Το σχέδιο ΣΣΕ της ΕΣΚ - ΟΤΕ

2 Απρ 2015

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΥΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ FORTHNET

Η ΕΣΚ ΟΤΕ χαιρετίζει και στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων του ομίλου FOTHNET να διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματά τους, κατεβαίνοντας από σήμερα σε 48 ωρη απεργία, 2-3 Απρίλη.

Η εργοδοσία της επιχείρησης εδώ και καιρό σχεδιάζει πως θα γίνει «ανταγωνιστικότερη» ισοπεδώνοντας εργαζόμενους και δικαιώματα. 
Επιδιώκει με κάθε τρόπο να ξεζουμίσει τους εργαζόμενους και προσπαθεί να επιβάλει την καθιέρωση της υπογραφής ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών. Κάνει χρήση του αντιλαϊκού νομικού πλαισίου που έχει δημιουργήσει η συγκυβέρνηση με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου καταργούνται Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, μειώνονται μισθοί, καταργούνται επιδόματα, απελευθερώνονται οι απολύσεις. Επιβάλλει διαφορετικά καθεστώτα εργασιακών σχέσεων στους εργαζόμενους για να επιτύχει την πολυδιάσπασή τους, ενώ για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της «αγοράς» εκμεταλλεύεται κάθε ελαστική μορφή εργασίας μέσω εργολάβων –ενοικιαζόμενων που στοιχίζουν ελάχιστα, προκειμένου να μην προσλάβει εργαζόμενους με σταθερές σχέσεις εργασίας και δικαιώματα. 
Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια επιχείρηση και έναν κλάδο αναπτυσσόμενο και κερδοφόρο. Γίνεται φανερό από το παράδειγμα της συγκεκριμένης επιχείρησης αλλά και από το σύνολο των εταιρειών στις Τηλεπικοινωνίες, τι σημαίνει η "ανάπτυξη" αλλά και η "υγιής επιχειρηματικότητα" τόσο των εργοδοτών αλλά και όσων πολιτικών εκπροσώπων πίνουν νερό στο όνομα τους. Αύξηση των κερδών από τη μια - και φτώχεια για τους εργαζόμενους, δουλειά χωρίς δικαιώματα. Όλα θυσία στο κέρδος.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της FORTHNET, KAI THN τη συμπαράστασή μας στην 48ΩΡΗ απεργία σας αλλά και όποια άλλη μορφή κινητοποίησης εσείς αποφασίσετε .

Επισκέπτες