδήποτε χρειαστεί.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μη δείχνουν καμιά ανοχή σε φαινόμενα «απληρωσιάς» ή σε υποβάθμιση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας που μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια μας.                                                                             

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ  ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ –  ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

Επισκέπτες