28 Μαΐ 2015

Συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της ΟΜΕ - ΟΤΕ και η εκλογή της Ε.Ε

ΕΣΚ ΟΤΕ ΓΙΑ ΔΣ ΟΜΕ ΟΤΕ.doc


Οι δυνάμεις των παρατάξεων και οι συσχετισμοί στο νέο Δ.Σ. διαμορφώθηκαν από τις πρόσφατες εκλογές των σωματείων και το 40ο εκλογικό συνέδριο της ΟΜΕ στις 16 Μαΐου 2015.
Στο συνέδριο φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ πριν), ΣυνΕνΑ και ΑΚΕ τώρα με τις νέες ονομασίες, συμφωνούν πλήρως, τόσο στην προηγούμενη δράση της ΟΜΕ (υπερψήφισαν τον Διοικητικό απολογισμό) όσο και στο πρόγραμμα δράσης της ΟΜΕ για την επόμενη τριετία όπως αυτό διατυπώθηκε και στο Κεντρικό Ψήφισμα. Όχι μόνο δεν παραδέχονται την προγραμματική τους ουσιαστική συμφωνία, αλλά, για μια ακόμη φορά, προκειμένου να αλλοιώσουν τους πραγματικούς συσχετισμούς που διαμόρφωσαν οι εργαζόμενοι στις εκλογές των σωματείων, τόσο στο Δ.Σ. της ΟΜΕ, όσο και στην εκλογή αντιπροσώπων για την ΓΣΕΕ:
·       Η ΣυνΕνΑ εμφανίστηκε με δύο ψηφοδέλτια για το Δ.Σ. για να εξασφαλίσει περισσότερες θέσεις στην Ε.Ε. ( 5 αντί για 4) και να αποκλείσει τις μικρότερες παρατάξεις από τη συμμετοχή τους.
·       Η ΑΚΕ με 2 ψηφοδέλτια για να εκλέξει περισσότερους αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ (4 αντί για 3) και να στερήσει τον αντιπρόσωπο από την ΕΣΚ.
Αυτή η πρακτική που χρόνια ακολουθείται :… «είμαστε δύο διαφορετικές παρατάξεις» στο συνέδριο και «μία ενιαία» στο ΔΣ της ΟΜΕ ή και το αντίστροφο, όπως συμβαίνει με την Αγωνιστική Συνεργασία – Ενωτική, μπορεί να είναι «νόμιμη» αλλά δεν είναι έντιμη και δίκαιη και θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει!!!
   Οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν από τις εκλογές στο 40ο συνέδριο ήταν οι παρακάτω:
ΑΚΕ με 13 έδρες στο Δ.Σ , ΣΥΝΕΝΑ- 1 με 10 έδρες στο Δ.Σ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΝΩΤΙΚΗ με 5 έδρες στο Δ.Σ, ΕΣΚ με 3 έδρες στο Δ.Σ , ΑΣΕ και ΣΥΝΕΝΑ-2 με 2 έδρες στο Δ.Σ
Αν υπάρχει προγραμματική συμφωνία-σύγκλιση , πρέπει να είναι δηλωμένη πριν από τις εκλογές και να σταματήσουν εδώ τα μετεκλογικά παζάρια και το μοίρασμα θέσεων στις πλάτες των εργαζομένων.
Με βάση τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις της ΕΣΚ για την λειτουργία, τη δράση και τον προσανατολισμό του Σ.Κ. στον ΟΤΕ και γενικότερα, όπως τις διατυπώσαμε στο συνέδριο και την περίοδο των εκλογών στα σωματεία, αλλά και τις θέσεις και τις προτάσεις των άλλων παρατάξεων, όχι μόνο δεν υπάρχει έδαφος για προγραμματική συμφωνία με τις άλλες παρατάξεις αλλά διαφωνία στην ουσία και στον προσανατολισμό. Γιατί είναι άλλο πράγμα να παλεύεις για τον ταξικό προσανατολισμό του κινήματος, τη συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων, στον πόλεμο με την αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε και της εργοδοσίας και άλλο είναι να θέτεις το κίνημα στην υπηρεσία και τη διαχείριση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, όπως συμβαίνει με τον παλιό και νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό
Η μόνη λύση για τη συγκρότηση της Ε.Ε. που μπορούσε να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή  λειτουργία της ΟΜΕ είναι η αντιπροσωπευτική συμμετοχή όλων των παρατάξεων με βάση και την αναλογία της δύναμής τους στο Δ.Σ. Αυτή τη θέση στηρίξαμε και με την ψήφο μας δηλ. ψηφίσαμε την 1η δύναμη για πρόεδρο, τη 2η για γραμματεία, την 3η για αντιπρόεδρο κ.ο.κ. για όλες τις παρατάξεις Η ψήφος μας δεν καθορίζεται από τα πρόσωπα γιατί την ευθύνη για την επιλογή τους έχει η  ίδια η παράταξη που τα προτείνει.
Εκτιμούμε ότι με αυτή μας τη θέση που διαχρονικά τηρούμε σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και στην ΟΜΕ, κάθε παράταξη θα αναλάμβανε στην Ε.Ε τη θέση και τις ευθύνες που της αναλογούν με βάση τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν από τις εκλογές, το συνέδριο και τη βούληση των εργαζομένων. Όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις είτε δεν παίρνουν την ευθύνη ψηφίζοντας λευκό είτε αλλάζουν την στάση τους ανάλογα με τα παζάρια και τα πρόσωπα.
Τα προβλήματα των εργαζομένων δεν περιμένουν η επίθεση από την εργοδοσία θα είναι βάρβαρη. Η ΕΣΚ καλεί τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και οργάνωση της πάλης για την απόκρουση της αντεργατικής-αντιλαϊκής επιδρομής.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ.

Επισκέπτες