21 Ιουλ 2015

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΣ Δ.Σ ΟΜΕ ΟΤΕ

ΕΣΚ ΟΤΕ ΓΙΑ ΔΣ ΟΜΕ 16 07 2015.doc
Το Δ.Σ της ΟΜΕ ΟΤΕ έγινε την επόμενη μέρα, αφότου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε και τάχιστα ... ψήφισε –με τη στήριξη ΝΔ.ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ- τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη νέα συμφωνία του 3ου συριζαίικου, αυτη τη φορά, Μνημονίου. Παίρνοντας τη σκυτάλη από τα δύο προηγούμενα μνημόνια, «η πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση επικυρώνει όλες τις αντεργατικές και αντιλαϊκές συμφωνίες με τους εταίρους της και αποδέχεται τις απαιτήσεις των δανειστών : δηλαδή, μνημόνια και συμφωνίες που η ίδια κατήγγειλε όταν εφαρμόζονταν από ΝΔ –ΠΑΣΟΚ.
Σε όλο το προηγούμενο διάστημα ασκήθηκε στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα μια απίστευτη προπαγάνδα. Εκβιαζόμενοι, είχαν να επιλέξουν στο ψευτοδίλλημα του απατηλού δημοψηφίσματος: μνημόνιο ή «άτακτη» χρεωκοπία… το «όχι» αγκάλιασε το «ΝΑΙ» και υπογράφτηκε έτσι, η ισοπέδωση ολόκληρου του λαού. Το μνημόνιο περιλαμβάνει αντιλαϊκά, βάρβαρα ταξικά μέτρα. Φοροεπιδρομή στα εισοδήματά μας, πετσόκομμα των συντάξεων και φτωχοποίηση των συνταξιούχων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και γκρέμισμα σε ό, τι έχει απομείνει στα εργασιακά δικαιώματα – Σ.Σ.Ε, ομαδικές απολύσεις, «ευέλικτες μορφές» εργασίας, συνδυκαλιστικές ελευθερίες. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι όμως θα «αναπτυχθούν» με 35 δις ευρώ. Γιατί η στόχευση της κυβερνητικής προσπάθειας ,όπως και των προηγούμενων, είναι να διασωθεί και να θωρακιστεί καλύτερα το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.                                                                   
Η πρόταση της ΕΣΚ στο ΔΣ της ΟΜΕ ΟΤΕ ήταν να πάρουμε απόφαση για απεργιακές-αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα την επόμενη μέρα της ψηφοφορίας των μέτρων που περιλαμβάνονται στο «νέο μνημόνιο Τσίπρα».    
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά οι πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) στην ΟΜΕ ΟΤΕ περιχαρακωμένες στον μικρόκοσμό τους επιλεκτικά απομονώνουν την αναγκαιότητα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μόνο για το  10% των μετοχών του ΟΤΕ που έχει το Δημόσιο και  μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ!!!
Με  «ρεαλισμό» … θέλουν να κρατήσουν ανοργάνωτους τους εργαζόμενους στον Όμιλο ΟΤΕ. Με περιθωριοποίηση ... απαντούν στην ανάγκη οργάνωσης και στον αγώνα που πρέπει να δώσουμε  για εμάς, τα παιδιά μας και όποιον υποφέρει δίπλα μας.
Εμείς όμως πρέπει να αποφασίσουμε : Με εμάς ή με τον εχθρό μας;
Έχουμε δύσκολες μέρες μπροστά μας. Συμμετέχουμε, οργανώνουμε τον αγώνα μας δίπλα στις επιτροπές αλληλεγγύης, τις σωματειακές επιτροπές  που γίνονται για να μας προστατέψουν από την άγρια επέλαση στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά.  Συντονίζουμε τον ταξικό βηματισμό μας, ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Σηκώνουμε το κεφάλι και δίνουμε απάντηση στους εργοδότες, στην κυβέρνηση, στους μηχανισμούς τους…

Κανένας μόνος του. Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας.

Επισκέπτες