8 Απρ 2015

«ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ» …με τον εργοδότη ή με τα συμφέροντα μας;

«Συντονιζόμαστε»… ήταν το μότο του διημέρου στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο, Αστέρα Παλλάς  Βουλιαγμένης, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Εταιρικών Πελατών 2 και 3 Απριλίου που περιλάμβανε και διαμονή για τα στελέχη!!!

Και συντονίστηκαν όλοι στο να βλέπουν όλους τους Διευθυντές να δίνουν συγχαρητήρια ό ένας στον άλλον και να βάζουν νέους στόχους σε βάρος μας.

Είναι οι ίδιοι οι προϊστάμενοι που αξιολογήσανε το προσωπικό πριν λίγες μέρες και έβαλαν βαθμολογία - κάτω από 3,0 ή και 2,5- που δε διστάζουν να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους ,εκβιάζοντας και απαξιώνοντας το προσωπικό τους.

Είναι οι ίδιοι που φορτώνουν ευθύνες, είναι οι ίδιοι που δεν αγγίχθηκαν οι παχυλοί μισθοί τους (από την ΕΣΣΕ 2015-2017) αλλά  έκαναν περικοπές στους δικούς μας μισθούς. Είναι οι ίδιοι που βλέπουν όλους εμάς να ματώνουμε καθημερινά στο χώρους δουλειάς μας και απαιτούν και άλλες ώρες υπερεργασίας που ασταμάτητα καταλογίζουν ευθύνες και στοχοποιούν εργαζόμενους για τη «μη πελατοκεντρική»  αντίληψή τους και μη εσόδευση της Δ/νσης.

Δώσανε όμως και συγχαρητήρια στους πωλητές για τους στόχους που πιάσανε αλλά...και για τους ακόμα μεγαλύτερους στόχους τους «άπιαστους» που θα πιάσουν μόνοι τους.
 Γατί έτσι είπε και ο Γενικός Διευθυντής πρέπει να «Προσαρμοζόμαστε». Αdaptation είπε.
Σε τι;  Σε οτιδήποτε μας προστάξουν!!!

Περικοπές στους μισθούς; Μεγαλύτερους και περισσότερους στόχους; Περισσότερες ώρες εργασίας; Πρέπει λένε να γίνουμε παραγωγικά προσαρμόσιμοι... Να αλλάζουμε χρώματα για να μην απολυθούμε. Γίναμε και σοφότεροι… Ακούσαμε και γνωμικά. Αριστοτέλη, Μάλκομ Χ, Νεύτωνα, για να μας πείσουν ότι σε ότι μας προστάζει η εταιρεία εμείς πρέπει να “αλλάζουμε” να γινόμαστε καλύτεροι χωρίς αντίρρηση γιατί η εταιρεία είναι η οικογένειά μας…. Ξέρει το καλό μας, διαφορετικά, εμείς θα χάσουμε.  Γιατί έτσι συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες…. κάποια είναι τα παιδιά και κάποια τα αποπαίδια… 

Ήταν ένα διήμερο τελικά με τσαχπινιές, με γέλια, με χειροκροτήματα, με αθλοπαιδιές και ποτά πολλά ποτά. Έχουμε να το πούμε δεν τσιγκουνευτήκαν τίποτα.
Βέβαια η περικοπή 11% από τους μισθούς μας στη ΣΣΕ συνεχίζεται, όπως και η διάσπαση που προσπαθούν να καλλιεργήσουν μεταξύ εργαζομένων ΟΤΕ – COSMOTE – πρώην OTEPLUSeValue, όπως και τα κονδύλια για να αγοραστούν εξοπλισμοί για ISDN  που δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι πωλητές να αναγκάζονται να παίρνουν από τα καταστήματα ΟΤΕ μόντεμ και να τα πηγαίνουν με χρέωσή τους, στους πελάτες. Είναι και αυτό στα πλαίσια του πελατοκεντρικού χαρακτήρα που καλούμαστε να υποστηρίξουμε.

Άρτος και θεάματα λοιπόν αλλά για ποιόν;  Όχι, για μας.

Εμείς  ξέρουμε! Εμείς  ζούμε την υπερεντατικοποίηση στην καθημερινότητα μας! Εμείς παράγουμε τον πλούτο και τα κέρδη τους και  έχουμε  το δικό μας γνωμικό: Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!
Συντονιζόμαστε ενιαία και οργανώνουμε την πάλη μας για να αλλάξουν χέρια οι σχέσεις παραγωγής, γιατί ο καπιταλισμός και οι μέρες του είναι εφιαλτικές. Για να έρθει η ημέρα που δε θα υπάρχει εργασιακή ανασφάλεια, ανεργία, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο η δουλεία θα είναι σταθερή και μόνιμη και θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για εμάς και τα παιδιά μας.

Οι ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας δε χωράνε στο  ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ!
Όχι λοιπόν δεν συντονιστήκαμε και δε θα συντονιστούμε ποτέ μαζί σας. Δεν έχουμε κοινά συμφέροντα.

                                                                   Μας χωρίζει άβυσσος!!!! 

Επισκέπτες