22 Ιουλ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΣΚ ΟΤΕ ΔΤ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.doc
Οι Εργαζόμενες στην καθαριότητα - μέσω υπεργολάβου - στον όμιλο ΟΤΕ, για μια ακόμα φορά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, απειλών, και απλήρωτης δουλειάς Ή δουλείας.

Όταν οι εργαζόμενες ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους – τα οποία συστηματικά πλέον καθυστερούνται  για πάνω από τρεις μήνες - ήρθαν αντιμέτωπες με απειλές ή εκβιασμούς
του τύπου «σε όποιον αρέσει..» ή « οι ώρες σας θα μειωθούν»!!!

Δηλαδή οι εργαζόμενες θα καλούνται να δουλεύουν αντί για 7 ή 8 ώρες σε 4ωρα και 5ωρα στο ήδη εξοντωτικό πρόγραμμα εργασιών, για ένα κομμάτι ψωμί.
            
Η διοίκηση Ομίλου ΟΤΕ φέρει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, κυρίως τα τελευταία χρόνια, που με τις επιλογές της έχει παραχωρήσει – εκχωρήσει σε υπεργολάβους με συμβάσεις, μια σειρά έργα όπως: Καθαριότητα – φύλαξη – Δίκτυο -Τηλεφ. Κέντρα κ.λ.π.
            
Επιλογή που κύριο στόχο έχει την ανατροπή της σταθερής και μόνιμης δουλειάς και την αντικατάστασή της με μορφές ευέλικτης - φθηνής εργασίας, με υπερεντατικοποίηση που ξεπερνά κάθε όριο. Η πίεση και το άγχος χωρίς ωράρια  για να βγει η δουλειά έχει σαν συνέπεια την απειλή της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.    

Προειδοποιούμε :
Η επίθεση στην εργατική τάξη – ιδιαίτερα σήμερα που ψηφίζονται νέα μέτρα σφαγής του 3ΟΥ μνημονίου - δε θα περάσει.

Διεκδικούμε:
Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενες στην καθαριότητα.
Να τηρούνται τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, δίπλα στις ταξικές δυνάμεις και στα  ταξικά σωματεία που παλεύουν:


για τα Δικαιώματα, την Ασφάλεια, ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Επισκέπτες