25 Ιουν 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΕ ΟΤΕ , ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

ΕΣΚ ΟΤΕ 24 ΙΟΥΝ 2015.doc
OXI ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ!
ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ !!!
Το πεντάμηνο των διαπραγματεύσεων οδεύει προς το τέλος του , με την υπογραφή μιας απαράδεκτης -για το σύνολο εργαζομένων – αντιλαϊκής συμφωνίας λαιμητόμου. Διατηρεί τα βάρη των προηγούμενων «μνημονιακών νόμων» και φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες των μισθωτών και ευρύτερα των νέων λαϊκών στρωμάτων. Η όποια -εφάπαξ κι αυτή- επιβάρυνση των επιχειρήσεων ακόμα κι αν πληρωθεί εμάς θα επιβαρύνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
  
Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς κυβέρνησης – δανειστών , κανένας εξωραϊσμός  , δεν μπορεί να κρύψει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της νέας συμφωνίας. Είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο , είναι ώρα ευθύνης για το λαό να μπει μπροστά στον αγώνα ώστε να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να βροντοφωνάξει: Δεν θα δεχθούμε καμιά νέα αντιλαϊκή συμφωνία! Όλοι στους δρόμους! Όλοι στον αγώνα! Δεν θα δεχθούμε κανένα νέο μνημόνιο!

Μπροστά μας έχουμε μια νέα άγρια και πρωτόγνωρη φοροληστεία. Με νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις. Με νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές παροχές και δαπάνες. Με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση των προϋποθέσεων για την πρόωρη συνταξιοδότηση, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και ταυτόχρονα νέα προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών.
Είναι ώρα να βάλουμε τέρμα στην κοροϊδία , να μη γίνουμε στήριγμα των σχεδίων που υπηρετούν την «ανάπτυξη» , τη «διαχείριση του χρέους» , την «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας» , είναι κάλπικα επιχειρήματα, που υπηρετούν συνολικά τα στρατηγικά συμφέροντα των καπιταλιστών. Να βγούμε όλοι οι εργαζόμενοι μπροστά με τις δικές μας σημαίες , τις σημαίες των  δικών μας εργατικών δικαιωμάτων και συμφερόντων.


«Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες»

Κίνημα και αγώνας για μια ανθρώπινη ζωή με δικαιώματα. Κίνημα και αγώνας που δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω από την κάλυψη των απωλειών, από την ικανοποίηση των αναγκών μας.
Ούτε βήμα πίσω από την επαναφορά των ΣΣΕ, την νομοθετική κατοχύρωση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση.
Ούτε βήμα πίσω από σχολεία χωρίς νηστικά παιδιά, από Υγεία, Πρόνοια, Περίθαλψη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.
Καλούμε ανοιχτά άμεσα – τώρα , όλα τα διοικητικά συμβούλια της ΟΜΕ και των σωματείων εργαζομένων στον όμιλο εταιριών ΟΤΕ να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις απόκρουσης της αντιλαϊκής συμφωνίας και συμμετοχής στη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία.  
Οι εργαζόμενοι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας , μπορούμε να τους σταματήσουμε , μπορούμε να επιβάλουμε με οργάνωση κι αγώνες , το δικό μας δίκιο , το δίκιο του λαού.
Αρκετά πληρώσαμε – αρκετά ματώσαμε.

Όχι άλλα μνημόνια.

Επισκέπτες