Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

12 Ιουλ 2015

Νέα Επαίσχυντη Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου

ΕΣΚ ΟΤΕ 12-7-2015.doc
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Καταγγέλλουμε την διοίκηση του ΟΤΕ για τη ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ που δίνει να υπογράψουν οι νεοπροσληφθέντες  συνάδελφοι . Η σύμβαση αυτή περιέχει απαράδεκτους όρους οι οποίοι διαμορφώνουν ένα βάρβαρο εργασιακό πλαίσιο που σηματοδοτεί τις προθέσεις της διοίκησης για το επόμενο διάστημα τόσο για τους συναδέλφους που την υπογράφουν, όσο και για το μέλλον όλων μας.
Στη σύμβαση αυτή ο συνάδελφος τεχνικός καλείται να υπογράψει και να αποδεχτεί μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

·   Είναι υποχρεωμένος να προσφέρει κι άλλες υπηρεσίες πέρα από την δουλειά του τεχνικού όπως πωλήσεις και υπηρεσίες πληροφορικής. 
·         Είναι υποχρεωμένος να μετακινείται, να μετατίθεται ή να αποσπάται σε άλλες υπηρεσίες, χώρους ή περιοχές με βάση τις εκάστοτε ανάγκες της εταιρίας.
·      Προσλαμβάνεται ως απόφοιτος ΔΕ ανεξαρτήτως των προσόντων και των πτυχίων που μπορεί να έχει
·         Είναι υποχρεωμένος να δουλεύει υπερωρίες, νύχτα, Σαββατοκύριακα και αργίες αν θέλει ο εργοδότης
·         Είναι υποχρεωμένος να ζητήσει άδεια από τον ΟΤΕ αν θέλει να κάνει δεύτερη δουλειά.
·     Δεν ισχύει ο Εσωτερικός Κανονισμός Προσωπικού

Από αυτά και μόνο γίνεται άμεσα αντιληπτό το νέο πλαίσιο στο οποίο στοχεύει η διοίκηση του ΟΤΕ. Θέλει ο τεχνικός να είναι και πωλητής και τεχνικός πληροφορικής και να αμείβεται σαν απόφοιτος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Να δουλεύει όπου και όποτε επιθυμεί η διοίκηση. Δηλαδή, «να τα κάνει όλα και να συμφέρει». Επίσης, η διοίκηση θεωρεί ότι τα 755€ μεικτά το μήνα αρκούν για την κάλυψη των αναγκών και για αυτό απαιτεί ο εργαζόμενος να ζητήσει την άδεια της για να συμπληρώσει το πενιχρό του εισόδημα.
Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι ο ΟΤΕ, όπως και όλα τα μονοπώλια ,δεν πρόκειται να σταματήσει  την επίθεση του στους εργαζόμενους με στόχο τη περαιτέρω μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και την ολοκληρωτική κατάργηση κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος.

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί άμεσα η επαίσχυντη σύμβαση
  • Οι Διοικήσεις των σωματείων του ομίλου ΟΤΕ να πάρουν θέση. Στο τελευταίο ΔΣ του ΠΑΣΕ  ζητήσαμε να καταδικαστεί από όλες τις παρατάξεις και να πάρουμε θέση.
Καλούμε τους νέους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΟΤΕ, την ΕΣΚ-ΟΤΕ, και να οργανωθούν στο κλαδικό σωματείο το ΣΕΤΗΠ ώστε να οργανώσουμε από κοινού την δράση μας.

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ


ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Επισκέπτες